ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Βαγγέλη με προσέχεις;» Πανέξυπνη ετικέτα και εξαιρετικό κρασί από την Γουμένισσα.

Από -
«Βαγγέλη με προσέχεις;»  Πανέξυπνη ετικέτα και εξαιρετικό κρασί από την Γουμένισσα. - Χρυσοί Σκούφοι

Δεν είναι τίτλος ασπρόμαυρης ελληνικής ταινίας, είναι το καινούργιο λευκό κρασί του Βαγγέλη Χατζηβαρύτη

Κατά την πρόσφατη διέλευση των Βορείων ( οινοπαραγωγών της Βορείου Ελλάδος) στο “Χίλτον” δοκιμάσαμε πάρα πολλά κρασιά, που έδωσαν το δυνατό στίγμα εξέλιξης και την κινητικότητα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα. Ανακαλύψαμε πολλές καινούργιες φιάλες, βρήκαμε ανανεωμένες κλασικές ετικέτες και γευτήκαμε πρωτοποριακές οινοποιήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο το νέο λευκό κρασί της οικογένειας Χατζηβαρύτη, με το εντελώς ασυνήθιστο όνομα «Βαγγέλη με προσέχεις;» ξεχώρισε. Ο Βαγγέλης Χατζηβαρύτης, μαζί με τις γυναίκες της ζωή του, την σύζυγο του Όλγα και την κόρη του Χλόη, μας έχουν συνηθίσει σε οινικές εκπλήξεις, έχοντας μια συλλογή από ιδιαίτερα κρασιά, με κορυφή του δόρατος τη Γουμένισσα. Μια διαφορετική, πιο μοντέρνα εκδοχή του ΠΟΠ οίνου που τους έκανε γνωστούς, και από τότε κάθε νέα τους δουλειά είναι ιντριγκαδόρικη και πάντοτε συζητιέται!

Σε αυτή την περίπτωση, η συγκεκριμένη ετικέτα με τον ομολογουμένως έξυπνο τίτλο, τράβηξε την προσοχή όλων. Το ίδιο το κρασί τώρα είναι εκπληκτικό. Λαμπερό με χρυσαφένιους τόνους, προκύπτει από την ένωση τριών χαρισματικών ποικιλιών σαν τις Sauvignon Blanc, Ασύρτικο και Gewurztraminer. Παρά τον δυναμισμό που έχει κάθε μια χωριστά, το πάντρεμα τους είναι απίστευτα αρμονικό κάτι που μεταφράζεται στον ουρανίσκο με συνεχόμενες εκρήξεις απόλαυσης. Αρώματα από τροπικά φρούτα (λ.χ. λίτσι), εσπεριδοειδή και ορυκτώδης αίσθηση ερεθίζουν την μύτη και προδιαθέτουν για το πληθωρικό, κομψό και παιχνιδιάρικο στόμα.

Αν επιστρέψουμε στο όνομα. Αυτή η πολύ έξυπνη επιλογή δεν ήταν κάποια κίνηση marketing, όμως μας διευκρίνισε ο Βαγγέλης Χατζηβαρύτης, αλλά συνδέεται με την ιστορία του οινοποιείου. Αυτό το όνομα είχε η πρώτη ετικέτα που κυκλοφόρησε το 1985 και βγήκε με την βοήθεια των φίλων του. Ένας από την παρέα του έκανε πάντα ερωτήσεις για το κρασί ρωτώντας τον «Βαγγέλη με προσέχεις;». Τελικά αυτή η ερώτηση έγινε ανέκδοτο στο κύκλο του και τώρα, μπαίνει για δεύτερη φορά σ ένα κρασί επετειακό για τα 10 χρόνια του οινοποιείου, και είμαστε σίγουροι ότι θα εξελιχθεί σε μια από τις δυνατές ετικέτες του.