ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιθάκη: σε δημιουργικό ελληνικό- ιαπωνικό in-fusion

Από -
Ιθάκη: σε δημιουργικό ελληνικό- ιαπωνικό in-fusion  - Χρυσοί Σκούφοι

Στο κλασικό εστιατόριο της Αθηναϊκής Ριβιέρας πνέει έντονος αέρας ανανέωσης. Διατηρώντας το υπέροχο classy αστικό σκηνικό με φόντο το γαλάζιο και με μερικές πινελιές αναβάθμισης( φινετσάτα στρογγυλά τραπέζια πάνω από τη θάλασσα, πιάνο στο κέντρο της σάλας και ωραίες γήινες αποχρώσεις στις άνετες καρέκλες και τα έπιπλα) έγινε εις βάθος φρεσκάρισμα στο μενού λανσάροντας έναν conceptual κατάλογο εστιασμένο στο in-fusion Ιαπωνίας- Ελλάδας. Η Ιθάκη προσφέρει το απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό ˙ αγναντεύεις, ταξιδεύεις, χαλαρώνεις, νοσταλγείς και πλέον δοκιμάζεις μια σειρά από πιάτα επιπέδου, με καλές τεχνικές, με ευρηματικές γέφυρες ανάμεσα στη Μεσόγειο και την Άπω Ανατολή, από το δίδυμο της κουζίνας Σπύρο Ασίμη και Αντώνη Κουρκούτα.

Μπήκαμε κατευθείαν στο θέμα με ένα πολύ καλό τατάκι τόνου, συνδυασμένο εξαιρετικά με βελούδινο ταραμά, ταπιόκα ponzu και παιχνιδιάρικο τραγανό κρεμμύδι. Τις εντυπώσεις κερδίζει το αρμονικό καρπάτσιο σολομού, μαζί με σκόνη αυγοτάραχου, ένα φανταστικό passion fruit ζελέ που ανεβάζει το πιάτο και ξινόγαλα, μπρικ και wasabi, που δένουν και πλουτίζουν την γευστική πρόταση. Λίγο παραπάνω αλμυρό, αλλά πολύ ιδιαίτερο μόλις ανακατέψεις τα υλικά είναι το μαριναρισμένο χταπόδι με κρεμμύδι tosazu, yuzu, chorizo oil, tobico και φάβα με εκπληκτική υφή. Οι δυνατές επιδόσεις τους βγαίνουν στα φινετσάτα φρέσκα χτένια. Είναι τόσο ωραία μαγειρεμένα, ζουμερά και καραμελωμένα με το χούμους και το κουλί κόκκινης πιπεριάς να τους πάει γάντι ,αφήνουν στον ουρανίσκο μια απίθανη βουτυράτη επίγευση.

Συνοψίζοντας η Ιθάκη είναι στα καλύτερα της, αρχίζει και αποκτάει γαστρονομική ταυτότητα, με σταθερό επίπεδο, καλά υλικά, γεύσεις και συνδυασμούς, και umami έκρηξη. Στα συν είναι η πολύ καλή λίστα κρασιών με ελληνικές και ξένες ετικέτες.