ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H “Grappa” είναι ένα πολύ ξεχωριστό bar στην ανεβασμένη σκηνή του Βόλου.

Από -
H “Grappa” είναι ένα πολύ ξεχωριστό bar στην ανεβασμένη σκηνή του Βόλου.  - Χρυσοί Σκούφοι

Fine drinking με εξαιρετικά κοκτέιλ και κρασιά στο δυνατότερο ίσως bar του Παγασητικού.

Σε μια από τις τελευταίες εξορμήσεις στο Βόλο, ανακαλύψαμε ένα δυνατό meeting point για απαιτητικούς λάτρεις του fine drinking. Η «Grappa» είναι πολλά χρόνια στο πεζόδρομο της Κονταράτου, συνεχώς όμως ανανεώνεται. Στα λίγα τετραγωνικά της έχουν χωρέσει αναπάντεχες επιλογές κρασιών, σπάνια ποτά, εξαιρετικό sushi και γλυκά με γαλλική φινέτσα. Σε όλα αυτά βέβαια να προσθέσουμε το τα εξαιρετικά κοκτέιλ με την επιμέλεια του έμπειρου Αντώνη Κούντρια. Ο Αντώνης έχει δημιουργήσει μια πολύ μελετημένη και ψαγμένη επιλογή ποτών που θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα και πρέπει να το κάνεις, ξεκινώντας από τα συναρπαστικά aperitivo.

Κατόπιν ένα από τα «οπωσδήποτε» είναι το Different World ˙ πολύ σοφιστικέ cocktail, με ένταση και επίγευση διαρκείας, που παντρεύει το γιαπωνέζικο ουίσκι Nikka με το Diplomatico, το εκπληκτικό ρούμι από την Βενεζουέλα. Για όσους αγαπάνε το ρούμι, «πρέπει» είναι και η παραλλαγή του old fashioned με ρούμι Diplomatico που ταιριάζει μαγικά με το προφιτερόλ. Αυτό το wine και cocktail bar με συνεπήρε. Ο χώρος βγάζει μια ζεστασιά καρυκευμένη με φινέτσα και γούστο. Η μπάρα με φόντο την ξύλινη κάβα είναι πανέμορφη και γεμάτη με κόσμο, ενώ τα τραπεζάκια έξω σχηματίζουν μια παιχνιδιάρικη αυλή. Ωστόσο το δικό μου αγαπημένο spot είναι το κουκλίστικο πατάρι. Εκεί, σε λίγα τετραγωνικά κρύβονται οινικά διαμαντάκια. Ο Αντώνης ψάχνει σε μικρούς και πιο μεγάλους παραγωγούς και βρίσκει παλιές χρονιές και σπάνιες magnum φιάλες. Διαλέγεις μια από τις δυο vintage πολυθρόνες δίπλα στο παράθυρο με θέα τον ζωντανό πεζόδρομο του Βόλου, και απολαμβάνεις ένα ποτήρι από αυτά τα υπέροχα κρασιά.

Στην «Grappa» μπορείς να πας από νωρίς, για ένα μυρωδάτο καλό καφέ, να συνεχίσεις με ένα εξαιρετικό aperitivo κάνοντας συνδυασμούς κρασιού ή cocktail με νόστιμες επιλογές μοντέρνων τάπας και σούσι και το βράδυ να πιεις ποτά επιπέδου εισπράττοντας δυνατά vibe . Σας προτείνουμε να συζητήσετε με τον Αντώνη και την ομάδα του τα γούστα σας, και θα δημιουργήσουν κάτι που θα πέσει στο κέντρο των επιθυμιών σας. Στην κάβα υπάρχουν επίσης και μερικά παλαιωμένα τσίπουρα και βερμούτ, που δεν βρίσκεις εύκολα αλλού.