ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Eσύ θα μαγείρευες με τον Μάρτιν Σκορτσέζε;

Από -
Eσύ θα μαγείρευες με τον Μάρτιν Σκορτσέζε;  - Χρυσοί Σκούφοι

Το «Cooking with Scorsese» δεν είναι ακόμα ένα βιβλίο μαγειρικής. Είναι ένα project εμπνευσμένο από το σινεμά, την αισθητική των κόμικ και το φαγητό.

O πρώτος τόμος του «Cooking with Scorsese» κυκλοφόρησε από τον ανεξάρτητο εκδοτικό οίκο Hato Press το 2015. Ο δεύτερος έρχεται αυτό τον Μάιο βαδίζοντας στα βήματά του. Δεν είναι ένα βιβλίο που θα βάλεις το ράφι της κουζίνας. Μάλλον μαγειρικό artbook το λες. Εμπνευσμένη κι εκείνη από διαφορετικούς σκηνοθέτες και τις ταινίες τους, ανάμεσα στους οποίους ο Ντέιβιντ Λίντς, ο Φράνσις Φόρντ Κόπολα, ο Γουές Άντερσον, ο Άνγκ Λι, ο Χαγιάο Μιγιαζάκι, Φατίχ Ακίμ, ακόμη κι ο δικός μας Τάσος Μπουλμέτης, η ενδιαφέρουσα νέα έκδοση κρύβει στις σελίδες της μια αλληλουχία ασπρόμαυρων καρέ που εξερευνούν το φαγητό μέσω των φιλμικών του απεικονίσεων.

Αντί για δομημένες λεπτομερείς συνταγές, σε πλοηγεί στον κόσμο της γεύσης με όχημα τη δραματική δυναμική μερικών από τις πιο δυνατές στιγμές του παγκόσμιου σινεμά, που παραμένουν γοητευτικές ακόμη και τυπωμένες στο χαρτί, απομονωμένες από το στόρι και το ευρύτερό του περιεχόμενο. Ατάκες και εικόνες ανοικτές στις ερμηνείες του αναγνώστη, γιορτάζουν την τέχνη του φαγητού και το πολιτισμικό και συναισθηματικό φορτίο που κουβαλάει. Μπορείτε να προπαραγγείλετε τον δεύτερο τόμο αλλά και τον πρώτο που επανακυκλοφορεί μαζί του στο shop.hatopress.net