ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπορούμε και αγαπάμε την Ελλάδα

Από -
Μπορούμε και αγαπάμε την Ελλάδα - Χρυσοί Σκούφοι

Προσέξτε μια εντελώς ασυνήθιστη παρέα ονομάτων: Νίκος Αλιάγας, Dean and Dan -DSQUARED2- Caten, Diane von Furstenberg, Tatiana Casiraghi, Cat Cora, Ολυμπία Δουκάκη, Victoria Hislop, Κριστιάν Καρεμπέ, Μαίρη Κατράντζου, Nobu Matsuhisa, Zubin Mehta, Σοφία Βάρη,Valentino, Tatiana Blatnik, Νικόλαος… Έλληνες και φιλέλληνες, που τους ενώνει η αγάπη τους για την Ελλάδα αποφάσισαν να την μοιραστούν μαζί μας γράφοντας τις εντυπώσεις τους και τι σημαίνει Ελλάδα γι αυτούς, δίνοντας ταυτόχρονα τις συνταγές από τα ελληνικά φαγητά που τους αρέσουν, και όλα αυτά καταγράφονται με ωραίες φωτογραφίες στο βιβλίο με τον τίτλο «A Taste of Greece» που θα μπορούσε όμως άνετα να λέγεται «For the Love of Greece».

Οι DSQUARED2 λ.χ που έχουν τη Μύκονο δεύτερο σπίτι, τρελαίνονται για χωριάτικη σαλάτα, τυρόπιτα και σπανακόπιτα και για φωλιές κανταϊφιού με παγωτό και γλυκό του κουταλιού κεράσι, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κουζίνα έχει μοναδικό «ήχο». Ο Nobu που λατρεύει Μύκονο και Σαντορίνη αγαπάει το ολόφρεσκο ψητό ψάρι και μας δίνει μια fusion συνταγή με σαρδέλες μαρινάτες σε αλάτι και ρυζόξυδο με σάλτσα wasabi ponzu. Ο Valentino ψοφάει για φέτα και μας δίνει την συνταγή μια μους με το αγαπημένο του τυρί, έχει έντονες συγκινήσεις από την Ολυμπιάδα του 2004 και ταυτίζει τη χώρα μας με διασκέδαση, χαλάρωση και ελευθερία. Ο μαέστρος Zubin Mehta έχει ιδιαίτερη προτίμηση στον μουσακά ενώ ο Νίκος Αλιάγας μας εκμυστηρεύεται την αγαπημένη του μακαρονάδα με αυγοτάραχο, καυτερή πιπεριά και λάιμ.

Αυτό το πρότζεκτ που περιλαμβάνει τις εντυπώσεις και τις αγαπημένες ελληνικές συνταγές 40 προσωπικοτήτων ήρθε εις πέρας από την γυναίκα του Νικόλαου την Tatiana Blatnik και την νεοϋορκέζα Diana Farr Louis, και έχει έναν πολύ καλό σκοπό: να ενισχύσει τις προσπάθειες του “ΜΠΟΡΟΥΜΕ», μίας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που κάνει εξαιρετική δουλειά για να περιορίσει την σπατάλης τροφίμων και να καταπολεμήσει διατροφική ανασφάλεια στην Ελλάδα μοιράζοντας φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη. Αγοράστε το αυτό το βιβλίο π.χ. στο Amazon, είναι πολύ καλό και τα έσοδά του πηγαίνουν όλα για καλό σκοπό.

Portrait Tatiana Blatnik:Photo © HRH Prince Nikolaos, Portrait Nikos Aliagas: © courtesy of Nikos Aliagas

© A Taste of Greece - Recipes, Cuisine & Culture by HRH Princess Tatiana & Diana Farr Louis, to bepublished by teNeues in June 2016, www.teneues.com,
www.boroume.gr,www.tatianablatnik.com:

My "Paxos" Salad,RecipeHRH Princess Tatiana, Grilled Octopus RecipeDiane von Furstenberg, and Spaghetti with Red-Hot Chile Peppers, Bottarga& Lime, RecipeNikos Aliagas,all Photos © AntoniosMitsopoulos. All rights reserved.