ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια δεκάδα... μέλλον στο φετινό Sani Gourmet

Από -
Stefano Deidda (πανω αριστερά), Adam Byatt (πάνω δεξιά), Romain Palliereau (κάτω αριστερά) και Christoffer Norton (κάτω δεξιά) - Χρυσοί Σκούφοι Stefano Deidda (πανω αριστερά), Adam Byatt (πάνω δεξιά), Romain Palliereau (κάτω αριστερά) και Christoffer Norton (κάτω δεξιά)

Rising stars, μέρος δεύτερο: διανύοντας φέτος τη δωδέκατη χρονιά του, το καταξιωμένο φεστιβάλ του «Sani Restort» εστιάζει και πάλι σε νέους, ανερχόμενους και πρόσφατα βραβευμένους σεφ.

Πιάνοντας το νήμα από το περσινό «Rising Stars - A Taste of Future», το Sani Gourmet, το γαστρονομικό φεστιβάλ του «Sani Resort», ξανανοίγει το φάκελο «ανερχόμενα αστέρια» και φέρνει στη Χαλκιδική, από τις 23 μέχρι τις 27/6, μια νέα σειρά προσώπων που ήδη τραβάνε τα βλέμματα με το ταλέντο τους, αποσπούν διακρίσεις κι ενθουσιώδεις μνείες και δείχνουν αποφασισμένοι να αποκτήσουν μόνιμη θέση στην ατζέντα των aficionados της γαστρονομίας. Στo δεύτερο μέρος του «Rising stars» λαμπυρίζουν 9 Ευρωπαίοι σεφ που πρόσφατα απέκτησαν το πρώτο τους αστέρι Michelin κι ένας από τους πιο αξιόλογους Έλληνες σεφ της γενιάς του, που φέτος βραβεύτηκε με Χρυσό Σκούφο. Η επίσημη έναρξη της διοργάνωσης, η οποία διανύει αυτό το καλοκαίρι τη δωδέκατη χρονιά της, θα κηρυχτεί με μια υπαίθρια γιορ­τή κατά μήκος της μαρίνας, στις 25/6, όπου καθένας από τους δέκα καλεσμένους θα έχει το δικό του workstation.

Ένα πολλά υποσχόμενο line up
 Joel Castanye Daniel (αριστερά) και Edwin Van Goethem
Joel Castanye Daniel (αριστερά) και Edwin Van Goethem

Στις 23-25/6 ο Ολλανδός Egon van Hoof, ο οποίος κέρδισε το πρώτο­ του αστέρι Michelin μόλις ενάμιση χρόνο από τότε που άνοιξε με τον συνεταίρο του το εστιατόριο «MOS», σε ένα νησάκι στον ποταμό Ij στο Άμστερνταμ, παρουσιάζει ένα σερί εκλεπτυσμένων, πλούσιων σε γεύση και αρώματα πιάτων στην «Ντομάτα», στο «Water» σας περιμένει ο 35χρονος Γάλλος Anthony Jehanno, που με το δικό του «Terre-Mer» χάρισε στην πόλη Auray το πρώτο της αστέρι Michelin, και ο Βρετανός Adam Byatt, σεφ και ιδιοκτήτης του «Trinity» στο Clapham του Λονδίνου, φέρνει τη με κλασικές βάσεις και δημιουργικό χαρακτήρα κουζίνα του στo «Byblos Caviar». Το ίδιο τριήμερο θα βρίσκεται στο «Asian» ο ταλαντούχος Ιταλός Stefano Deidda, που έχει περάσει από το «Lasarte» του Martin Berasategui κι εδώ και πέντε χρόνια βλέπει με μοντέρνα ματιά τη γευστική παράδοση της Σαρδηνίας στο «Dal Corsaro» στο Κάλιαρι, ενώ στο «Katsu» θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την έντονα αρωματική κουζίνα του Γερμανού Robert Maas, που έπειτα από μια διηπειρωτική μαγειρική πορεία με πολλούς σταθμούς δημιούργησε το «EQUU» σε ένα ιστορικό κτίριο της Βόνης, για να αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές και διακρίσεις.

 Antonny Jahanno (πάνω αριστερά) Robert Maas (πάνω δεξιά), Παναγιώτης Γιακαλής (κάτω αριστερά) και Egon van Hoof (κάτω δεξιά)
Antonny Jahanno (πάνω αριστερά) Robert Maas (πάνω δεξιά), Παναγιώτης Γιακαλής (κάτω αριστερά) και Egon van Hoof (κάτω δεξιά)

Στις 26-27/6 ο νεαρός, πολλά υποσχόμενος Μπορντολέζος Romain Paillereau φέρνει την αύρα του αλπικού «La Pinte des Mossettes» στο «Water» και ο Βέλγος Edwin van Goethem του «Korennaer» μια σειρά από κοσμοπολίτικα πιάτα, με γαλλικές, ιταλικές και ιαπωνικές αναφορές, στο «Βyblos Caviar». Επίσης, στις 25-27/6 ο Joel Castanye Daniel, σεφ του «La Boscana», θα βάψει με καταλανικά χρώματα το «Asian», o Δανός Christoffer Norton του φιλόδοξου «Domestic» στο Aarhus θα φιλοξενηθεί στο «Κatsu» και ο δικός μας, βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο για την πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά του στο «Patio» στη Βουλιαγμένη Παναγιώτης Γιακαλής θα παρουσιάσει τη φιλοσοφία της κουζίνας του στην «Ντομάτα». Περισσότερα στο www.sanifestival.gr.

 - Χρυσοί Σκούφοι

 - Χρυσοί Σκούφοι

 - Χρυσοί Σκούφοι

 - Χρυσοί Σκούφοι