ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

13 αστέρια Michelin στη Σαντορίνη!

Από -
«Throubi» - Χρυσοί Σκούφοι
«Throubi»

Το «Andronis Gastronomy 2017» εξελίσσεται σ ένα από τα σημαντικότερα γαστρονομικά φεστιβάλ της χώρας. Μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου Έλληνες και ξένοι διακεκριμένοι σεφ μας δελεάζουν μ ένα κρεσέντο δημιουργικότητας.

Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που ο όμιλος ξενοδοχείων Andronis πραγματοποιεί το διεθνές φεστιβάλ γαστρονομίας «Andronis Gastronomy 2017», μετακαλώντας στη Σαντορίνη μερικά πολύ δυνατά ονόματα της ευρωπαικης κυρίως σκήνης. Το φεστιβάλ που ξεκίνησε στις 27 Ιουνίου θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου παρουσιάζοντας ένα πανόραμα δημιουργικής μαγειρικής που καλύπτει αρκετά διαφορετικά στυλ. Οι σεφ θα μαγειρεύουν στα τρία εστιατόρια των ξενοδοχείων «Lycabettus», «Lauda» και «Throubi».

«Lycabettus»
«Lycabettus»

Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε με την φυσιολατρική κουζίνα του πολυβραβευμένου Ισπανού Sergio Bastard Comas, που τον διαδέχθηκε ο 2άστερος Hervé Deville του εξαιρετικού «Sketch» στο Λονδίνο. Στις 16 και 17 Ιουλίου στο ηφαίστειο έρχεται ένας καλός μας φίλος, ο Arnaud Bignon, που μετά την «Σπονδή» διευθύνει τις κουζίνες του «Greenhouse» στο Λονδίνο επίσης που έχει κερδίσει 2 αστέρια Michelin. 1η και 2 Αυγούστου έρχεται ο Paolo Casagrande, σεφ του εστιατορίου «Lasarte» του περίφημου Martín Berasategui στη Βαρκελώνη, που φέτος βραβεύτηκε με 3 αστέρια για την αρμονική του κουζίνα. Ο William Mahi από το «210° Kitchen + Drinkery» της μακρυνής Μανίλας θα μας δείξει τι σημαίνει “from fine dining to fun dining” 10 με 11/8, ενώ ο Annua δικός μας Γιάννης Παροίκος θα μαγειρέψει στις 17/8 φινετσάτη Μεσόγειο όντας chef de cuisine στο «Varoulko Seaside» (αστέρι Michelin και Χρυσός Σκούφος).

Κατόπιν έρχεται το βαρύ πυροβολικό του 3άστερου Emmanuel Renaut από το «Flocons de Sel» στη Megève των γαλλικών Άλπεων(22 – 23/8) και τις πολύ πρωτότυπες γεύσεις του που εστιάζουν σε άγρια χόρτα και βότανα, και ο Αύγουστος θα κλείσει στις 29 με τον Σπύρο Αγιού από το χρυσοσκουφάτο «Santoro» στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης. Στις 13 Σεπτέμβρη ο Βασίλης Μουρατίδης φέρνει από τη Χαλκιδική την κουζίνα του «Squirrel» (Χρυσός Σκούφος) και η αυλαία του φεστιβάλ θα πέσει στις 26/9 με τον Oscar Calleja του 2άστερου «Annua» στο San Vicente de la Barquera της βόρειας Ισπανίας μ ένα fusion ισπανικών, ασιατικών και μεξικάνικων γεύσεων. Φροντίστε εγκαίρως τις κρατήσεις σας σ αυτό το σημαντικό γαστρονομικό φεστιβάλ διότι οι θέσεις είναι περιορισμένες.