ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη «Hytra» για street food!

Από -
Στη «Hytra» για street food!  - Χρυσοί Σκούφοι

Τα τραπέζια του «Hytra Apla» και το μπαρ του εστιατορίου μοιράζονται ένα νέο μενού με σύγχρονο φαγητό «δρόμου» που έχει fusion αποχρώσεις και ελληνικές νότες.

Πέρα από το ότι παραδοσιακό ή λίγο «πειραγμένο», το street food ανεβάζει γκάζια στις μητροπόλεις του κόσμου και το ότι κάνει trending στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης –δεν νομίζω κανείς να διαφωνήσει ότι είναι από τα πιο αγαπημένα θέματά τους– εμπνέει όλο και περισσότερο τους σεφ, που βρίσκουν έτσι ευκαιρία να επαναπροσεγγίσουν τις παραδόσεις του και να βγάλουν προς τα έξω την πιο επιρρεπή στις «dirty pleasures» πλευρά τους. Έχουμε ήδη δει κάποια ανάλογα παραδείγματα σε εστιατόρια στην Αθήνα, τώρα όμως το πνεύμα του φαγητού του «δρόμου» εισβάλλει και στη «Ηytra».

Συμπληρώνοντας το φιλικό/χαλαρό concept του «Hytra Apla», που μοιράζεται τον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών με το διακεκριμένο γκουρμέ εστιατόριο, πρόσφατα εμφάνισε ένα ακόμη μενού που κινείται ακριβώς σε αυτή τη λογική. Είναι ωραία ιδέα: πλέον είτε σε κάποιο από τα τραπέζια της, είτε πίνοντας το κοκτέιλ του στο εντυπωσιακό μπαρ, μπορεί κανείς να δοκιμάσει μίνι μπέργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τσένταρ και καπνιστή πανσέτα, χοτ ντογκ σε ψωμάκι ατμού με χοιρινό και λάχανο κίμτσι, τα «άλλα» mac and cheese, που συνδυάζουν ξινοτύρι, γραβιέρα, τσένταρ και panko, το πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο λουκάνικο από τα Τρίκαλα, αϊβάρ και πιπεριές τουρσί… Σημειωτέον, όλα τα πιάτα του SF menu κυμαίνονται σε πολύ λογικές τιμές, μεταξύ € 7 και € 9.