ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μιχάλης Μάρθας επιμένει κομψά και νόστιμα

Από -
Ο Μιχάλης Μάρθας επιμένει κομψά και νόστιμα  - Χρυσοί Σκούφοι

Στο ξενοδοχείο «Lindos Mare Hotel» στον κόλπο των Βλυχών στη Ρόδο ο έμπειρος executive chef Μανόλης Κούττης βάζει ψηλά τον γαστρονομικό πήχη με στόχο να κερδίσει το απαιτητικό και ποικίλο διεθνές κοινό του ξενοδοχείου. Εφέτος στην ομάδα του συμμετέχει ο νεαρός σεφ Μιχάλης Μάρθας (διακριθείς στο διαγωνισμό του S.Pellegrino) που ανέλαβε ως sous chef, το ala carte εστιατόριο Pelagos.

 Ο Μάρθας, γεννημένος στις ΗΠΑ και με καταγωγή από την Κάλυμνο, δημιουργεί με ακρίβεια μια κουζίνα, όπου τα υλικά αποδίδουν στο μέγιστο τις ιδιαίτερες γεύσεις και τα αρώματά τους. Signature πιάτο το «Λαβράκι σαβόρο μαγειρεμένο sous vide, παναρισμένο σε πούδρα από μελάνι σουπιάς, αρωματισμένο με δεντρολίβανο, με άγρια χόρτα και ντοματίνια, κρέμα αγκινάρας και κουλί κακκαβιάς με σκορδολούλουδα». Γευστικό πιάτο με προσέγγιση γεμάτη ακρίβεια και χάρη, που θα το ευχαριστηθεί εξίσου κάποιος που απλώς αγαπάει την ψαροφαγία και ο εξασκημένος γκουρμέ ουρανίσκος. Σπουδαία αρετή η διάχυτη νοστιμιά, το γευστικό βάθος και η τεχνική αρτιότητα. Η δεξιότητα του σεφ στην μετατροπή του απλού σε εξαιρετικό διαφαίνεται και στο πιάτο «Χοιρινή κοιλιά ψημένη για 20 ώρες σε sous vide με ρατατούιγ σε μορφή κους κους, εμουλσιόν από πατάτα και ντρέσινγκ με αμύγδαλο και πετιμέζι». Και εδώ, η διάχυτη νοστιμιά και το γευστικό βάθος είναι οι μεγάλες αρετές. Το πιάτο, με το ρουστίκ, αποκτάει όμως κομψότητα και φινέτσα, χάρη στους ντελικάτους συνδυασμούς των συνοδευτικών υλικών με τους οποίους το πλαισιώνει ο σεφ.