ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Mediterannean fusion με φόντο την καλντέρα

Από -
Mediterannean fusion με φόντο την καλντέρα - Χρυσοί Σκούφοι

Το πλάνο της καλντέρας μέσα από κοσμοπολίτικo φακό εκφράζεται πιο γνήσια από πουθενά στο Cavo Tagoo, πέρα στο Ημεροβίγλι. Πολύ περισσότερο, αν έχεις πιάσει θέση στο high class μοντέρνο ethnic περιβάλλον του Ovac και δοκιμάζεις τη mediterannean fusion κουζίνα του Χρόνη Δαμαλά, που δένει γάντι με την ατμόσφαιρα. Τοπικά υλικά παντρεύονται επιδέξια με Ανατολή και Δύση χωρίς περιορισμό, αλλά με καθαρότητα και τεχνική, για ένα αποτέλεσμα που μοιάζει με το τοπίο: γη, θάλασσα και ουρανός σε συνδυασμό που κόβει την ανάσα.

Αν υπάρχει ένα πιάτο που εκφράζει περισσότερο αυτή την εικόνα, αυτό θα ήταν ίσως το ceviche από λαβράκι με αχινό και passion fruit μέσα σε λάδι κόλιανδρου και λάιμ, με chili και shiso. Οι χρυσοκίτρινες αποχρώσεις σε πάνε στο ηλιοβασίλεμα στην καλντέρα. Το ωμό ψάρι βγάζει θάλασσα με το ιώδιο του αχινού, ταξιδεύει εξωτικά με το passion fruit και το shiso, παίρνει φρεσκάδα με τον κόλιαντρο και ένταση με το λάιμ και το τσίλι. Δροσιά, θάλασσα, αρώματα, υφές, εμφάνιση δίνουν τη φιλοσοφία της κουζίνας.

Σε άλλη κατεύθυνση, αυτό το mediterannean fusion εκφράζεται με τη "σπανακόπιτα gyoza", χαριτωμένα και νόστιμα πιτάκια με αφρό φέτας και διάφορα μυρωδικά που παντρεύουν έξοχα την ελληνική γεύση με την απωανατολίτικη εμφάνιση.

Από τα highlights του Ovac είναι φυσικά τα ιδιαίτερα nigiri. Και όχι μόνο τα θαλασσινά, με τον υπέροχα καψαλισμένο σολομό και το λαβράκι, αλλά και το απολαυστικό, πρωτότυπο Wagyu nigiri: φιλετάκι κρέατος με umami γεύση, νότες kabayaki και αίσθηση καμμένης καραμέλας από το φλόγιστρο του Χρόνη Δαμαλά, που εδώ στο Ovac δίνει μαθήματα φαντασίας, ωραίων συνδυασμών και άψογης χρήσης της πρώτης ύλης.

Ovac (Cavo Tagoo) Σαντορίνη Ημεροβίγλι τηλ. 2286 028900