ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παγάκι από μάρμαρο!

Από -
Παγάκι από μάρμαρο! - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Γρηγόρης Κουσκουρής είναι ένας γλύπτης που η εξαιρετική ιδιοσυγκρασιακή δουλειά του εστιάζεται στο σμίλεμα του μαρμάρου ακολουθώντας την παράδοση της καταγωγής του από το χωριό του Γιαννούλη Χαλεπά τον πανέμορφο Πύργο της Τήνου. Η βάση του, το εργαστήριο του, βρίσκεται σ έναν άλλο Πύργο, το μεσαιωνικό χωριό της Σαντορίνης, και εκεί φτιάχνει την τρομερή του καινούργια πρόταση παγάκια από μάρμαρο για το ουίσκι και άλλα ποτά φυσικά. Ιδού πως προέκυψε.

Μια μέρα χτύπησε την πόρτα του ένας Σκωτσέζος γιατρός που στο κάστρο του αποστάζει παλιώνει και εμφιαλώνει το δικό του, πολύ καλό φαίνεται malt ουίσκι, που δεν κυκλοφορεί στην αγορά, και του λέει. «Θέλω σε παρακαλώ να μου φτιάξεις παγάκια από μάρμαρο διότι θέλω να δροσίζω το ουίσκι μου χωρίς το αραίωμα που προκαλεί ο πάγος όταν λιώνει». Ο Κουσκούρης ανταποκρίθηκε στην πρόκληση, έφτιαξε τα πανέμορφα παγάκια που βλέπετε στις φωτογραφίες, και άρεσαν τόσο στον Σκωτσέζο που αγόρασε πάνω από 50 σετ των έξι κομματιών. Τα βάζεις στην κατάψυξη, παγώνουν, και επειδή είναι γυαλισμένα με φυσικό τρόπο στο χέρι είναι ασφαλή και δεν πιάνουν μικρόβια.

Την ασύμμετρη πολυγωνική χάρη τους θα την βρείτε σμιλεμένη σε τρία διαφορετικά μάρμαρα ˙ ολόλευκο Διονύσου, μαύρο Έδεσσας, και «χρυσή αράχνη» Δράμας και θα τα πάρετε συσκευασμένα(6 κομμάτια) σε πυρογραφημένο ξύλινο κουτί προς 150€. Υπάρχουν και λίγα κομμάτια φτιαγμένα σ ένα είδος σπάνιας «χρυσής αράχνης» που δεν παράγεται πια προς 250€ η 6άδα. Αυτό τα whisky ice stones εκτός από μουράτα, είναι και ένα πολύ ουσιαστικό αξεσουάρ για του λάτρεις του fine drinking.

Φωτογραφίες:marble ice cubes (Γιώργος Βεντούρης), πορτρέτα (Αντώνης Ελευθεράκης) .