ΟΙ GUEST CHEFS ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΣΚΟΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ 2022 Δείτε το video × Αστέριος Κουστούδης Τάσος Μαντής - Δικαιώνοντας στο έπακρο την φιλοσοφία του Zero Food Waste, ο Τάσος Μαντής (από το «Soil») και ο Αστέριος Κουστούδης (executive σεφ της Μεγάλης Βρεταννίας και του King George) δημιούργησαν ένα μενού από «σκουπίδια». Μεταμόρφωσαν με έμπνευση και δεξιοτεχνία στυμμένες λεμονόκουπες, φλούδες από παντζάρια, ψαροκόκαλα και άλλα «άχρηστα υλικά» σε γκουρμέ πιάτα δίνοντας τους νέα γαστρονομική αξία. Ξεν. Μεγάλη Βρεταννία, Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 Η «zero food waste» τελετή απονομής Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2022 NO FOOD WASTE Σύλληψη και δημιουργία μενού: Αστέριος Κουστούδης και Τάσος Μαντής Ψωμί - Βούτυρο – Τουρσί: Ψωμί με το βουτυρόγαλα του βουτύρου μας Τουρσί από ξινήθρα και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αρωματισμένο με φύλλα κουμαριάς και φρέσκο homemade βούτυρο από κρέμα, με κρεμμύδι Σφακιανή πίτα στο τηγάνι με φέτα, γιαούρτι και φλούδα νεραντζιού confit Λουκουμάς με τα περισσέματα ψαριών ● Kaiser Pilsner Beer Ψαροκόκαλο μπισκότο με πούδρα από ψαροκόκαλα αθερίνας, πελτέ λιαστής τομάτας, αθερίνα μαρινέ Μπρόκολο πίκλες από το κοτσάνι, πουρέ, κους κους από τον ανθό, φέτα Σαρδέλα τραγανό κεφάλι με μους από το ψάρι και λεμόνι Χαρούπι μπισκότο, κρέμα ξινήθρας, σκόνη από τσόφλια κρεμμυδιού Χέλι burger με συκωτάκια χελιού ● Τζιν τόνικ με χυμό βλίτων Ρεβύθι κρέπα, καπνιστό χέλι, μαγιονέζα με φύκια, άγριο σκόρδο ● Kaiser Pilsner Beer Χάνος, Γύλος, Δράκαινα ψαράκια μαρινέ, σελινόριζα ψημένη σε αλάτι και στάχτη, σάλτσα από το φλοιό της, καρότο ● Chardonnay 2020, Π. Γ. Ε. Επανομή, Κτήμα Γεροβασιλείου Σαρδέλα καπνιστή σε φύλλα κουμαριάς, παντζάρι ψητό, ζωμός από τις φλοίδες του, άγουρα μούσμουλα ● Μαλαγουζιά 2021, Π. Γ. Ε. Επανομή, Κτήμα Γεροβασιλείου Λεοντόψαρο μαγειρεμένο με πράσο, κρεμμύδι σε βύνη, αυγολέμονο, τσιπς από τα λέπια του με καμένο πράσο ● Museum Collection 2019, Π. Γ. Ε. Επανομή, Κτήμα Γεροβασιλείου, Μαλαγουζιά –Ασύρτικο –Chardonnay -Sauvignon Blanc -Viognier Νεράτζι dacquoise φουντούκι, μπαμπάς με κρέμα σοκολάτα, σορμπέ, πούδρα μανιταριού ● Λικέρ από τα υπολείμματα καφέ Καφές Nespresso Peru Organic Τα πιάτα του δείπνου συνοδεύουν τα premium ιταλικά νερά, S.Pellegrino light sparkling Φυσικό Μεταλλικό Νερό από το Μπέργκαμο της Ιταλίας και Acqua Panna Φυσικό Μεταλλικό Νερό από την Τοσκάνη Στο μενού χρησιμοποιήθηκαν: Rama Crème & Crème 35% UPFIELD PROFESSIONAL, φέτα ΔΩΔΩΝΗ και γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό , ΙΩΝΙΣ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καπνιστό χέλι Γείτονα, κουβερτούρα Nestlé DESSERT 65% Κακάο