ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα καλύτερα τους τα « Έξι κλειδιά» στην Άφησσο

Από -
Στα καλύτερα τους τα « Έξι κλειδιά» στην Άφησσο  - Χρυσοί Σκούφοι

Με ανανεωμένο μενού το μαγευτικό εστιατόριο πάνω στην παραλία Καληφτέρης.

Για δεύτερη χρονιά στην κουζίνα των «Έξι Κλειδιών» βρίσκουμε τον σεφ Γιάννη Κουτσώνη. Ο Γιάννης αυτή τη φορά φαίνεται ότι πατάει πιο σταθερά, έχει ωριμάσει μαγειρικά και σε συνεργασία με τον Γιάννη Μπαξεβάνη, που είναι σύμβουλος του εστιατορίου, έχουν ανεβάσει το επίπεδο των πιάτων. Η φιλοσοφία παραμένει η ίδια, η σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Αρκετές από τις νέες συνταγές ανήκουν στον νεαρό σεφ, που εμπνέεται από παιδικές γευστικές μνήμες, από την μαγειρική της γιαγιάς του και από τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, που εντοπίζει από μικρούς παραγωγούς.

Πολλά από τα πιάτα πηγάζουν από την παράδοση και είναι δοσμένα με διαφορετικό επιτυχημένο τρόπο. Μια τέτοια περίπτωση είναι το πληθωρικό σπετζοφάι, που είναι φτιαγμένο με χειροποίητες ταλιατέλες, γίδινο λουκάνικο, τσουχτή μυζήθρα και πιπεράκια.
Καλό βέβαια είναι να ξεκινήσετε το γεύμα σας με τον μυρωδάτο ζωμό κακαβιάς. Για την συνέχεια ταιριάζει η πρωτότυπη σαλάτα τσουρέκι, που ισορροπεί γευστικά με την έξυπνη προσθήκη της μους κασεριού. Ένα άλλο πολύ καλό πιάτο είναι το ψητό χταπόδι, που συνοδεύεται από εξαιρετική πολίτικη μελιτζανοσαλάτα. Ωστόσο την παράσταση κλέβει το πρωτοποριακό τηγανητό ρυζόγαλο με τρούφα, πατέ καπνιστής πανσέτας και γλυκό γίγαντα. Σε αυτό το πιάτο, το γλυκό γίνεται αλμυρό και το αλμυρό γλυκό και αυτή η ανταλλαγή ρόλων γεμίζει τον ουρανίσκο.

Από τα φρέσκα ζυμαρικά μου άρεσε το νιόκι τσουκνίδας με σαλάμι κουνελιού και μανιτάρι κανθαρέλλα. Ήταν αναπάντεχη η δροσιά και η γήινη επίγευση κάθε μπουκιάς. Στην ενότητα των κρεάτων σίγουρα ξεχωρίζει το σιγομαγειρεμένο κατσικάκι Καρύστου. Είναι λουκούμι και πάει πολύ με τα αμπελοφάσουλα και το πρόβειο γιαούρτι. Τα πιάτα του Γιάννη στο σύνολο τους έχουν νοστιμιά, αρμονία και εντάσεις. Φαίνεται στο κάθε ένα ότι έχει γίνει προσεκτική μελέτη. Όλα έχουν δουλειά, καλές πρώτες ύλες και πάνω από όλα αρκετές δόσεις αγάπης. Κλείστε το δείπνο με την ζεστή γαλατόπιτα, που ψήνεται την στιγμή που θα την ζητήσετε.