ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η «Veranda» είναι το καινούργιο αστέρι της Λευκάδας

Από -
Η «Veranda» είναι το καινούργιο αστέρι της Λευκάδας - Χρυσοί Σκούφοι

Με επικεφαλής τον Τάσο Στεφάτο, το νέο γοητευτικό εστιατόριο στη Νικιάνα ταράζει όμορφα τα νερά.

Δεν το περιμένεις αλλά είναι γεγονός ότι το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο της δυτικής Ελλάδας άνοιξε στη Λευκάδα, στη Νικιάνα. Σε μια ρομαντική «Veranda» απ όπου χαζεύεις το πήγαινε – έλα των ιστιοπλοϊκών και το όρος Κορπή στο βάθος, ο ex sous – chef του Μποτρίνι Τάσος Στεφάτος κεντάει μια πολύ μοντέρνα ελληνική κουζίνα στηριγμένη εν πολλοίς στις εξαιρετικές πρώτες ύλες του νησιού που τις σερβίρει σε ειδικά φτιαγμένα πιάτα μιας κεραμίστριας Κατερίνα Μαρτίνη Κώστας Κεμαλίδης Καριώτες της Λευκάδας αλλά και σε θαλασσοδαρμένα ξύλα και βότσαλα.

Τάσος Στεφάτος
Τάσος Στεφάτος

Το καβούρι με φακές Εγκλουβής είναι μια σπουδή στο umami, στο «μπιάνκο όπως παληά» ο ζωμός πάνω στον οποίο σερβίρεται ένας βελούδινος ημίπαστος μπακαλιάρος τεμπούρα μοιάζει με ηλεκτρισμένο dry martini, το αρνί από τον Καστό στα «κάρβουνα» έχει γευστικότατο τσαγανό και σάλτσα τον καραμέλωμένο ζωμό του, το «σοφιγάδο: γράμμα από την Καρυά» βάζει σε ταχυδρομικό φάκελο ένα εξαιρετικό σούπερ μελωμένο στιφάδο! Ο Στεφάτος ανεβάζει στροφές και σερβίρει γαρίδα Αμβρακικού ταρτάρ και σε αέρινη τεμπούρα με το γευστικότατο κονσομέ της μ έναν σούπερ πρωτότυπο συνδυασμό από βύσσινο, ταλιατέλες και αυγοτάραχο, που κάνει στράκες.

Η αλαβάστρινη παλαμίδα με διάφορες υφές ντομάτας( σκόνη, τουρσί) και umami νοστιμάδα μαύρου σκόρδου είναι εξαιρετική. Το ροδάκινο με σουμάδα και σάλτσα λευκής σοκολάτας με λεβάντα είναι πολύ σοφιστικέ γλυκό. Η «Veranda» θα μείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, και ήδη από τώρα ετοιμάζει δυναμικά την ανανέωση του χώρου της για το επόμενο καλοκαίρι.