ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Shy Horse» και Στέφανος Κολιμάδης δένουν στην Κηφισιά

Από -
«Shy Horse» και Στέφανος Κολιμάδης δένουν στην Κηφισιά - Χρυσοί Σκούφοι

Έχοντας ξεκινήσει από ένα μικρό, σχεδόν λιλιπούτειο χώρο σε στιλ μπιστρό στην Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι και παρουσιάσει, μέσα στην άνοιξη, και μια καλοκαιρινή/νησιώτικη όψη του στο παλιό λιμάνι των Σπετσών, το «Shy Horse» τριτώνει στην Κηφισιά εξελίσσοντας και επαναφορτίζοντας με νέες ιδέες το γευστικό του στιλ. Το «Shy Horse North» θα ανοίξει κατά πάσα πιθανότητα τις πόρτες του ανάμεσα στις 15 και 20 Ιουνίου στο πανέμορφο νεοκλασικό του 19ου αιώνα που στέγαζε επί χρόνια το εστιατόριο «Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης». Θα ξεκινήσει σερβίροντας στον καταπράσινο, αναδιαμορφωμένο, με αίσθηση πολυτελούς εξοχής κήπο ένα μεσημεριανό μενού ανάλογο του Κολωνακίου (με ανάλαφρες προτάσεις και αποχρώσεις comfort food) και με το νυχτερινό του προφίλ πιο γαστρονομικό.

Τα βράδια, ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Στέφανος Κολιμάδης που αποκτά πλέον, μετά από μια αξιόλογη πορεία στα ελληνικά νησιά, από την Κρήτη μέχρι την Σαντορίνη, μόνιμη έδρα στην πρωτεύουσα και μαζί της ένα πιο σταθερό σημείο επαφής με το αθηναϊκό κοινό, θα βγάζει από την πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα του μοντέρνες γεύσεις με πολυσυλλεκτικές αναφορές, δίνοντας έμφαση στα top notch υλικά. Συνδυάζοντας πιο κλασικά/βατά πιάτα –ένα φιλέτο δεν θα λείπει λόγου χάρη από την καινούργια πρόταση– με πιο γαστρονομικές, ιδιαίτερες συνθέσεις και συμπλέγματα, όπως χτένια καρπάτσιο με αχινό και παγωτό από φυτοπλαγκτόν. Τα πιο δημιουργικά της κάρτας θα συνθέτουν το menu degustation του «Shy Horse North» που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Ήδη δε ο σεφ σκέφτεται το μενού και τις πρώτες ύλες του χειμώνα (κυνήγι π.χ.). Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την καλοκαιρινή βερσιόν της κουζίνας του Στέφανου Κολιμάδη, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε, στον επόμενο τόνο, κι αυτή της την πλευρά.