ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εξαιρετική, τολμηρή γαστρονομία στο «Cuvee» του «Aqua Blu» στην Κω

Από -
Εξαιρετική, τολμηρή γαστρονομία στο «Cuvee» του «Aqua Blu» στην Κω - Χρυσοί Σκούφοι

Δεν το περιμένεις τόσο ψηλά, αλλά το «Cuvee» ξεχωρίζει στα Δωδεκάνησα.

Το εστιατόριο «Cuvee» στο ξενοδοχείο «Aqua Blu» στην Κω από τη στιγμή της δημιουργίας του το 2011 είχε πάντα μια πολύ ιδιαίτερη γαστρονομική πρόταση. Φέτος όμως είναι η καλύτερή του χρονιά αφού την κουζίνα του επιμελείται ο Παύλος Κυριάκης (Χρυσός Σκούφος στο «Lycabettus» του «Andronis Luxury Suites» στη Σαντορίνη) με executive chef τον Γιώργο Κωστή που διαθέτει εντυπωσιακό βιογραφικό αφού ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο( στο 2άστερο «Hibiscus», και το 3στερο «Alain Ducasse at the Dorchester») για να κερδίσει αστέρι Michelin ως σεφ του «5» στη Στουτγάρδη.

Η μοντέρνα κουζίνα τους έχει κοσμοπολίτικο αέρα και τόλμη. Δεν παντρεύονται εύκολα λ.χ. χωριάτικο λουκάνικο με καραβίδα κι όμως τα καταφέρνουν με τη βοήθεια γλυκειάς κρέμας μελιτζάνας κι έναν ζωμό πατάτας σκέτο umami. Από τα κορυφαία πιάτα τους τα μοσχαρίσια πλευρά confit εκφράζουν ένα πολύ γκουρμέ comfort στυλ συνδυασμένο με πουρέ κρεμμυδιού, χαρουπόμελο και σούπερ ντελικάτο κονσομέ στιφάδο, η πάπια με βατόμουρα και καραμελωμένα σύκα δημιουργούν μαζί με γιαπωνέζικα φύκια hijiki ένα φανταστικό fusion, ενώ η χοιρινή παντσέτα και το ψαρονέφρι συνδυασμένο με καπνιστό κρεμμύδι, αρακά φρικασέ και ζωμό χοιρινού δεμένο με αρακά και δυόσμο είναι σκέτη Άνοιξη.

Κι επειδή μιλήσαμε προηγουμένως για τόλμη, είναι εντυπωσιακό το πώς μια τσιπούρα προβάλει την λεπτότητά της μέσα από μια φάρσα μανιταριών και το ζωμό τους, φουντούκια και μαύρο σκόρδο, η ακόμη πόσο εξαιρετικό έιναι ένα γλυκό που παίζει με πικάντικο κάρυ, καρύδα και κόλιανδρο. Η Κως έχει αξιοθέατα διαμάντια, ωραίες παραλίες και ο καιρός είναι ζεστός και τον Οκτώβριο για φθινοπωρινές εξορμήσεις με αντηλιακό.