ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ | ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Χαρούπι

Βραβείο Top Notch

Ελληνική Νεοαστική Κουζίνα

 Θεσσαλονίκη - Κέντρο Θεσσαλονίκης - Λαδάδικα - Λιμάνι, Δόξης 4

 2310/526262

 www.xaroupi.gr/

Ιδιοκτήτης: Μανώλης Παπουτσάκης

Σεφ: Μανώλης Παπουτσάκης

Χαρούπι - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Μανώλης Παπουτσάκης εξελίσσει το θεσσαλονικιώτικο «Χαρούπι» πάντα όμως με τη φιλοσοφία που το ανέδειξε σε εστιατόριο αναφοράς στο θέμα «κρητική παράδοση και εξέλιξη»: αντλώντας από τη βαθιά γευστική παράδοση της κρητικής κουζίνας προσθέτει μελετημένη δημιουργικότητα. Εξαιρετική πρώτη ύλη και άψογη τεχνική, αδιαπραγμάτευτες αξίες όπως το ζυγούρι γαμοπίλαφο και το τσιγαριαστό αρνί, ωραία ταιριάσματα όπως στο τηγανητό κουνέλι με πουρέ μελιτζάνας και ξινόχοντρου ή στο αρνίσιο συκώτι με ξιδάτη σάλτσα πετιμεζιού και φρούτα, αλλά και πιάτα με ελεύθερη ματιά, όπως τα χειροποίητα ραβιόλια χαρουπιού αβγολέμονο, αναφορά στην «κρεατότουρτα», signature dish και δείγμα των υψηλών δυνατοτήτων του σεφ, -όλα συντελούν σε μια απολαυστική γευστική εμπειρία.

Χάρτης εστιατορίου