ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η μαεστρία του Ευαγγέλου στο Salonica

Από -
Η μαεστρία του Ευαγγέλου στο Salonica - Χρυσοί Σκούφοι

Δοκιμάσαμε μερικά από τα καλύτερα πιάτα του «Salonica», με σύγχρονες ελληνικές σπεσιαλιτέ σε κομψό νεοκλασικό στιλ να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Αναλαμβάνοντας τις κουζίνες του ανακαινισμένου «Makedonia Palace» ο Σωτήρης Ευαγγέλου, έβαλε νέα δεδομένα στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Βραβεύσαμε λοιπόν πέρυσι το «Salonica» με βραβείο ελληνικής κουζίνας και 14,5/20 ξεχωρίζοντάς το σαν ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Είναι χαρά θεού να τρως τη μέρα με άπλετο φως και θέα στον Όλυμπο και το λιμάνι από τις τζαμαρίες του αλλά και το βράδυ τυλιγμένος από το φιλικά ντιζαϊνάτο ντεκόρ που γράφει. Έχω φάει 3 – 4 φορές φέτος αλλά σας καταγράφω ορισμένα από τα καλύτερα πιάτα που δοκίμασα στην τελευταία μου επίσκεψη.

Η κακαβιά από πετρόψαρα είναι σημείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη με την βαθειά comfort νοστιμιά της∙ σερβίρεται με ψάρι και γαρίδες έχοντας δίπλα της φρυγανισμένο ψωμί και αγιολί – διαμάντι που το σκορδάκι γράφει νόστιμα πάνω της. Τα σιγομαγειρεμένα μάγουλα είναι μελωμένα αστέρια και έχουν την τύχη να σερβίρονται με ένα κριθαράκι al dente και μελωμένο με παλιωμένη γραβιέρα «Σαν Μιχάλη» σαν τέλειο ριζότο. Να ξέρετε ότι το κοτόπουλο που σερβίρεται σε δύο στάδια είναι μικρό ποίημα που δύσκολα το τρως λόγω ποσότητας μόνος σου∙ το υπερζουμερό φιλέτο έρχεται με μια γλυκιά κρέμα καλαμποκιού, καπνιστό μπέικον και πυκνό τον πεντανόστιμο ζωμό του ενώ το κρασάτο με μανιτάρια μπούτι έρχεται πάνω σε άψογες χυλοπίτες.

Με τον βραβευμένο σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου στο τιμόνι του, στο επίκεντρο μπήκαν σύγχρονες ελληνικές σπεσιαλιτέ σε κομψό νεοκλασικό στιλ. Κορυφαίες ανάμεσά τους το γιουβέτσι με μελωμένα μοσχαρίσια μάγουλα και μανιτάρια, ο ροφός με αγιορείτικο αβγολέμονο και το χταπόδι με βύσσινα και ξινή κρέμα.

Salonica (ξεν. «Makedonia Palace») | Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη | 2310897197