ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καινοτομία σε μαστίχα η το πρώτο premium dry spirit μαστίχας είναι γεγονός!

Από -
Καινοτομία σε μαστίχα η το πρώτο premium dry spirit μαστίχας είναι γεγονός! - Χρυσοί Σκούφοι

Στο Athens Bar Show είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την πρωτοποριακή «Mdry» Μαστίχα με την υπογραφή της ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης και να την ξεχωρίσουμε…

Δοκιμάζοντάς την, βιώσαμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία, που κούμπωνε την αγαπημένη παράδοση με μια απρόσμενη καινοτομία. Στη περίπτωση της «Mdry» δεν έχουμε να κάνουμε όπως έχουμε συνηθίσει με ένα λικέρ, αλλά με ένα ξηρό ζωηρό spirit.

Όλα αρχίζουν στους χάλκινους άμβυκες της ποτοποιίας Πλωμαρίου, στη Λέσβο. Εκεί αποστάζεται αυθεντική μαστίχα Χίου, συνδυάζοντας την παράδοση με τις σύγχρονες μεθόδους. Το μοναδικό απόσταγμα, έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, λιγότερη επομένως γλυκιά γεύση, με εκρηκτικό όμως άρωμα μαστίχας και ιδιαίτερη σπιρτάδα. Σε όλα αυτά, προσθέτουμε και ένα φινετσάτο packaging, οπότε όλα αυτά μαζί ανοίγουν μια καινούργια σελίδα για την κλασική μαστίχα.

Μιλάμε δηλαδή για νέες δυνατότητες απόλαυσης. Ετοιμάστε λ.χ. σκηνικό aperitivo με μπόλικα μεζεδάκια για την παρέα σας και βάλτε σε ποτήρια του κρασιού δροσερή «Mdry» για συνοδεία. Η πειραματιστείτε με μιξαρίσματα. Η «Mdry», σε σχέση με τα λικέρ μαστίχας, μπορεί να παίξει στις cocktail συνταγές τον ρόλο του πρωταγωνιστή και να στηρίξει με το αλκοόλ της άπειρους συνδυασμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη έχει κατακτήσει τους mixologist και έχει πιάσει θέση στις μπάρες.

Για να πάρετε μια γεύση ο Διονύσης Πολάτος(« Ipitou Bar»), μας δίνει συνταγές για after office ποτά. Όπως λέει και ίδιος «είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψουμε με μια νέα ματιά στα ελληνικά παραδοσιακά αποστάγματα. Καλά είναι τα mescal, τα yuzu και όλες οι νέες τάσεις σε υλικά και spirits, αλλά την δική σου ταυτότητα την βάζεις με τα δικά σου, ελληνικά προιόντα. Η μαστίχα δε είναι μια εξαιρετική πρώτη ύλη και σε αυτή την εκδοχή ανοίγει νέους γευστικούς ορίζοντες».

Mdry Golden Cocktail

60 ml Mdry Μαστίχα
100-120ml Schweppes ginger ale
Πάγος

Εκτέλεση: τοποθετήστε την «Mdry» μαστίχα σε ballon ποτήρι και στη συνέχεια συμπληρώστε με Schweppes ginger ale. Γαρνίρετε με λωρίδα αγγουριού.

Sweet and Sour

Mdry 50ml «Μdry»
Μαστίχα
3 φέτες πράσινο μήλο
25ml χυμό lime 15ml μέλι
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση: τοποθετήστε στο shaker 2 φέτες πράσινο μήλο με ένα γουδοχέρι λιώστε τις. Προσθέστε την «Mdry», το χυμό, το μέλι και τον πάγο και χτυπήστε καλά. Διπλοσουρώστε και σερβίρετε σε ποτήρι old fashioned. Γαρνίρετε με μια φέτα πράσινο μήλο και κανέλα

Red Mdry

40ml Mdry μαστίχα ||
30ml Finlandia vodka
30ml χυμό λεμονιού
15ml Chambord
Τριμμένο πάγο

Εκτέλεση: σε ένα ποτήρι double old fashioned τοποθετούμε το πάγο και όλα τα υλικά εκτός από το Chambord και αναδεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το Chambord σιγά - σιγά.