ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Graz βρίσκεται στην Πελοπόννησο και άλλες νόστιμες ιστορίες!

Από -
Το Graz βρίσκεται στην Πελοπόννησο και άλλες νόστιμες ιστορίες!  - Χρυσοί Σκούφοι

Ένας αστεράτος Έλληνας και Αυστριακός σεφ, βγάζει ένα πανέμορφο, σέξυ, βιβλίο γεμάτο γαστρονομία, ιστορίες και συναίσθημα.

Ο Konstantin Filippou είναι 100% Έλληνας παρότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γκρατς. Το καταλαβαίνεις μόλις τον συναντάς, από τον τρόπο που μιλάει, από τις πλάκες που κάνει, από τις ατάκες που πετάει. Το ομώνυμο εστιατόριό του στη Βιέννη με αστέρι Michelin, 18/20 και 3 σκούφους στο Gault Millau, 95/10 στον Falstaff, και τον ίδιο σεφ της χρονιάς στην Αυστρία για το 2016, είναι must. Η κουζίνα του πολύ προσωπική και πρωτότυπη, με πιάτα του πολύ σοφιστικέ και σερβιρισμένα αρτίστικα με ξεκάθαρα τα χωριστά υλικά τους. Συνδυάζουν πολύ πετυχημένα το κοντράστ και την αρμονία, παίζοντας αρκετές φορές με στοιχεία της στεριάς και της θάλασσας στο ίδιο πιάτο, ενσωματώνοντας και αρκετά ελληνικά στοιχεία. Φροντίστε να πάτε στη Βιέννη είναι πανέμορφη και πολύ νόστιμη.

Μέχρι τότε όμως μπορείτε να τον γνωρίσετε μέσα από το πρώτο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Πρόκειται για έναν πολύ όμορφο, σέξυ, εντυπωσιακό τόμο, με κατάμαυρο εξώφυλλο και μαύρες τις ακμές των σελίδων του, όλο προσγειωμένη γήινη καλλιέπεια που εκπέμπουν οι φωτογραφίες του. Έχει τις αφαιρετικές καλλιτεχνικές φωτογραφίες 80 πιάτων που παρουσίασε και μαγείρεψε τα τρία τελευταία χρόνια στο εστιατόριό του, που υλοποιούν το ότι στην περίπτωσή του η γαστρονομία είναι τέχνη. Το εξαιρετικό αποτέλεσμα οφείλεται και στο ότι τις έχει τραβήξει ο βραβευμένος Σουηδός φωτογράφος Per-Anders Jörgensen που μαζί με τη γυναίκα του Lotta διευθύνουν το φανταστικό περιοδικό «Fool» που έχει ψηφιστεί σαν το καλύτερο γαστρονομικό στον κόσμο. Εκεί θα καταλάβετε γιατί «Το Graz βρίσκεται στην Πελοπόννησο» διαβάζοντας το αντίστοιχο κεφάλαιό του βιβλίου, όπου ο Filippou εξηγεί με έντονο συναίσθημα πόσο πολύ επηρέασαν οι ελληνικές του ρίζες το πρωτοποριακό, δημιουργικό πνεύμα του.

Μπορείτε να το παραγγείλετε στο http://www.konstantinfilippou.com/de/filippou/kochbuch.html

Φωτογραφίες : Per-Anders Jörgensen