ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Jérôme Serres έρχεται στην Αθήνα για μια βραδιά με άρωμα τρούφας

Από -
Ο Jérôme Serres έρχεται στην Αθήνα για μια βραδιά με άρωμα τρούφας   - Χρυσοί Σκούφοι

Με αρκετούς Χρυσούς Σκούφους στο ενεργητικό του και τιμημένος τρεις φορές με αστέρι Michelin, ο Jérôme Serres έχει αφήσει με την ανάλαφρη, ραφινάτη κουζίνα του το γαστρονομικό του αποτύπωμα στην εστιατορική σκηνή της πόλης (βλ. «Σπονδή», «Jérôme Serres» στην Πειραιώς, «Πιλ Πουλ et Jérôme Serres» στο Θησείο κ.α.). Executive chef αυτόν τον καιρό στα εστιατόρια «Allain llorca» στην Κυανή Ακτή, «L’Auberge du Merou» στη Μασσαλία και «Μothershucker» και «Mayline» στον Λίβανο, ο διακεκριμένος Γάλλος μάγειρας επιστρέφει στην Αθήνα, καλεσμένος του Μίλτου Αρμένη, ο οποίος έχει δουλέψει στο πλάι του στο παρελθόν, για μια ιδιαίτερη γαστρονομική βραδιά στο εστιατόριο «Όμικρον» στη Νέα Ερυθραία.


Άρωμα τρούφας αποπνέει το ειδικό μενού του Σαββάτου 24/2, που προτείνουν οι δύο σεφ. Ξεκινά με κόκκινο λάχανο με τρούφα, φουαγκρά, καβουρδισμένα αμύγδαλα και πέρλες βαλσάμικου και με λαβράκι sous vide με καψαλισμένη πέτσα, καπνιστά καρότα με τρούφα και ζωμό κουνελιού, για να συνεχίσει με μοσχαρίσιο καρέ με πούδρα ελιάς και τρούφας, σελινόριζα ποσέ σε ζωμό και σαμπαγιόν μαύρης τρομπέτας, αλλά και τάρτα σφολιάτας με μπρι, τρούφα, αχλάδι ποσέ και σορμπέ από Βισάντο. Το ευγενές μανιτάρι βάζει την πινελιά του και στο επιδόρπιο, που είναι ζωμός παντζαριού με τρούφα, κρέμα μασκαρπόνε και μαρέγκα λεμονιού σε υγρό άζωτο. Το μενού κοστίζει € 88 ανά άτομο και συνοδεύεται από τέσσερα κρασιά κι ένα απόσταγμα του Κτήματος Λαζαρίδη. Όσοι ενδιαφέρεστε κάντε εγκαίρως κράτηση γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες.