ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπέσιαλ fusion στο «Nikkei»

Από -
Σπέσιαλ  fusion  στο «Nikkei»  - Χρυσοί Σκούφοι

Όταν το Peruvian – Jap γευστικό ιδίωμα συναντά τη γαστρονομία του κόσμου και γοητεύει.

Τα σπέσιαλ γευστικά event με μετακλήσεις δυνατών ξένων σεφ ενισχύουν και επιβεβαιώνουν τον μητροπολιτικό χαρακτήρα της Αθήνας, ενισχύοντας τα ερεθίσματα και τη γαστρονομική αύρα της πόλης. Προσφάτως λοιπόν το «Nikkei» επισκέφθηκε ο Mario Pérez Sánchez, ο οποίος έχει συνεργαστεί στενά με τον Albert και τον Ferran Adria στα «41º Degrees» and «Pakta» στη Βαρκελώνη, για ένα 4 hands γευστικό χάπενινγκ με τον σεφ του εστιατορίου Θάνο Στασινό. Το μενού που παρουσίασαν είχε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς παρουσίαζε διάφορες γαστρονομικές ιδέες το κόσμου ιδωμένες μέσα από οπτική Nikkei κουζίνας αλλά και γενικότερα fusion μίξεων.

Να όπως λ.χ. οι νοστιμότατες μπαλίτσες τηγανισμένης περουβιανής πατατοσαλάτας causas συνδυασμένες ευρηματικά με χουνκιάρ μπεγεντί με χταπόδι και ξυνούτσικο «χαβιάρι» λεμονιού, το ωραίο στήθος πάπιας tataki με μαρινάδα κόκκινου κορεάτικου miso και καραμελωμένο κρεμμύδι, τα βραζιλιάνικα τυρόψωμα pão de queijo γεμισμένα με γλυκοπικάντικο και καπνιστό μαζί συνδυασμό γλυκού chili με μετσοβόνε ή ακόμη τα full στο umami γιαπωνέζικα dumpling gyoza γεμιστά με πάπια confit και φουαγκρά.

Στα πολύ ωραία στοιχεία είναι το πάντα εξαιρετικό ρύζι για σούσι(με ωράια ξυνάδα από yuzu και ξύδι) του «Nikkei» που στην περίπτωσή του μενού των "Nikkei Nomads" είχε πάνω του φινετσάτο ταρτάρ wagyu. Δοκιμάζοντας τέτοια γευστικά κράματα επιβεβαιώνει κανείς ότι οι σωστά μελετημένες αναμίξεις ιδεών από διάφορες κουζίνες του κόσμου επιβεβαιώνει ότι το καλομελετημένο fusion έχει μέλλον και αποτελεί γοητευτικό μονοπάτι γευστικής δημιουργίας, και στην Αθήνα έχουμε πολύ καλές εκφράσεις αυτού του στυλ.