ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Oh my Greek Week: ελληνική γαστρονομική dream team στη Μελβούρνη

Από -
To Οh my Greek week διοργανώνει ο σεφ Τζορτζ Καλομπάρης - Χρυσοί Σκούφοι To Οh my Greek week διοργανώνει ο σεφ Τζορτζ Καλομπάρης

Στη δεύτερη χρονιά του φεστιβάλ που διοργανώνει ο σεφ Τζορτζ Καλομπάρης η αποστολή των Ελλήνων σεφ που θα παρουσιάσουν την εξέλιξη της ελληνικής γεύσης είναι εντυπωσιακή.

Φαντάσου ένα δείπνο που ξεκινάει με κοκτέιλ του Χρήστου Χουσέα και τσιμπολόγημα με την υπογραφή του Χρόνη Δαμαλά, για να συνεχίσει με πιάτα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη και του Γκίκα Ξενάκη και να καταλήξει σε γλυκά του Στέλιου Παρλιάρου. Μια τέτοια σπονδυλωτή μίνι ξενάγηση στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή εδώ, πρακτικά, είναι μάλλον δύσκολο να γίνει σε μια μόνο μέρα, στην Αυστραλία όμως αυτόν τον καιρό… είναι στο πρόγραμμα: έτσι ακριβώς ξεκινάει το Oh my Greek Week( www.omgweek.com.au), το φεστιβάλ που διοργανώνει στη Μελβούρνη ο βραβευμένος σεφ, εστιάτορας και αγαπημένη ΤV περσόνα των Αυστραλών (ήταν κριτής στο εκεί «Masterchef») Τζορτζ Καλομπάρης από τις 21 έως τις 26 Νοεμβρίου (θα «τρέξει» για έξι ημέρες σε εστιατόρια όπως τα «Gazi», «The Press Club» και «The Press Club Projects», στο ξενοδοχείο «Lindrum» και στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης).

 Ο Στέλιος Παρλιάρος (αριστερά) και ο Χριστόφορος Πέσκιας (δεξιά) συμμετέχουν και φέτος στο φεστιβάλ, με την λίστα των guests του Τζορτζ Καλομπάρης (κέντρο) να περιλαμβάνει πολλούς ακόμη δυνατούς Έλληνες σεφ και bartenders
Ο Στέλιος Παρλιάρος (αριστερά) και ο Χριστόφορος Πέσκιας (δεξιά) συμμετέχουν και φέτος στο φεστιβάλ, με την λίστα των guests του Τζορτζ Καλομπάρης (κέντρο) να περιλαμβάνει πολλούς ακόμη δυνατούς Έλληνες σεφ και bartenders

Μετά την περσινή αναγνωριστική πρώτη διοργάνωση από τον Ελληνοαυστραλό σεφ, πιάτα με το ιδιόχειρο αποτύπωμα του οποίου έχουμε δοκιμάσει κι εδώ μια που συνεργάστηκε παλιότερα με το «Belvedere Club» στη Μύκονο, το OMG Week επιστρέφει πιο φιλόδοξο, με τη λίστα των καλεσμένων σεφ, εκτός από τους παραπάνω, να περιλαμβάνει τους Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκο Ρούσσο, τον Χριστόφορο Πέσκια, τον Γιάννη Μπαξεβάνη(παίζει φέτος ούτως ή άλλως σε αυστραλέζικο τερέν, έχοντας αναλάβει την γευστική επιμέλεια του εστιατορίου «Οrexi» στην Καμπέρα), την αγαπημένη των Αμερικανών Μαρία Λόη και τον ελληνικής καταγωγής Ντέιβιντ Τσιρέκας, ο οποίος ζει εργάζεται στο Σίδνεϊ. Πέρα από τα σημαντικά πρόσωπα της κουζίνας, που αντικατοπτρίζουν με τη δουλειά τους την εξέλιξη της ελληνικής γεύσης, το φεστιβάλ, έχει στο line up του και πολύ αξιόλογους bartenders, όπως ο Χουσέας που λέγαμε παραπάνω και οι Βασίλης Κυρίτσης - Νίκος Μπάκουλης του «Τhe Clumsies» –επειδή τα κοκτέιλ έχουν σημειώσει αλματώδη πρόοδο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Έτσι οι Αυστραλοί θα χαρούν μια μοντέρνα ελληνική γεύση που αξιοποιεί την εγχώρια δυναμική ξεφεύγοντας από τα κλισέ.

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος  - Χρυσοί Σκούφοι

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος

Γιάννης Μπαξεβάνης - Χρυσοί Σκούφοι

Γιάννης Μπαξεβάνης

Αλέξανδρος Τσιοτίνης - Χρυσοί Σκούφοι

Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Γκίκας Ξενάκης - Χρυσοί Σκούφοι

Γκίκας Ξενάκης

Χρόνης Δαμαλάς - Χρυσοί Σκούφοι

Χρόνης Δαμαλάς

Χρήστος Χουσέας - Χρυσοί Σκούφοι

Χρήστος Χουσέας

Βασίλης Κυρίτσης (αριστερά) και Νίκος Μπάκουλης  - Χρυσοί Σκούφοι

Βασίλης Κυρίτσης (αριστερά) και Νίκος Μπάκουλης