Συμπράττει η μπριγκάδα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» 2021 Δείτε το video × Έκτoρας Μποτρίνι Ξεν. Μεγάλη Βρεταννία - 14 Σεπτεμβρίου 2021 Ο ρηξικέλευθος σεφ-ιδιοκτήτης του καλύτερου εστιατορίου της Ελλάδας («Etrusco» στην Κέρκυρα) Σε μια περίοδο έντονων αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, και σε συντονισμό με την παγκόσμια τάση που βάζει στο επίκεντρο την βιοποικιλότητα, την ποιότητα και την αξιοποίηση των αυθεντικών πρώτων υλών στη γαστρονομία, ο Έκτορας Μποτρίνι εξέφρασε με τις ιδέες του και την δημιουργία των πιάτων του, μια άλλη επανάσταση, την Επανάσταση των Υλικών στην Νέα Ελληνική Κουζίνα. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2021 Νέα Ελληνική Κουζίνα: Η Επανάσταση των ΥλικώνΣύλληψη και δημιουργία μενού: Έκτορας ΜποτρίνιΠροζυμένιο ψωμί από αλεύρι παλιών ελληνικών ποικιλιών, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητεία, αφρός φέτας.Ταρτάκι από ρεβύθια Παναγιάς Λήμνου, όστρακα, γάρος, αρακάς Γαρίδα Κοιλάδος, παντζάρι, καπαρόφυλλα, μαστίχα Χίου● AtlantisWhite 2020, EstateArgyros, Σαντορίνη, Ασσύρτικο – Αθήρι - ΑηδάνιΠαγωτό ρέγκα, καψαλισμένο ψωμί με αντζούγια, λάδι καμένης αγκινάρας● AtlantisWhite 2020, Estate Argyros, Σαντορίνη, Ασύρτικο – Αθήρι–ΑηδάνιΠαλαμίδα, κορινθιακή σταφίδα, ταραμάς, βλαστάρια αγριοφυστικιάς (τσιτσίραβλα)● Assyrtiko Santorini 2019,ΠΟΠ Σαντορίνη, Estate ArgyrosΤάρτα κολοκύθι , φύλλο λαδιού, Καρίκι Τήνου , τρούφα● KaiserPilsnerBeerΑρνάκι αυτόχθονης φυλής Φλώρινας Πελαγονίας, μελιτζάνα και συκομαΐδα, γιαούρτι, δυόσμος, καραμέλα ελιάς● Cuvee Evdemon Santorini 2017,ΠΟΠ Σαντορίνη,EstateArgyros, Ασύρτικο Κρέμα σοκολάτας 65% κακάο, μύρτιλο, παντζάρι, παγωτό εστραγκόν, πέστο παντζαρόφυλλων● VinsantoLateRelease 2001, ΠΟΠ Σαντορίνη,EstateAgyros, Ασύρτικο – Αθήρι - ΑηδάνιΝespresso Congo OrganicΤα πιάτα του δείπνου συνοδεύουν τα premium ιταλικά νερά, S.Pellegrinolightsparkling Φυσικό Μεταλλικό Νερό από το Μπέργκαμο της Ιταλίας και AcquaPanna Φυσικό Μεταλλικό Νερό από την Τοσκάνη Στο μενού χρησιμοποιήθηκαν φέτα ΔΩΔΩΝΗ και γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό , ΙΩΝΙΣ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αρνί αυτόχθονης φυλής Φλώρινας Πελαγονίας από την Ε.Δ.Ο.Κ. και την "Chefs’ Brigade Slow food Community" και κουβερτούρα NESTLEDESSERT 65% κακάο.Tο μενού του diner de gala υποστηρίζει η UPFIELD PROFESSIONALΣυμπράττει ο executive chef της «Μεγάλης Βρεταννίας» Αστέριος Κουστούδης με την μπριγάδα του. 2020 Δείτε το video × Mauro Colagreco Ξεν. Μεγάλη Βρεταννία - 17 Φεβρουαρίου 2020 Ο καλύτερος σεφ του κόσμου στους Χρυσούς Σκούφους O Mauro Colagreco είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου Mirazur της Κυανής Ακτής, καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2019 από τον