ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ 2019: Νικητής αναδείχθηκε το «Χαρούπι»

Χαρούπι - Βραβείο Κοινού 2018 | Χρυσοί Σκούφοι

Το Βραβείο Κοινού 2019, το οποίο αναδείχθηκε από ηλεκτρονική ψηφοφορία στο www.xrysoiskoufoi.gr, πηγαίνει στο εστιατόριο «Χαρούπι», ένα από τα πιο δημοφιλή της Θεσσαλονίκης.

Το βραβείο απένειμε στον σεφ-ιδιοκτήτη Μανώλη Παπουτσάκη, ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Νίκος Μιχαλόπουλος, εκπροσωπώντας την μπίρα Kaiser, χορηγό του βραβείου. Στη φωτό μαζί τους ο συμπαρουσιαστής της βραδιάς Στέλιος Μάινας.

Βραβείο Κοινού 2019

Χαρούπι - Βραβείο Κοινού 2018 | Χρυσοί Σκούφοι
Χαρούπι
Κρητική κουζίνα

Δόξης 4, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310526262
Site: www.xaroupi.gr
Ιδιοκτήτης/Σεφ: Μανώλης Παπουτσάκης

Σε έναν μοντέρνο, μίνιμαλ χώρο στα Λαδάδικα, ο Χανιώτης σεφ Μανώλης Παπουτσάκης φέρνει την κρητική κουλτούρα εστίασης στον Βορρά με το δικό του τρόπο, που άλλοτε ακολουθεί με αφοσίωση την παραδοσιακή συνταγή και άλλοτε τη μεταφράζει δημιουργικά, διατηρώντας όμως πάντα την ουσία της και την αυθεντικότητα των υλικών.

Χαρακτηριστικά πιάτα το αρνί τσιγαριαστό στιφάδο με σκιουφιχτά από χαρούπι και κρέμα στάκας, η «κρεατότουρτα» με τη μορφή χειροποίητων ραβιολιών από χαρούπι και κρέμα αβγολέμονο και το παραδοσιακό γαμοπίλαφο με ζυγούρι και πρόβειο γιαούρτι.

Χορηγός του Βραβείου Κοινού 2019 είναι η Kaiser Pilsner.