ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Nesaea»: η ομάδα των «Nice’n’easy» με δημιουργικές διαθέσεις στη Μύκονο

Από -
Το «Nesaea» είναι διακοσμημένο σε ύφος island chic  - Χρυσοί Σκούφοι
Το «Nesaea» είναι διακοσμημένο σε ύφος island chic

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, στην περίπτωση του «Nesaea» στον Καλαφάτη το amuse bouche με φύλλο από ντοματόρυζο, κέτσαπ από πιπεριά Φλωρίνης και pudding από ξινοτύρι προϊδεάζει με τον καλύτερο τρόπο για το δημιουργικό ελληνικό πνεύμα που διέπει τη φιλοσοφία του ολοκαίνουργιου «τέκνου» του σεφ Χρήστου Αθανασιάδη και του συνεργάτη του Δημήτρη Χριστοφορίδη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η συνέχεια της επίσκεψής μας. Η «δική τους» χωριάτικη είναι λ.χ. ένα εντυπωσιακό περιδέραιο όλο γεύση και αρώματα, με τοματίνια, κουμκουάτ, πιπεριές, χώμα από ελιά και κρέμα από βουβαλίσια φέτα, ενώ τα τραγανά φύλλα καλαμαριού έρχονται βυθισμένα σε μια πρωτότυπη μελιτζανοσαλάτα με λάδι τρούφας, αγιολί από πιπερόριζα, τζίντζερ, κάπαρη και κρίταμο.

Ο Χρήστος Αθανασιάδης με τον chef de cuisine του «Nesaea» Δανιήλ Παπατριανταφύλλου
Ο Χρήστος Αθανασιάδης με τον chef de cuisine του «Nesaea» Δανιήλ Παπατριανταφύλλου

Περνώντας στα κυρίως, το αρνάκι με πουρέ από ρεβιθάδα αρωματισμένη με κύμινο, ρεβίθια γλασέ και ελιές πασπαλίζεται με σκόνη από φιστίκι Αιγίνης προσφέροντας ένα παιχνίδισμα επιμέρους υφών και στοιχείων, όπως και το μαύρο κοτόπουλο με κρέμα από καρότο και γλασαρισμένα baby καροτάκια, πάνω σε ένα στρώμα από αλμυρά κόλλυβα. Στρέφοντας το βλέμμα στη θάλασσα, η εκδοχή της κακαβιάς με καραβίδα και νιόκι από φάβα κέρδισε τις εντυπώσεις.

Αυτές είναι κάποιες μόνο από τις προτάσεις του «Nesaea», που αρκούν για να δείξουν πως οι δύο δημιουργοί των πολύ επιτυχημένων healthy eating εστιατορίων «Nice’n’easy» βαδίζουν εδώ με άνεση σε πιο δημιουργικά μονοπάτια. Όπλα τους είναι οι εξαιρετικές πρώτες ύλες (φάβα Σαντορίνης, λούζα Μυκόνου, χταπόδι Καλύμνου, λαχανικά από τον Καραλάκη κ.ά.) και το πληθωρικό γαστρονομικό ταμπεραμέντο του Χρήστου Αθανασιάδη, ο οποίος δημιουργεί μια ωραία αλληλουχία από πιάτα με μοντέρνο ελληνικό χρώμα και καλοκαιρινή διάθεση.