θεσμό «World’s 50 Best Restaurants». Είναι Αργεντίνος, με ιταλικές ρίζες αλλά όπως λέει και ο ίδιος, στο DNA του συνυπάρχουν πολλές ακόμη εθνικότητες και ίσως αυτή η πολιτισμική ποικιλία να είναι ένα από τα μυστικά της ερεθιστικής κουζίνας του που δεν γνωρίζει σύνορα. Έχει σφυρηλατήσει ένα προσωπικό ύφος με βασικές εμπνεύσεις την καταγωγή του, αλλά και τα φρούτα και λαχανικά που καλλιεργούνται στους δικούς του κήπους. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2020 Το ψωμί της μοιρασιάς του «Mirazur», ποίημα του Πάμπλο Νερούδα, ελαιόλαδο με τζίντζερ και λεμόνι της Menton του Mauro Colagreco“Mirazur” sharing bread, poem by Pablo Neruda, Mauro Colagreco’s olive oil with Menton’s lemon and gingerCanapésΠατάτες μιλφέιγ, τρούφα / Τσιπς ρεβιθιού, μελιτζάνα, αβγοτάραχο / Λαγόχορτο, lardo di Colonnata, μέλιPotato millefeuille, truffle / Chickpea crispies, eggplant, bottarga / Salsify, lardo di Colonnata, honey● Kaiser Pilsner BeerLuxus Beta Vulgaris (παντζάρι, χαβιάρι*) Beetroot, caviar● Whispering Angel 2018, Côtes de Provence, Château d`Esclans - Domaine Sacha LichineΠατάτες vitelotte, κρέμα γκοργκοντζόλα, καρύδια τσάγαλα, καπνιστό χέλιVitelotte potatoes, gorgonzola cream, fresh walnuts, smoked eel● Riesling Réserve 2017, Alsace, Gustave LorentzΡαβιόλια με κατσικίσιο τυρί, ουίσκι, φύκια Goat cheese ravioli, whisky, nori seaweed● Pouilly-Fumé «Les Chante-Alouettes» 2017, Jean-Max RogerΠεσκανδρίτσα του Αιγαίου, υφές αγκινάρας Ιερουσαλήμ, φουντούκια του ΠιεμόντεMonkfish from the Aegean sea, Jerusalem artichoke textures, hazelnuts from Piedmont● Pouilly-Fum «Les Chante-Alouettes» 2017, Jean-Max RogerΣοκολάτα grand cru Maison Duplanteur, παγωτό καψαλισμένου δεντρολίβανου, ελαιόλαδο Κτήματος ΜισιχρόνηGrand cru Maison Duplanteur chocolate, burnt rosemary ice cream, Misihroni Estate olive oil ● The Macallan Double Cask 12 years oldNespresso Origin Peru OrganicΤα πιάτα του δείπνου συνοδεύονται από το ελαφρώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό S.Pellegrino και το μη ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό Acqua Panna*Στο μενού χρησιμοποιήθηκε χαβιάρι Signature Baerii Ikra της Thesauri.Συμπράττει ο executive chef της «Μεγάλης Βρεταννίας» Αστέριος Κουστούδης με την μπριγάδα του. 2019 Δείτε το video × Davide Scabin Ξεν. Μεγάλη Βρεταννία - 18 Φεβρουαρίου 2019 Concept: Up & Down ιταλικό μενού Ο Davide Scabin είναι ένας από τους πιο ανατρεπτικούς σεφ της Ιταλίας, απόλυτα δημιουργικός και απελευθερωμένος, εξαντρίκ και τολμηρός καλλιτέχνης με αστέρι Michelin. Αναστατώνει με τρομερό χιούμορ την καθεστηκυία τάξη της ιταλικής κουζίνας, σερβίροντας απρόσμενες γοητευτικές σπεσιαλιτέ στο μοντέρνο, σαν γκαλερί, «Combal.Zero». Το ρεστοράν του, που βρίσκεται εντός του μουσείου σύγχρονης τέχνης στο κάστρο του Rivoli έξω απ’ το Τορίνο, έχει μάλιστα περιληφθεί ουκ ολίγες φορές στη λίστα των 50 Καλύτερων Εστιατορίων του κόσμου. