ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Sang-Hoon Degeimbre – Αλέξανδρος Τσιοτίνης: 2 αστέρια Michelin και 1 Χρυσός Σκούφος μαγειρεύουν στο «CTC»

Από -
O Sang-Hoon Degeimbre - Χρυσοί Σκούφοι
O Sang-Hoon Degeimbre

Τον διεθνούς φήμης Sang-Hoon Degeimbre υποδέχεται την Τρίτη 26 Απριλίου στην κουζίνα του «CTC» ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, στο πρώτο τετ α τετ του αθηναϊκού κοινού με τον σχεδόν αυτοδίδακτο σεφ, ο οποίος δηλώνει «Γεννημένος στην Κορέα, Βέλγος και πολίτης του κόσμου». Ιδιοκτήτης του 2άστερου από το 2009 «L'Air du Temps» στο Liernu, 60 μόλις χλμ. από τις Βρυξέλλες , όπου παντρεύει στοιχεία της Δύσης και της Ανατολής αντανακλώντας την προσωπική του κουλτούρα και ιστορία, ο βέλγο-κορεάτης σεφ είναι πολύ ιδιαίτερη γαστρονομική περίπτωση. Χρησιμοποιεί τοπικά υλικά –πολλά από τα οποία από τους κήπους του εστιατορίου – και υψηλές τεχνικές, μεταξύ των οποίων μαγειρική με υπέρηχους. Αυτό δεν τον εμποδίζει να προσθέσει στο πορτφόλιό του κι ένα πολύ χαριτωμένο νέο-μπιστρό, το «San», στις Βρυξέλλες.

O Αλέξανδρος Τσιοτίνης
O Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για να μαγειρέψει μαζί με τον βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο Αλέξανδρο Τσιοτίνη ένα δείπνο «a quatre mains». Είκοσι τρία πιάτα θα περιλαμβάνει το πλούσιο μενού της βραδιάς, με τους δύο σεφ να υπογράφουν από ένδεκα πιάτα ο καθένας και να δημιουργούν ένα ακόμη από κοινού. Βραβευμένες συνθέσεις βελγοκορεάτικης μοντερνιτέ, όπως ο αστακός με φράουλες και γκασπάτσο από κόκκινο λάχανο ή τα «πειραγμένα» μύδια με τηγανητές πατάτες θα συνδιαλεχτούν με ήδη αγαπημένες συνταγές, όπως η βελουτέ από καλαμπόκι αρωματισμένη με αστακό, αλλά και καινούργια πιάτα του σεφ του «CTC», όπως η τερίνα σαρδέλας με ζελέ από ρετσίνα και πουρέ αμπελόφυλλο.

Η κουζίνα του «L'Air du Temps» αντανακλά την προσωπική κουλτούρα του Βελγο-κορεάτη σεφ
Η κουζίνα του «L'Air du Temps» αντανακλά την προσωπική κουλτούρα του Βελγο-κορεάτη σεφ

Ο Degeimbre θα βάλει την πινελιά του, σε συνεργασία με την οινική ομάδα του εστιατορίου, και στις προτάσεις κρασιού/ποτού της βραδιάς –παίζοντας και ρόλο σομελιέ, επάγγελμα που το έχει ασκήσει πολλά χρόνια πριν εστιάσει την καριέρα του στην μαγειρική. Το κόστος γι αυτή την μοναδική εμπειρία ανέρχεται στα € 200 το άτομο, και οι θέσεις είναι μόλις τριάντα. Όσοι λοιπόν ενδιαφέρεστε για το ιδιαίτερο δείπνο-γαστρονομική παράσταση, βιαστείτε.