ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς για μια βραδιά στο «Canaves Oia Suites»

Από -
Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς για μια βραδιά στο «Canaves Oia Suites» - Χρυσοί Σκούφοι

O σεφ του «Τudor Hall» είναι ο πρώτος καλεσμένος του Στέλιου Αρακά στο εστιατόριο «Petra» του ξενοδοχείου της Σαντορίνης.

Αν σκοπεύετε να περάσετε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη σκιά της Καλντέρας, έχετε μια πολύ καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε την κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά, σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο «Τudor Hall» εκτός έδρας. Καλεσμένος για μια βραδιά, το Σάββατο 26 Μαΐου, του Στέλιου Αρακά, ο ταλαντούχος Κερκυραίος σεφ εγκαινιάζει μια σειρά από ενδιαφέρουσες γαστρονομικές μετακλήσεις –τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό– που θα ξεδιπλώσουν την δυναμική τους αυτή τη θερινή σεζόν στο εστιατόριο «Petra» του «Canaves Oia Suites». Υψηλή γαστρονομική, συναισθηματική αύρα διαπνέει το ειδικό μενού (€ 150 ανά άτομο με wine pairing) που αποδίδει την ελληνική παράδοση με ιδιαίτερη φινέτσα. Ξεκινώντας με μια ενδιαφέρουσα «απόδοση» της αθηναϊκής σαλάτας, μπαρμπούνι σαβόρο στο τηγάνι με δεντρολίβανο και σταφίδες καθώς κι ένα διαφορετικό ριζότο-γεμιστά, περνάει σε μπακαλιάρο φρικασέ αβγολέμονο, νουαζέτα αρνιού με μουσακά και πρόβιο γιαούρτι με κάρδαμο, ενώ μια «άλλη» χαλβαδόπιτα υπόσχεται νοσταλγικό φινάλε.

Αν η αρχή γίνεται με εξελιγμένη ελληνική κουζίνα, η συνέχεια των γαστρονομικών guest εμφανίσεων στο εστιατόριο του «Canaves Oia Suites» γράφεται αλά ιταλικά. Επόμενος καλεσμένος, στις 7 Ιουνίου, θα είναι ο Nicola Dinato σεφ του μονάστερου «Feva» στο Castelfranco Veneto του Treviso, φέρνοντας στη Σαντορίνη τη δημιουργική, σύγχρονης αντίληψης κουζίνα του.