ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ξενάκης ανανεώνει ριζικά το εστιατόριο του Rocabella ως «Reeza»

Από -
Ο Ξενάκης ανανεώνει ριζικά το εστιατόριο του Rocabella ως «Reeza»  - Χρυσοί Σκούφοι

Είναι πραγματική απόλαυση να παρακολουθείς το μυκονιάτικο ηλιοβασίλεμα από τη βεράντα του ξενοδοχείου «Rocabella» στον Άγιο Στέφανο, λίγο προτού τα φώτα της Χώρας αρχίσουν σιγά-σιγά να ανάβουν σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μιας ακόμα βραδιάς στο νησί των ανέμων.

Εξίσου απολαυστικό είναι και το μενού που ετοίμασε φέτος ο Γκίκας Ξενάκης, συνεχίζοντας τη συνεργασία του με το εστιατόριο του ξενοδοχείου, το οποίο ονομάζεται πλέον «Reeza». Οι προτάσεις του, καλά εκτελεσμένες από τον συνεργάτη του στο «Aleria» Στέφανο Τσουκαλά, από τη μία έχουν κλασικές ελληνικές… ρίζες και από την άλλη βαφτίζονται με επιτυχία στην κολυμπήθρα των σύγχρονων γαστρονομικών τάσεων φτιάχνοντας ένα μείγμα λεπτεπίλεπτα ρουστίκ, ανάλαφρο και καλοκαιρινό.

Στα κανελόνια «παστίτσιο» ας πούμε, η κλασική αγαπημένη γεύση δυναμιτίζεται θαυμάσια με αρσενικό Νάξου και τρούφα, ενώ τη γεύση και τα αρώματα των γεμιστών αποδίδει με επιτυχία το ριζότο με ψητά τοματίνια, κρέμα φέτας και ζελέ δυόσμου. Το φίνα comfort μελάτο αυγό με λουκάνικο Δράμας, κρέμα πατάτας και φρέσκια τρούφα έχει ως έξτρα ατού το τραγανό πανάρισμα σε φρυγανιά και πάνκο, ενώ ελληνικό χρώμα με διεθνείς αναφορές έχει η τσιπούρα σεβίτσε με σταμναγκάθι, μοσχολέμονο και υπαινικτική γλύκα από παντζάρι και καρότο.

Έξοχη ιδέα και πεντανόστιμο το σπανακόρυζο με φύκια wakame και sushi rice, που κλέβει άνετα την παράσταση από το τηγανιτό καλαμάρι με μαγιονέζα από το μελάνι του, το οποίο συνοδεύει. Πρωταθλητής της δοκιμής μας αναδείχθηκε, ωστόσο, το ψητό μυλοκόπι με κρέμα από σελινόριζα, βλιτοσαλάτα και βινεγκρέτ παντζαριού με ξύδι Xérès – κάθε στοιχείο του πιάτου στέκει πολύ ωραία μόνο του αλλά και όλα μαζί, ως μια βαθιά νόστιμη μπουκιά που ντύνει το άψογα ψημένο ψάρι. Ξεκινήσαμε το γεύμα μας με ολόδροσες γυαλιστερές με φραμπουάζ και λάιμ, σερβιρισμένες στον πάγο, και ολοκληρώσαμε με την εντυπωσιακή στεφάνη από κρέμα σοκολάτας γάλακτος με σορμπέ από φρούτα του πάθους.