ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Alfredo’s το fine dining κερδίζει τις εντυπώσεις

Από -
Στο Alfredo’s το fine dining κερδίζει τις εντυπώσεις - Χρυσοί Σκούφοι

Στην πρόσφατη επίσκεψή μας στο grand restaurant της Θεσσαλονίκης απολαύσαμε φινετσάτη κουζίνα σε κινηματογραφικό σκηνικό.

Το Alfredo’s Grand Dining είναι ακριβώς το εστιατόριο που θα φανταζόσουν στην privé αίθουσα ενός Casino. Αν βάλεις στο πλάνο και τον όμορφο εξωτερικό χώρο του Regency Casino Thessaloniki πλάι στη θάλασσα, η ατμόσφαιρα αποκτά κάτι από… Μόντε Κάρλο. Τα τραπέζια με τις πράσινες τσόχες σε απόσταση αναπνοής, η φανταχτερή πολυτέλεια του χώρου -πιο casino στυλ δεν γίνεται- η art de la table και το σέρβις μεγάλου ρεστοράν, όλα σκηνοθετημένα για μια βραδιά σχεδόν κινηματογραφική, είτε έχεις βρεθεί εκεί σαν παίκτης είτε μόνο για ένα ξεχωριστό δείπνο.


Η αρχή μπορεί να γίνει με ένα από τα εντυπωσιακά κοκτέιλ του bar, στον ίδιο χώρο ή πιο απλά -αλλά και πιο ταιριαστά στον χώρο- με μια σαμπάνια που θα ανοίξει τελετουργικά στο ειδικό τρόλεϊ ο sommelier. Τα υπόλοιπα, τα αναλαμβάνει ο Απόστολος Αλτάνης, chef βραβευμένος επανειλημμένα με Χρυσό Σκούφο.


Θα έρθουν στο τραπέζι πιάτα πρωτότυπα, μελετημένα, με αναπάντεχο συχνά ταίριασμα υλικών, αντάξια της όλης ατμόσφαιρας. Σαν το μεταξένιο “Τορτελόνι αστακού”, με γευστικότατη γέμιση και κομμάτια αστακού μέσα σε ένα φινετσάτο κονσομέ τσορίθο, παρέα με τερίνα φουαγκρά: μια πολύ καλή επιλογή για έναρξη.


Τα χτένια στα “Νιόκι Αλφρέντο” είναι σωστά ψημένα και ζουμερά, δίπλα σε αρωματικά νιόκι με τσουκνίδα, ρικότα και κατσικίσιο τυρί και το πιάτο συμπληρώνεται με πουρέ από παντζάρι και κρέμα πεκορίνο.
Η “Πεσκανδρίτσα” με σάλτσα beurre rouge από κόκκινο κρασί, συνοδεύεται από ένα νόστιμο λουκάνικο οστρακόδερμων (αστακός, καβούρι, γαρίδα) και παίρνει ένταση από την ημίλιαστη ντομάτα και την κρέμα πάπρικας.
Η “Φραγκόκοτα”, ένα πιάτο χαρακτηριστικό της εποχής, συνοδεύεται αρμονικά από ραβιόλι με πουρέ φουαγκρά, κάστανα και πέρλες πορτοκαλιού.


Εξ ίσου εντυπωσιακά και ενδιαφέροντα τα επιδόρπια, αλλά ας σταθούμε σε κάτι σχετικά απλό: το ζουμερό, γευστικότατο φρέσκο σύκο, με ένα παγωτό σύκο που βγάζει ατόφια τη γεύση του. Ένα επιδόρπιο που “μιλάει”! Από κοντά και το εντυπωσιακό “Αχλάδι και σοκολάτα”, ένα “αχλάδι” γεμισμένο με μους poire Williams και βούτυρο κολοκυθόσπορου επάνω σε σοκολάτα.


Φυσικά, θα αφήσετε τον sommelier να επιλέξει το οινικό ταίριασμα κάθε πιάτου, για να ολοκληρώσετε την εμπειρία ενός δείπνου στο privé εστιατόριο ενός Casino.

Alfredo’s Grand Dining, Regency Casino Thessaloniki