ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι νέο ετοιμάζει το Αθήρι στον κήπο του;

Από -
Τι νέο ετοιμάζει το Αθήρι στον κήπο του;  - Χρυσοί Σκούφοι

Ένας από τους ωραιότερους κήπους-αυλές της Αθήνας, ανανεωμένος και περιποιημένος, άνοιξε για να υποδεχτεί τη νέα σεζόν, στο βραβευμένο με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας “Αθήρι” του Κεραμεικού.

Σπάνιος χώρος, ρομαντικός, με τη νοσταλγική αύρα κήπου της παλιάς Αθήνας. Τραπέζια στρωμένα κάτω από καρυδιές, φλαμουριές, ελιές και φοίνικες, πλούσιες φυλλωσιές, τοίχοι σκεπασμένοι με αναρριχώμενες τριανταφυλλιές, γιασεμιά και ριχόσπερμα, που σκορπίζουν ανοιξιάτικα αρώματα, αποτελούν δυνατό λόγο επίσκεψης στο εστιατόριο του Αλέξανδρου Καρδάση. Ο συνδυασμός με τα νόστιμα, σύνθετα πιάτα της κουζίνας, πάντα με αναφορές σε ελληνικές γεύσεις, είναι εξαιρετικά ελκυστικός.

Οι δημιουργίες του Αλέξανδρου Καρδάση στηρίζονται πάντα στην επιλεγμένη και εποχική ελληνική πρώτη ύλη και την αναδεικνύουν με μετρημένη δόση δημιουργικότητας και πρωτοτυπίας. Οι γευστικές αναφορές είναι ελληνικές, έχουν σαν έμπνευση πιάτα της παράδοσης, αστικής ή τοπικής, αλλά τίποτα δεν είναι αναμενόμενο. Σωστοί συνδυασμοί και έμφαση στη νοστιμιά.

“Για την καλοκαιρινή σεζόν που αρχίζει, και για άλλη μια χρονιά, στόχος μας στο Αθήρι είναι να δημιουργήσουμε πιάτα που να αναδεικνύουν την ελληνική κουζίνα και την εποχικότητα των προϊόντων μας”, μας λέει ο ίδιος.

Από το νέο μενού, που εμπλουτίζεται ακόμα, επιλέγουμε μια σαλάτα με θαλασσινή αύρα, που συνδυάζει έξυπνα τρία ψαρικά: “Σαλάτα με ξιδάτη ζαργάνα, μαριναρισμένο λαβράκι, καπνιστή σκορπίνα, σάλτσα ταραμά, μπισκότο πιπερόριζας και σετσουάν”. Συνεχίζοντας στο θαλασσινό μοτίβο, βλέπουμε με ενδιαφέρον την “Γαριδομακαρονάδα με χειροποίητα ζυμαρικά, αρωματισμένη με αστεροειδή γλυκάνισο και σησαμέλαιο”.

Από τις γεύσεις της γης επιλέγουμε την “Κιμαδόπιτα με μοσχαρίσιο κιμά και κρέμα γραβιέρα” ενώ σίγουρα δεν προσπερνάμε τους “Γίγαντες ελέφαντες Πρεσπών κοκκινιστούς με μοσχαρίσια ουρά αρωματισμένη με ρίγανη και χειροποίητα κρακεράκια φέτας”. Στη λίστα βλέπουμε και άλλα ενδιαφέροντα, όπως τα “Νιόκι σουπιάς με σπανάκι γλασέ και τηγανητό chip ρυζιού” ή τη σαλάτα “παντζάρι-φράουλα με νιβατό Βερδικούσας, δυόσμο και λάιμ”.

Με το μενού να κινείται σε παρόμοια ενδιαφέροντα πιάτα και τον κήπο ιδανικό ανοιξιάτικο σκηνικό, οπωσδήποτε το Αθήρι αποτελεί μια πολύ καλή ιδέα για έξοδο για την εποχή που αρχίζει.

Πλαταιών 15 Κεραμεικός, τηλ. 210 3462983 www.athirirestaurant.gr