ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αθήνα καλεί Ισπανία

Από -
Αθήνα καλεί Ισπανία - Χρυσοί Σκούφοι

Η Ισπανία τιμώμενη χώρα στη φετινή Food Expo, φέρνει από jamon Iberico και το τυρί Manchego, μέχρι τα ονομαστά θαλασσινά της και εμβληματικά κρασιά, και μας καλεί να γνωρίσουμε τη γαστρονομική της κουλτούρα.

Μια σειρά ειδικών εκδηλώσεων, που θα τρέξουν στην Αθήνα τις επόμενες εβδομάδες φιλοδοξούν να μας φέρουν πιο κοντά στις γεύσεις της Ιβηρικής χερσονήσου και, βέβαια, στα πολύ ενδιαφέροντα ισπανικά προϊόντα. Στην καρδιά αυτών των εκδηλώσεων, το περίπτερο της Ισπανίας ως τιμώμενης χώρας στην έκθεση τροφίμων και ποτών Food Expo 2017 (13-17 Μαρτίου στο Metropolitan Expo) όπου θα γνωρίσουμε και θα δοκιμάσουμε προϊόντα από τις 15 εξαγωγικές εταιρίες τροφίμων που συμμετέχουν. Πάρτε μια ιδέα: jamon iberico, lomo, λουκάνικα chorizo και chistora, cecina de Leon (αλλαντικό), παραδοσιακά τυριά ωρίμανσης και εκλεκτές κονσέρβες θαλασσινών (αντζούγιες, χτένια κλπ). Ήδη, βρίσκεται στην Αθήνα ο γνωστός σεφ-πρεσβευτής της ισπανικής κουζίνας Sergio Garrido Cantero που θα ετοιμάσει σε ειδική γευστική εκδήλωση στον ίδιο χώρο (στις 18/3, από τις 15:00) ισπανικά πιάτα για τους επισκέπτες, δίνοντας παράλληλα πληροφορίες για τη χρήση τους και συνταγές.

Εμείς πήραμε ήδη μια γεύση από τις δημιουργίες του, σε ένα ειδικό δείπνο της Ισπανικής Πρεσβείας, το οποίο θα σερβίρεται για το κοινό μέχρι τις 31 Μαρτίου στο St. George Lycabettus: το jamon iberico έγινε τερίνα μαζί με χοιρινό μπούτι και πράσινο μήλο, ο μπακαλιάρος φιλέτο στολίστηκε με "χαβιάρι" πορτοκαλιού και σφαίρες ελιάς, η ουρά μόσχου ήταν νοστιμότατη μέσα σε τραγανό κανελόνι, με αμύγδαλα και αχλάδι, μέχρι ένα ιδιαίτερο γλυκό από κολοκύθα με μους λευκής σοκολάτας σε brownie chocolate earth. Φυσικά, προηγήθηκαν tapas σαν τη σούπα αμύγδαλου και μίνι paellia σε κουτάλι.