ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ρεβεγιόν του «A for Athens» σφύζουν ευρηματική αρμονία!

Από -
Τα ρεβεγιόν του «A for Athens» σφύζουν ευρηματική αρμονία! - Χρυσοί Σκούφοι

Το εορταστικό ταίριασμα cocktail – εδεσμάτων με την υπογραφή του Θοδωρή Πύριλλου είναι πολύ δυνατό!

Ο διακεκριμένος bartender που μας έχει βάλει στην «Χρονομηχανή» του ( το όνομα της λίστας του) και μας ταξιδεύει στις Μητροπόλεις των cocktail, μέσα από πολύ μελετημένες και ευφάνταστες τσαχπινιές σε κλασικές συνταγές , την προσγείωσε στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Προτείνει για τα ρεβεγιόν που έρχονται ένα συναρπαστικό αρμονικό συνταίριασμα των πιάτων από τα μενού με ωραία κοκτέιλ σε συνεργασία με τον σεφ του «A For Athens» Γιώργο Καφετζή. Η πρόταση τους κινείται μέσα στην ανερχόμενη τάση του συνδυασμού κοκτέιλ με φαγητό στα ψαγμένα μπαρ-ρεστοράν αλλά έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο, ακτινοβολώντας έντονο συναίσθημα, κι ένα ερεθιστικό παιχνίδι υφών, αρωμάτων και γεύσεων στον ουρανίσκο.

Τέτοια περίπτωση είναι το βελουτέ παντζαριού με εστραγκόν και ξύγαλο που κάνει την έναρξη στο Χριστουγεννιάτικο δείπνο και απογειώνεται από το «Bamboo Cocktail» με Martini Abrato, manzanilla sherry και orange bitters. To ξηρό και πικρό cocktail ισορροπεί την γλύκα της σούπας και ενισχύει την ωραία γήινη αίσθηση της στο στόμα. Ακολουθεί κανελόνι μπρόκολου με σάλτσα γραβιέρας και σαφράν(πλούσιο και βοτανικό πιάτο) που για να κοντρολάρουν την πληθωρική του γεύση έβαλαν δίπλα του μια πειραγμένη «Rosita» με φυσαλίδες, τεκίλα Hornitos Reposado, Martini Rosso, κίτρινη Chartreuse και bitter.

Πολύ επιτυχημένο ζευγάρι είναι η πολύχρωμη κινόα με γαρίδα, φασόλια και βασιλικό με ένα ανατρεπτικό «Cox Reviver με τεκίλα και mescal». Στο κυρίως, η γαλοπούλα με παραδοσιακή γέμιση και σάλτσα από μύρτιλλα-κράνα, κούμπωσε μαγικά ένα ευρηματικό «French 75» με ροζέ σαμπάνια Moet, premium τζιν Star of Bombay, sauce από μύρτιλλα και κράνα και χυμό γκρέιπφρουτ. Το φινάλε είναι εντυπωσιακό και παντρεύει μια πληθωρική μους βανίλιας με ένα εξαιρετικό λευκό Negroni με gin, Saint Germain, λικέρ περγαμόντο και bitter λικέρ από φλούδες πορτοκαλιού.

Στο ίδιο υψηλό επίπεδο παίζει και το μενού της Πρωτοχρονιάς, με πέντε ακόμα αστεράτα ταιριάσματα. Η γλυκιά σούπα κολοκύθας με πικραμύγδαλο, φρεσκάρεται και αποκτάει μια πιο βαθιά κα καπνιστή αίσθηση, με το υπέροχο «Highball cocktail», με ουίσκι Aberfeldy 12, λικέρ Cherry Herring και δροσερό τόνικ 2 Cents Plain. Το ταρτάρ σολομού, με μοσχολέμονο, κοκοφοίνικα, αβοκάντο και μάνγκο, γίνεται πιο σύνθετο και πληθωρικό, μ ένα δροσιστικό «Red Snapper» (τζιν Hendricks, νερό ντομάτας και cordial με σέλερι και κόλιανδρο).

Μια φοβερή σαλάτα με σταμναγκάθι, τραγανά φασολάκια Κένυας, πικάντικη γραβιέρα και «μεθυσμένο» σύκο, παίζει στο ίδιο γευστικό τερέν με ένα εκρηκτικό «Sherry Cobbler», στο οποίο πρωταγωνιστεί επίσης το σύκο. Βαρύ πυροβολικό, το καλομαγειρεμένο αγριογούρουνο με δαμάσκηνα και πουρέ καρότου, έχει ένα ισάξιο αρωματικό και γευστικό δυναμίτη δίπλα του, ονόματι «Black Velvet» με σαμπάνια , καπνιστή μπύρα Βαυαρίας και γλυκό σέρυ Pedro Ximenez ˙ αυτό το cocktail είναι συγκλονιστικό και η υφή του συμπληρώνει το πιάτο αποδεικνύοντας την μαεστρία και το ταλέντο του Θοδωρή Πύριλλου. Επίλογος με αχλάδι ποσέ γεμιστό με bitter σοκολάτα και κρούστα καραμέλας, με ένα απολύτως ταιριαστό αρωματικό Whisky Cocktail, με μαύρο τσάι, cordial σταφυλιού και kirsch.

Aξίζει και με το παραπάνω να τα δοκιμάσετε και να ζήσετε μια εμπειρία που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.