ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φουλ της γκουρμέ γλύκας σ’ ένα πρωτότυπο menu degustation!

Από -
Φουλ της γκουρμέ γλύκας σ’ ένα πρωτότυπο menu degustation! - Χρυσοί Σκούφοι

Την Κυριακή 13/11 στο «CTC» ένας από τους καλύτερους Έλληνες ζαχαροπλάστες, ο Δημήτρης Χρονόπουλος, παρουσιάζει ένα ασυνήθιστο γκουρμέ μενού πέντε γλυκών σταδίων.

Είναι πρωτότυπο, είναι ασυνήθιστο, είναι και σπάνιο. Ένα menu degustation το οποίο αποτελείται αποκλειστικά από γλυκά μπορεί να το πετύχεις σε λίγα μέρη του κόσμου. Στo λονδρέζικο «Café Royal» π.χ., στο βαρκελωνέζικο «Espai Sucre» ή σε κάποια ακόμη αμερικάνικα και αυστραλέζικα dessert restaurants. Ή, για μια μέρα σε μια αθηναϊκή γωνία στα Ιλίσια: μόνο για την Κυριακή, 13/11, πέντε δημιουργικές συνθέσεις του εξαιρετικού chef patissier Δημήτρη Χρονόπουλου με διαφορετική συγκινησιακή δυναμική δίνουν ραντεβού με τους απαιτητικούς γλυκατζήδες της πόλης στο «CTC» (Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια, 2107228812).

Την αρχή θα κάνει ένα pre-dessert (σορμπέ απο τσάι detox με μήλο σε τσιπς), κι ακολουθεί σαμπλέ αμυγδάλου με cremeux σοκολάτας, σορμπέ κόκκινων φρούτων με πιπεριά (!) και φρέσκα κόκκινα φρούτα. Το τρίτο στάδιο είναι καραμελώμενα αχλάδια με παγωτό κανέλα και Saint Cristian σφολιάτας, ενώ έπεται ένα cremeux από πάστα αμυγδάλου, αφράτη κρέμα σοκολάτας γάλακτος Jivara και αφρό από τσάι. Για την εν λόγω ζαχαροπλαστική promenade, τo φινάλε της οποία θα γράψει μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα migniardises, ο σομελιέ του εστιατορίου Αλέξανδρος Τριανταφύλλου προτείνει δύο διαφορετικά «παντρέματα», ένα με τσάι (€ 7) κι ένα με κοκτέιλ, αποστάγματα και γλυκά κρασιά (€ 15). Ειδικά για το γλυκό μενού, στο εστιατόριο των Ιλισίων θα υπάρχουν δύο «βάρδιες»: μια στις 4.30-6.30 μ.μ. και μία στις 7-9 μ.μ.


φωτό: Παναγιώτης Μπελτζινίτης