ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αρχοντιά «On the Verandah» στο Ποσειδώνιο των Σπετσών

Αρχοντιά «On the Verandah» στο Ποσειδώνιο των Σπετσών - Χρυσοί Σκούφοι

Στην ιδιαίτερα κομψή, αστική βεράντα του εμβληματικού Poseidonion Grand Hotel, ο chef Σταμάτης Μαρμαρινός παρουσιάζει μια πολύ προσωπική σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Υπηρετεί συνειδητά την ελληνικότητα των πιάτων του, χωρίς να επηρεάζεται από τις κουζίνες του Κόσμου, "παίζει" δυνατά με την εντοπιότητα των υλικών και των γεύσεων, αποδομώντας παραδοσιακές συνταγές του νησιού και δημιουργώντας σύγχρονα πιάτα και "ψάχνει" τις πρώτες ύλες του στη φάρμα του Grand Hotel και στους μικρούς παραγωγούς της περιοχής.

Από τα καλύτερα πιάτα του "Η Αθηναϊκή στις Σπέτσες" γίνεται ταρτάρ από μυλοκόπι, με μαγιονέζα ελαιολάδου λαχανικά, αυγοτάραχο, αυγό ορτυκιού και πατάτες ˙ η "Ζωή του Κόκκορα" με καλαμπόκι ψητό, σιτάρι σαν ριζότο, αυγό, κρέμα αυγών και μαύρη τρούφα και το "Μοσχάρι Μελιτζάνες" με φιλέτο , μελιτζάνα καπνιστή γεμισμένη με μελιτζανοσαλάτα, νιόκι τραχανά και γραβιέρα. Ξεχωρίζουν: η σαλάτα «Ντομάτες & Φράουλες» για τον conceptual συνδυασμό των δύο εταίρων που τα αρώματά τους μοιάζουν όταν ωριμάζουν, μαζί με φέτα σαγανάκι, ρόκα, αβοκάντο, πιπεριά Φλωρίνης ˙ ο “χωριάτικος” τόνος καρπάτσιο, με χωριάτικη και βλίτα ˙ ο απρόσμενος συνδυασμός μπαρμπούνι με τραγανή πέτσα κοτόπουλου και ριζότο με κρόκο Κοζάνης και βανίλια και φυσικά η «Σκορπίνα³» που έρχεται σαν σούπα, fish & chips, και καλοκαιρινό τουρλού με σταφύλι. Το «Ψωμί, ελιά & σοκολάτα» με σοκολάτα 70%, υφές ελαιολάδου και προπύρα Σπετσών είναι από τα γλυκά που δεν θα το ξεχάσετε.