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2019 ΑπονομήCollezione Mafaldine της Barilla με καπνιστό σολομό και χορσράντιςGnocchi Barilla με μορταδέλα, τρούφα, φιστίκια ΑιγίνηςTortiglioni Barilla με μελιτζάνα, ρικότα, ντομάτα Penne Rigate Barilla με γκοργκοντζόλα, μανιτάριαUp & Down Menu by Davide ScabinCyber EggsΧαβιάρι, Αβγό, Κρεμμύδι, ΝυστέριCaviale, Uovo, Cipolla, Lancetta● Vodka Snow LeopardΦιλέτο Fassona στο τζάκιFassona al camino● Peppoli Chianti Classico 2015, Marchesi AntinoriΘαλασσινό ΑπολίθωμαΑστακός, Χτένι, Μανιτάρια, Τρούφα, Πηλός, ΣφυρίFossile di MareAragosta, Capesante, Funghi, Tartufo, Argilla, Martello● Marchese Antinori Cuvee Royale, Tenuta Montenisa, Franciacorta DOCGCombal.spacefood Lasagna● Kaiser PilsnerZou-pizza Γάλα μοτσαρέλας, Λάδι πιπεριάς – βασιλικού, Ντοματίνι κονφί, Τσιπς ψωμιού με αντζούγιαLatte di mozzarella, Olio con peperone e basilico, Pomodorino confitato, Chips di pane con acciugheΜήλο και MalagaΚαραμελωμένο μήλο, Παγωτό με ρούμι και σταφίδεςΜele e MalagaMela caramellata, Gelato al rum e uve secche● The Macallan Double Cask 12 Years OldΦινάλεMignardises: Παγωτό Swiss Chocolate Mοvenpick με biscuit moelleux και αμύγδαλο κροκάνΠαγωτό Vanilla Dream Mοvenpick σε μπίτερ σοκολάταΣορμπέ Raspberry & Strawberry Mοvenpick σε σοκολάτα γάλακτοςNespresso Exclusive Selection Nepal Lamjung Nespresso Exclusive Selection Kenya MilimaΤα πιάτα του δείπνου συνοδεύονται από το ελαφρώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερόS.Pellegrino και το μη ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό Acqua Panna.Συμπράττει ο executive chef της «Μεγάλης Βρεταννίας» Αστέριος Κουστούδης με την μπριγάδα του. 2018 Δείτε το video × Γιώργος Παπαζαχαρίας Φίλιππος Χρονόπουλος Θάνος Φέσκος Μιχάλης Παπαφίλης Γιώργος Κατάρας Ξεν. Μεγάλη Βρεταννία - 26 Φεβρουαρίου 2018 Concept: Δημιουργικές ελληνικές γεύσεις Ο Γιώργος Παπαζαχαρίαςαπό την ομάδα R & D- Έρευνας και Ανάπτυξης του 3άστερου «Maaemo» στο Όσλο, ο Φίλιππος Χρονόπουλος σεφ του «Restaurant du Palais Royal» με αστέρι Michelin στο Παρίσι, ο Θάνος Φέσκος Assisant Head Chef στο 3άστερο «Geranium» της Κοπεγχάγης, ο Μιχάλης Παπαφίλης από το 3άστερο «Epicure» στο Παρίσι, και ο Γιώργος Κατάρας από το 3άστερο «Geranium» της Κοπεγχάγης που εκπροσώπησε τη Μεγάλη Βρεταννία και την Ιρλανδία στον διεθνή διαγωνισμό San Pellegrino Young Chef, περνάνε τις γεύσεις της Ελλάδας μέσα από το φίλτρο των δικών τους εμπειριών και τις εκφράζουν μ έναν αλλιώτικο, καινούργιο τρόπο. