ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To διεθνές γαστρονομικό φεστιβάλ του Kiku

Από -
To διεθνές γαστρονομικό φεστιβάλ του Kiku - Χρυσοί Σκούφοι

Τέσσερις καλεσμένους σεφ από το Λονδίνο, το Παρίσι, το Ελσίνκι και τη δική μας Μύκονο υποδέχεται στην κουζίνα του Νέου Ψυχικού ο Δημήτρης Κατριβέσης στο πλαίσιο του πρώτου διεθνούς γαστρονομικού φεστιβάλ που διοργανώνει το «Kiku», με τον υπότιτλο «Next Generation». Τέσσερις διάσημοι σεφ θα δημιουργήσουν μαζί με τον executive chef των «Kiku» Δημήτρη Κατριβέση από ένα μενού 8 πιάτων.

Η πρώτη «σύμπραξη» του Δημήτρη Κατριβέση που θα παρουσιαστεί στο αθηναϊκό κοινό είναι με τον Ιάπωνα Taiji Maruyama, ο οποίος έρχεται από το εστιατόριο σύγχρονης ιαπωνικής κουζίνας «Kiru» στο Chelsea, στις 10/2. O γνωστός και ως Maru, ικανός sushi chef νωρίτερα πέρασε σχεδόν επτά χρόνια στα «Nobu Berkeley» και «Nobu London», ενώ θήτευσε και στην κουζίνα του επίσης λονδρέζικου «Wabi».

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο δικός μας Αθηναγόρας Κωστάκος, ο οποίος έχει αποσπάσει Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για τα δημιουργικά ελληνικά πιάτα του στο εστιατόριο «Bill & Coo» του ομώνυμου ξενοδοχείου στη Μύκονο, στις 24/2, και ο με ένα αστέρι Michelin για τη μοντέρνα «φυσιολατρική» βιολογικά και βιοδυναμικά… ανήσυχη Nordic κουζίνα του στο «Ask Restaurant» στο Ελσίνκι Filip Lanhoff στις 10/3.

Akrame Benallal
Akrame Benallal

Ο πρώτος κύκλος του φεστιβάλ θα κλείσει με τον Akrame Benallal στις 29/3. Ο Γάλλος, αλγερινής καταγωγής σεφ έχει δουλέψει δίπλα στον Pierre Gagnaire και τον Ferran Adrià (τους οποίους έχει χαρακτηρίσει σε συνέντευξή του… «Rolling Stones» της γαστρονομίας) πριν ξεκινήσει την πολύ ενδιαφέρουσα προσωπική του πορεία: το εστιατόριό του «Akrame» στο Παρίσι έχει ένα αστέρι Michelin στον οδηγό του 2016, και το συνονόματο «αδερφάκι» του στο Hong Kong ένα ακόμη αστέρι.