ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Olivier Campanha εμπνέεται από τον ήλιο και τη θάλασσα και κλέβει τις εντυπώσεις στο «La Veranda» της Μυκόνου

Από -
Ο Olivier Campanha εμπνέεται από τον ήλιο και τη θάλασσα και κλέβει τις εντυπώσεις στο «La Veranda» της Μυκόνου - Χρυσοί Σκούφοι

Ένα τολμηρό γευστικό εγχείρημα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών στον Καλαφάτη

Είναι αλήθεια ότι ο Olivier Campanha ο αγαπητός σε όλους τους Αθηναίους Γάλλος σεφ, βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο για το F+W restaurant του στο Κολωνάκι, μας είχε λείψει τα τελευταία χρόνια. Με μεγάλη χαρά λοιπόν τον ξανασυναντάμε φέτος στη Μύκονο ως executive resident chef στο All Suites Boutique Hotel “La Residence” στον Καλαφάτη.

Φαίνεται ότι η συνάντηση του Olivier με τον επιχειρηματία Γιάννη Καζάκο έναν άνθρωπο με άποψη για την γαστρονομία ήταν μια ευτυχής συνάντηση. Είναι γεγονός ότι η υψηλή γαστρονομία της Μυκόνου, αυτή που πραγματικά αξίζει τον τίτλο αλλά και αυτή που το «παίζει» είναι συγκεντρωμένη στη χώρα, σε απόσταση βολής από αυτή και σε κάποιες κοσμικές παραλίες της. Κατ’ αυτή την έννοια η απόφαση ενός επιχειρηματία και ενός καταξιωμένου Γάλλου σεφ να επιχειρήσουν με όχημα το εστιατόριο La Veranda μια εξαιρετικά ποιοτική γευστική πρόταση off Broadway στον Καλαφάτη αποδεικνύει τουλάχιστον μια μεγάλη εμπιστοσύνη τόσο στις ικανότητες τους όσο και στο περιεχόμενο της πρότασης που κάνουνε. Για να πω την αλήθεια και το προηγούμενο καλοκαίρι που δεν υπήρχε ο Olivier, η κουζίνα στο La Veranda που αναζητούσε το δρόμο της ήταν ήδη καλή. Με τον Olivier Campanha φέτος, φυσικά η εικόνα της αλλάζει τελείως επίπεδο.

Ο Olivier πριν δημιουργήσει το καλοκαιρινό μενού του έκανε πολλά γευσιγνωστικά ταξίδια στην κοντινή Τήνο, δοκίμασε παραγωγούς και προϊόντα, ενθουσιάστηκε με τις πρώτες ύλες που ανακάλυψε και δημιούργησε ένα σερί πιάτων σύγχρονης κουζίνας εμπνευσμένης από τον ήλιο και τη θάλασσα με γαλλικές τεχνικές. Ο Ελληνοποιημένος πλέον Γάλλος σεφ από τη Roanne αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι διαθέτει άφθονο ταλέντο και ικανότητες. Πιάτα όπως το καρπάτσιο λαυράκι με ξεραμένα rasberry, η σύνθεση με βάση το foie gras και η μπαλοτίν καραβίδας, αξίζουν τη μετακίνηση όχι μόνο μέχρι τον Καλαφάτη αλλά και μέχρι την άλλη άκρη του νησιού. Είμαι βέβαιος ότι οι εραστές του ποιοτικού φαγητού που παρεπιδημούν κάθε καλοκαίρι στη Μύκονο θα το ανακαλύψουν και θα το απολαύσουν.