ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έσπασε το κολιέ στη σαλάτα;

Από -
Έσπασε το κολιέ στη σαλάτα; - Χρυσοί Σκούφοι

Μια νέα γευστική τάση, οι πέρλες βαλσαμικού ξυδιού, στολίζει, νοστιμίζει και παιχνιδίζει ασύστολα.

Μαύρες λαμπερές πέρλες ανάμεσα στα φύλλα του φινόκιο, ή ένα παράξενο υπερμέγεθες χαβιάρι που στολίζει ανοιχτά σάντουιτς και ψητά λαχανικά; Διάφανα λευκά «μαργαριτάρια» πάνω σε τυρί, σε ψάρι μαρινάτο, σε καρπάτσιο, ίσως και μέσα στο μπολ με τις φράουλες. Οι πέρλες βαλσάμικου ήρθαν για να στολίσουν υπέροχα, και να νοστιμίσουν τα πιάτα μας, αποτελούν δε τελευταία τάση διεθνώς.

Οι ελληνικές balsamic pearls είναι δημιουργία της γνωστής μεσσηνιακής φίρμας «Papadeas» που εξειδικεύεται στο ξύδι. Προέρχονται από το εξαιρετικό βαλσαμικό τους ξύδι «Messino», αποκλειστικά από συμπυκνωμένο μούστο ελληνικών ποικιλιών σταφυλιού, που παλαιώνει για περισσότερους από οκτώ μήνες. Μετά από μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία μετατρέπεται σε μικρές σφαίρες με ένα λεπτό εξωτερικό περίβλημα, που σκάει στο στόμα καθώς τις δαγκώνεις αφήνοντας το βαλσαμικό υγρό να απλωθεί σε μια έκρηξη γεύσης.

Οι χρήσεις του, πολλές. Ακόμα και σαν διακοσμητικές, οι μαύρες και λευκές πέρλες - από μαύρο ή λευκό βαλσαμικό ξύδι- ταιριάζουν σε πολλά πιάτα, όχι μόνο σε σαλάτες, και τους προσθέτουν κλασάτη νότα.

Οι «White balsamic Pearls» και οι «Black balsamic Pearls Messino», κυκλοφορούν σε κομψά βαζάκια μέσα σε κουτάκι και τις βρίσκουμε ωραία ιδέα και για δώρο στους φίλους σας που αγαπούν τα γευστικά gadget.