ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Flame»: ρομαντικό δείπνο αξιώσεων με θέα που δεν παίζεται

Από -
«Flame»: ρομαντικό δείπνο αξιώσεων με θέα που δεν παίζεται - Χρυσοί Σκούφοι

Με έμφαση στο ποιοτικό κρέας και πολλές μοντέρνες σπεσιαλιτέ επιπέδου ο Αθηναγόρας Κωστάκος και ο executive chef Κομνηνός Μουφλουζέλης ανανεώνουν ριζικά το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Blue Palace» στην Ελούντα.

Σ' έναν γοητευτικό χώρο φωτισμένο υποβλητικά, με την αψιδωτή του σάλα να θυμίζει βενετσιάνικο αρσενάλι, και μια φανταστική θέα στη φωτισμένη Σπιναλόγκα από το μπαλκόνι του που από μόνη της αποτελεί λόγο επίσκεψης, το «Flame» είναι το γκουρμέ εστιατόριο του ξενοδοχείου «Blue Palace». Ο Αθηναγόρας Κωστάκος έχει δημιουργήσει μαζί με τον executive chef Κομνηνό Μουφλουζέλη ένα μενού που έχοντας στο επίκεντρό του ευγενείς ράτσες και εξειδικευμένες κοπές κρέατος, ανοίγεται στα νερά της μοντέρνας διεθνούς κουζίνας.

Είναι εξαιρετικό λ.χ. το βοδινό short rib που έρχεται μελωμένο και γοητευτικά τρυφερό παραδίδοντας μαθήματα comfort γκουρμεδιάς. Ισάξιό του το καρέ αρνιού παίζει ωραίο παιχνίδι ανάμεσα στη φινέτσα της φυσικής του γεύσης και την ένταση που του δίνει μια πετυχημένη κρούστα με μελάνι σουπιάς. Το ωραίο μενού συμπληρώνεται από μοντέρνες συνθέσεις επιπέδου όπως: η ραφινάτη και δροσιστική σούπα αγγουριού κεντημένη με δυόσμο, τζίντζερ και χαβιάρι ˙ ο γευστικότατος αστακός με σταμναγκάθι κι ένα ξυνούτσικο σορμπέ από λεμόνι και lemongrass.

O Κομνηνός Μουφλουζέλης (αριστερά) και ο Αθηναγόρας Κωστάκος
O Κομνηνός Μουφλουζέλης (αριστερά) και ο Αθηναγόρας Κωστάκος

Ο σεφ θα σας κεράσει ίσως μια πολύ πρωτότυπη γλυκιά σούπα αβοκάντο με γιαούρτι σαν προεπιδόρπιο ακριβώς πριν από το σερί των γλυκών που αξίζει σίγουρα να περιλαμβάνει tarte Tatin με ανανά αρωματισμένο σε ρακί με παγωτό βανίλια δίπλα του, ανάμεσα σε πολλές ωραίες προτάσεις όπως το σπασμένο μιλφέιγ με πραλίνα και παγωτό, το κρύο σουφλέ με Grand Marnier, ή το κλασσικό προφιτερόλ με παγωτό σοκολάτα.