ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το φετινό Sani Gourmet κοιτάει το μέλλον

Από -
O Oliver Piras  - Χρυσοί Σκούφοι O Oliver Piras

Το γαστρονομικό φεστιβάλ του «Sani Resort» επιστρέφει στις 20-24/5 αφιερωμένο στα νέα ταλέντα, με τίτλο «Rising Stars: Oι σεφ του μέλλοντος». Οι εννιά νεαροί σεφ που απαρτίζουν το φετινό μαγειρικό line up συγκεντρώνουν πολλές διακρίσεις στην έδρα τους αλλά και διεθνείς μνείες^ πολλοί έχουν κερδίσει ήδη το πρώτο τους αστέρι Michelin.

Είναι λοιπόν ευκαιρία πηγαίνοντας στη Χαλκιδική να χαρούμε σε ένα άμεσο τετ α τετ ποικίλα μαγειρικά στιλ που καρφώνουν το σημαιάκι τους σε διάφορα σημεία της Ευρώπης: του Mauricio Giovanini (το 2014 η εφημερίδα ABC της Ισπανίας χαρακτήρισε το «Messina» στη Μάλαγα ως το «Καλύτερο Eστιατόριο Δημιουργικής Κουζίνας στην Ισπανία»), των δεξιοτεχνών του συνδυασμού του ξινού με το πικρό Oliver Piras και Alessandra del Favero («Aga» στο San Vito di Cadore του Βένετο), του εξειδικευμένου στην αλπική κουζίνα Klemens Schraml («Alpina» στο Γκστάαντ), του Γάλλου Yorick Tieche (Best Chef of Tomorrow στα Βραβεία Gault & Millau 2016), σεφ στο «Passagere» στο ξενοδοχείο «Belles Rives» στην Αντίμπ, τoυ Stephen Toman που έβαλε τη Β. Ιρλανδία στο παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας («ΟΧ» στο Μπέλφαστ), του Jan Hoffmann με μια κουζίνα μεγάλης φινέτσας («Seven Swans» στη Φρανκφούρτη), αλλά και των δικών μας Αλέξανδρου Τσιοτίνη (Χρυσός Σκούφος το 2016 για το «CTC») και Σωτήρη Κοντιζά (που παρουσιάζει μια πολύ προσωπική κοσμοπολίτικη κουζίνα στο «Νοlan»). Βάλτε στην ατζέντα σας, πέρα από τα δείπνα στα εστιατόρια του συγκροτήματος, κι ένα μεγάλο μεσημεριανό πάρτι την Κυριακή 22/5, με όλους τους σεφ να ετοιμάζουν finger food με μεσογειακές αποχρώσεις. Περισσότερα στο www.sanigourmet.gr

Σπεσιαλιτέ του Yorick Tieche - Χρυσοί Σκούφοι

Σπεσιαλιτέ του Yorick Tieche

Ο Klemens Schraml - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Klemens Schraml

Πιάτο του Mauricio Giovanini - Χρυσοί Σκούφοι

Πιάτο του Mauricio Giovanini

Ο Jan Hoffmann - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Jan Hoffmann

Καγιανάς με γιαχνερά χόρτα από τον Αλέξανδρου Τσιοτίνη - Χρυσοί Σκούφοι

Καγιανάς με γιαχνερά χόρτα από τον Αλέξανδρου Τσιοτίνη