ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα άπαντα του αβοκάντο σε ένα λονδρέζικο pop-up

Από -
Τα άπαντα του αβοκάντο σε ένα λονδρέζικο pop-up - Χρυσοί Σκούφοι

Έχει γίνει αγαπημένο του instagram. Οι συνταγές και τα άρθρα/ποσταρίσματα για τις ευεργετικές του ιδιότητες συνεχώς πληθαίνουν. Τώρα το αβοκάντο, συνεχίζοντας την trendy πορεία του, αποκτά κι ένα pop-up θεματικό εστιατόριο στο Λονδίνο, με το μενού όλο δικό του. Το «Avo-Brunch pop-up», με το που ανακοίνωσε τις ημερομηνίες που θα λειτουργήσει στο χώρο του Printworks Kitchen στο Shoreditch, ξεπούλησε. Τα online εισιτήρια εξαφανίστηκαν, αναγκάζοντας τους διοργανωτές να προσθέσουν στις αρχικές ημερομηνίες 8, 28 και 29 Μαΐου, και τις 10η και 11η Ιουνίου.

Το brunch menu, πέντε πιάτων, κοστίζει 55 λίρες Αγγλίας και το λες και ελαφρώς… εμμονικό: κρύβει αβοκάντο παντού, από το γκασπάτσο αβοκάντο με καρπούζι και λάδι βασιλικού και το «ριζότο» κριθαριού με αβοκάντο-καβούρι-καρύδα, στο ψητό κοτόπουλο με χαρίσα, σερβιρισμένο με σάλσα και ραίτα από αβοκάντο, στο παγωτό αβοκάντο με πραλίνα αμυγδάλου και στη μους μαύρης σοκολάτας με αβοκάντο και μακαρόν με γεύση αβοκάντο... Τo πρώτο πράγμα που δοκιμάζει κανείς με το που κάθεται είναι μια Margarita με άρωμα αβοκάντο φυσικά κι αυτή, ενώ φεύγει με ένα kit οδηγιών για να φυτέψει αβοκάντο στην γλάστρα ή στην αυλή του.

Έχουμε δει κατά καιρούς θεματικά μενού, όπως και θεματικά εστιατόρια στην Αθήνα, οπότε δεν θα μας κακόπεφταν κάποια θεματικά project βασισμένα σε δικά μας εποχιακά υλικά. Ένα ανάλογο αφιέρωμα στη ντομάτα, ας πούμε, το κολοκύθι, τα φασολάκια ή τον αρακά...