ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Noble Gourmet η ροδίτικη κουζίνα μπαίνει σε νέα μονοπάτια

Από -
Στο Noble Gourmet η ροδίτικη κουζίνα μπαίνει σε νέα μονοπάτια  - Χρυσοί Σκούφοι

Οι γευστικοί νεωτερισμοί του σεφ Σταμάτη Μισομικέ στο εστιατόριο Noble Gourmet του ξενοδοχείου Elysium Resort στην Καλλιθέα της Ρόδου, επικαιροποιούν συναρπαστικά την τοπική μαγειρική παράδοση και αποκαθιστούν δυναμικά τη συνέχεια της γευστικής μνήμης του νησιού στη σύγχρονη γαστρονομία.

Το εστιατόριο βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, έχει μαγική θαλασσινή θέα, κομψή διακόσμηση και ρομαντική ατμόσφαιρα που υπογραμμίζεται διακριτικά από τις live μελωδίες στο πιάνο. Η μετά γνώσεως περιποιητικότητα και η άψογη εμφάνιση του προσωπική προσθέτει πόντους στην εμπειρία.

Ο σεφ Σταμάτης Μισομικές σε συνεργασία με τον executive chef του εστιατορίου Γιώργο Τρουμούχη, δημιουργούν άκρως πρωτότυπες μινιμαλιστικές συνθέσεις με άψογη τεχνική, αναδημιουργώντας εμπνευσμένα τη ροδίτικη κουζίνα σε σύμπλευση με τις σύγχρονες γαστρονομικές αντιλήψεις.

Ο σεφ Σταμάτης Μισομικές και ο executive chef του Noble  Γιώργος Τρουμούχης
Ο σεφ Σταμάτης Μισομικές και ο executive chef του Noble Γιώργος Τρουμούχης

Πιάτα που αιφνιδιάζουν με τις λιτές και καθαρές γεύσεις και την ανατρεπτική σύλληψη είναι το «Πόψημα» (καϊμάκι από κατσικίσιο γάλα) με «δέρμα» από βύνη, ένα πιάτο που έρχεται από τη βαθιά παράδοση, τα υπέροχα «Γιαπράκια» με πίνα στις πέντε γεύσεις της (γλυκό, αλμυρό, ξινό, bitter, umami) – ένα ιδιοφυές και πεντανόστιμο πιάτο με τα μικρούτσικα ντολμαδάκια να φτιάχνονται με ξεχωριστό κομμάτι από την πίνα το καθένα, το ανατρεπτικό «Παραγάδι» από καλαμάρι και ζωμό από ψάρια με βάση το αγγούρι συν ξινοβούτυρο, δηλαδή ξύδι με κρασί βραστό αναμεμιγμένο με βούτυρο –ένα πιάτο που σε αιφνιδιάζει με τις εντάσεις και τα αλλεπάλληλα επίπεδα γεύσεων και υφών.

Υπόδειγμα λιτότητας και γεύσης η «Φραγκόκοτα με ασκινό» (θαμνώδες φυτό –σχίνος) και signature πιάτο η σαλάτα «Σαλάς» με μελιτζάνες, κρεμμύδι, μανιτάρια, φινόκιο τουρσί, πιπεριές, ρέγκα και σάλτσα «χαιρεπαίδι» ( τοπικό ρόφημα από 19 βότανα που προσφέρεται στη γέννηση του παιδιού) που εδώ γίνεται σάλτσα και συνοδεύει υπέροχα αυτήν τη μοναδικά γευστικό και λεπτοκεντημένο πιάτο.