ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

4 Super premium ρούμι για φίλημα

Από -
4 Super  premium ρούμι για φίλημα  - Χρυσοί Σκούφοι

Με την ευκαιρία του πρώτου Rhum Festival, που διοργανώθηκε πριν από λίγες μέρες στο Ζάππειο Μέγαρο, με την υπογραφή του Θάνου Προυναρούς( Baba Au Rum), δοκιμάσαμε τις νέες σπάνιες εκδοχές των Angostura, Appleton, Mount Gay και Havana Club Union και ενθουσιαστήκαμε. Σίγουρα η επέλαση αυτών των ξεχωριστών ετικετών ανεβάζει το επίπεδο του fine drinking προσφέροντας νέες υψηλές εμπειρίες.
Στα ποτήρια μας σερβιρίστηκαν…

Angostura 1787
To διάσημο ρούμι από το Trinidad λανσάρει τη super premium ετικέτα του «Angostura 1787». To όνομα του, μας στέλνει στο έτος ίδρυσης του πρώτου εργοστασίου ζάχαρης στο νησί. Μόλις μπήκε στο ποτήρι, το βαθύ μαονί χρώμα, με τις μπρονζέ αποχρώσεις έκλεψε την παράσταση. Η γοητευτική μύτη είναι αποκάλυψη, παντρεύοντας τα αρώματα της μπανάνας, με αποξηραμένα δαμάσκηνα και δροσερό μήλο. Το στόμα κρύβει επίσης μια απρόσμενη φρεσκάδα συνδυασμένη εξαιρετικά με τα αρώματα παλαίωσης, την καραμέλα βουτύρου και τις φινετσάτες νύξεις δρυός.

Mount Gay 1703
Σε αυτή την περίπτωση δοκιμάζουμε το παλιότερο ρούμι στον κόσμο. Για την δημιουργία του ο Master Blender Allen Smith, χρησιμοποιεί τις καλύτερες πρώτες ύλες σε ζαχαροκάλαμο και νερό από την καρδιά των Barbados και επιλέγει τα καλύτερα αποστάγματα των Mount Gay rums, μονής και διπλής απόσταξης παλαιωμένα από 12-30 έτη. Το εξαιρετικό αποτέλεσμα έρχεται πρώτα με ένα συναρπαστικό κύμα αρωμάτων βελανιδιάς, αμυγδάλων, μόκας, βανίλιας και μπανάνας. Το στόμα είναι τόσο γεμάτο και κομψό, που είναι ιδανικό για να ζευγαρώνει με σοκολάτα και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς.

Appleton 21
Το blend των αποσταγμάτων, που συνθέτει το Appleton 21 έχει επιλεχθεί πολύ προσεχτικά με γνώμονα τον μοναδικό χαρακτήρα του και το κάθε ένα έχει παλαιωθεί τουλάχιστον για 21 χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Κάθε μπουκάλι Appleton Estate 21 ετών είναι αριθμημένο και φέρει την υπογραφή της Joy Spence, Master Blender του οίκου, για να πιστοποιήσει την ηλικία των ποικιλιών αυτού του εξαιρετικού μείγματος. To Αppelon έχει ότι αναζητάμε από ένα high level spirit. Φανταστικά αρώματα που κουμπώνουν τα φρούτα με τους ξηρούς καρπούς και τα γλυκά μπαχαρικά, βελούδινη υφή και μεγάλη ευχάριστη επίγευση.

Havana Club Union
Αυτό το σπάνιο ρούμι αποτελεί ξεχωριστή ενότητα από μόνο του. Το Havana Club Union είναι το πρώτο κουβανέζικο ρούμι που δημιουργήθηκε για να κάνει ντουέτο με ένα εκλεκτό κουβανέζικο πούρο. Για του λόγου το αληθές, προέρχεται από την συνέργια του Maestro Ronero Asbel Morales και του Master Habano και sommelier πούρων Fernando Fernandez Milian. Το υπέροχο ρούμι βγάζει παιχνιδιάρικα αρώματα βανίλιας, μπερδεμένα με σοκολάτα και ενισχυμένα με αποξηραμένα φρούτα. Το στόμα του είναι πολύ πλούσιο, και με τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε γλυκές και πιπεράτες νότες.