ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο νέος «Βασίλαινας» στην τελική ευθεία

Από -
Ο Μάνος Γαρνέλης (αριστερά) και ο Δήμος Μπαλόπουλος - Χρυσοί Σκούφοι
Ο Μάνος Γαρνέλης (αριστερά) και ο Δήμος Μπαλόπουλος

Πυρετώδης η κατάσταση στο χώρο που άλλοτε στέγαζε το εστιατόριο «Αλάτσι», στην περιοχή του Χίλτον: οι γνωστοί αρχιτέκτονες Μαρία Κοκκίνου και Ανδρέας Κούρκουλας στήνουν σιγά - σιγά το νέο, κι από ό,τι φαίνεται εντυπωσιακό, αθηναϊκό πρόσωπό του «Βασίλαινα». Με αρκετές βραβεύσεις στο ενεργητικό του, και λίγο προτού κλείσει έναν αιώνα ιστορίας στον Πειραιά, το γνωστό εστιατόριο αποφάσισε να κάνει μια πολύ φιλόδοξη μετεγκατάσταση. Στο νέο του πόστο με την εντυπωσιακή οροφή όπου το βλέμμα θα τραβάει ένα πλέγμα από φιάλες κρασιού με οπτικές ίνες αλλά και μια walk-in κάβα από γυαλί και σίδερο, το μενού, το οποίο θα κινείται πάντοτε στο τερέν της δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, θα υπογράφει μια αξιόλογη ομάδα νεαρών σεφ: ο Μάνος Γαρνέλης (νωρίτερα στο «Βαρούλκο»), ο Δήμος Μπαλόπουλος (μας εντυπωσίασε με τη δουλειά του το καλοκαίρι στο «Ocean» του ξενοδοχείου «Daios Cove» στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης) και ο Νίκος Βλαχάκης (παλιότερα στο «Π-Βox»). Το εστιατόριο θα κάνει, κατά πάσα πιθανότητα, πρεμιέρα γύρω στα τέλη Νοεμβρίου. Μέχρι τότε, μπορείτε να δοκιμάσετε τη νέα γευστική πρόταση του «1920», στο χώρο που στέγαζε το εστιατόριο μέχρι φέτος, στην οδό Αιτωλικού, ο οποίος αναβιώνει το γευστικό παρελθόν της οικογένειας, πατώντας στη λογική της «μπακαλοταβέρνας» και εξελίσσοντάς την. Εκεί την κουζίνα μόλις ανέλαβαν η Νίκη Τρέσσου και η Ευδοκία Φυλακούρη.