ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το μεθυστικό Αμερικάνικο Όνειρο συναρπάζει την Αθήνα.

Από -
Το μεθυστικό Αμερικάνικο Όνειρο συναρπάζει την Αθήνα.  - Χρυσοί Σκούφοι

Ένα μοναδικό happening που έφερε μερικά από τα καλύτερα μπαρ των ΗΠΑ στα μέρη μας, ήταν μια τρελλή ιδέα του «The Clumsies» που έγινε πραγματικότητα.

Το fine drinking έχει εξαπλωθεί πλέον σαν καταιγίδα σ ολόκληρο τον πλανήτη ως μια καινούργια δυναμική συνιστώσα και τα εκπληκτικά event που συμβαίνουν αποτελούν λόγο για να προγραμματίσει κανείς ταξίδι για να τα ζήσει και να τα απολαύσει. Η Αθήνα πάντως υπήρξε τυχερή που έζησε πριν λίγες μέρες το pop-up event «American Dream Bar», ένα φανταστικό happening που οργανώθηκε από το Νο 9 την παγκόσμια λίστα των World`s 50 Best Bars το δικό μας «The Clumsies». Το φιλόδοξο project κατάφερε να φέρει στην Αθήνα 6 από τα καλύτερα μπαρ των ΗΠΑ – όλα τους φιγουράρουν στην ανωτέρω λίστα τα τελευταία χρόνια- που δικαίως θεωρείται πρωτοπορία στον κόσμο των cocktail, και να στήσει σ ένα παληό κτίριο του κέντρου της πόλης μια αμερικάνικη γειτονιά με την αφρόκρεμα των places to drink. Πήγα και το καταχάρηκα αυτό το χαρούμενο, με ωραίο underground κοσμοπολίτικο μπαρόβιο χρώμα, happening που είχε πολύ ρυθμό από την ωραία μουσική και την live performance σαξόφωνου. Δοκίμασα αρκετά κοκτέιλ που ορισμένα απ αυτά ξεχώρισαν επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια κλάση αυτών των αμερικάνικων μπαρ.

Ξεκινάμε από Ν. Υόρκη και στο ιστορικό(1915) «Dante» (Νο 34)στο Greenwich Village καταευχαριστήθηκα το αντισυμβατικό «Unlikely Negroni» με την καλογυμνασμένη δυναμική φινέτσα του με τεκίλα, Campari, βερμούτ, μπανάνα, shrub ανανά, τσίλι και σουσάμι αλλά και το φινετσάτο και ιδιαιτέρως αρωματικό «Bergamot Negroni» με τζιν, ροσόλι από περγαμόντο, βερμούτ, και καλαβρέζικο περγαμόντο. Στο διάσημο speakeasy «Employees Only»(Νο 7) χειροκρότησα το best sellers τους το «Amelia»(βότκα, μαύρα φραγκοστάφυλα, λεμόνι), διότι εκεί που ήμουν έτοιμος να πω άστε μας ήσυχους με τα cosmopolitan μια καταπληκτική ξυνή επίγευση διόρθωσε τα πάντα δίνοντας τρομερή προσωπικότητα στο ποτό μετατρέποντάς το σε χαρούμενη υπερσοφιστικέ τσιχλόφουσκα. Στο «Please Don’t Tell» (συνθηματικό ακρωνύμιο PDT, και Νο 45)που θεωρείται ο ορισμός του speakeasy bar καθώς είναι κρυμμένο πίσω από έναν τηλεφωνικό θάλαμο, καταχάρηκα το ατσάλινο «Benton's Old Fashioned» με bacon fat-infused Bourbon whiskey,maple syrup, και Angostura να εκπέμπει τη δύναμή του σε μια γλυκόπικρη αρμονία. Μου άρεσε πολύ επίσης το «Watercress» από το θεατρικό «The Walker» Inn(Νο 37) στο Λος Άντζελες, έναν ελαφρώς πικάντικο συνδυασμό τζιν στο οποίο είχαν εκχυλίσει νεροκάρδαμο, βότκα, ξηρό βερμούτ, αλάτι και ροδάκινο. Δοκίμασα κι άλλα αυτά με εντυπωσίασαν περισσότερο.