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2018 Καρπάτσιο γαρίδας με περγαμόντο, λεμονοθύμαρο, λεβάντα, χαμομήλι του Γιώργου Παπαζαχαρία - «Maaemo», Όσλο● Μαλαγουζιά 2017, Αμπελώνες Οινοποιητική Σώκος «Σπανακόπιτα» με κάστανα, μορχέλες και vin jaune του Φίλιππου Χρονόπουλου - «Restaurant du Palais Royal», Παρίσι● Kaiser Pilsner Μπακαλιάρος σε τρεις υφές, λαχανίδες, σάλτσα από λάχανο σε ζύμωση του Θάνου Φέσκου - «Geranium», Κοπεγχάγη● Armyra 2016 (Chardonnay και Μαλαγουζιά), Κτήμα Σκούρα Σφυρίδα ψητή με χταπόδι και βολβούς, «ανθός» καλαμαριού, σάλτσα σαφράν του Μιχάλη Παπαφίλη - «Epicure», Παρίσι● Δάκρυ του Πεύκου 2017 (Ρετσίνα και Ασύρτικο), Κτήμα Στέλιου Κεχρή Επιδόρπιο με γιαούρτι, ελαιόλαδο, παντζάρι, δάφνη του Γιώργου Κατάρα - «Geranium», Κοπεγχάγη● Το Δεκαράκι (τσίπουρο μονοποικιλιακό από Μοσχάτο) Τρούφα με σοκολάτα Μαδαγασκάρης, Μπον-μπον λευκής σοκολάτας με λάιμ,Macaron καραμέλας, όλα αρωματισμένα με whisky Macallan ● Macallan perfect serve Nespresso Exclusive Selection Nepal LamjungNespresso Exclusive Selection Kilimanjaro Peaberry Τα πιάτα του δείπνου συνοδεύουν το ελαφρώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό S.Pellegrinoκαι το μη ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό Αcqua Panna. Συμπράττει ο executive chef της «Μεγάλης Βρεταννίας» Αστέριος Κουστούδης με την μπριγάδα του. 2017 Δείτε το video × Isaac McHale Ξεν. Μεγάλη Βρεταννία - 13 Φεβρουαρίου 2017 Concept: Η νέα βρετανική σκηνή Ο Isaac McHale, ένας από τους καλύτερους Βρετανούς σεφ, εκπροσωπεί με μπρίο τη νέα βρετανική σκηνή και ιντριγκάρει τον πλανήτη. Το εστιατόριό του το «The Clove Club» στο Shoreditch του Λονδίνου, βραβευμένο ήδη με αστέρι Michelin σκαρφάλωσε αλματωδώς στην 26η θέση των 50 Καλύτερων Εστιατορίων στον Κόσμο το 2016. Η προσέγγισή του στη βρετανική κουζίνα εστιάζει σε εξαιρετικά προϊόντα μικρών παραγωγών και πρώτες ύλες μαζεμένες από τη φύση. και αναδεικνύει τα λαχανικά σε σταρ. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2017 Χτένια από τα νησιά Orkney ταρτάρ, μαύρη τρούφα, μανταρίνι, φουντούκιRaw Orkney scallop with truffle, clementine and hazelnut● «Beefeater 24 Heretic Umami Martini»Σούπα από στρείδια και κάστανα, άγρια σκοτσέζικα φύκια, χαβιάριChestnut and oyster soup, wild Scottish seaweeds and caviar● «Beefeater 24 Heretic Umami Martini»Λαβράκι, πουρές καπνιστού σέλερι, κόκκινο ραπάνι τουρσί, σπιτικό μπέικονSeabass dish, smoked celery puree, pickled red radish, homemade bacon ● Αφρώδης οίνος «Edenia Λευκό» 2014, Κτήμα ΘεόπετραΠάπια Challans σιτεμένη με σανό, πουρές κόκκινου λάχανου, παντζάρι, μαύρα φραγκοστάφυλα, επτά μπαχαρικάChallans duck in hay, fermented red cabbage puree, beetroot, blackcurrants and seven spices● Ερυθρός οίνος «24» 2011, Κτήμα ΘεόπετραΛεμονάδα με παγωτό πιπέριLemonade with pepper ice cream● «Beefeater 24 White Negroni»Τρούφες µαύρης σοκολάτας µε αίµα ταράνδου και ζάχαρη αρωµατισµένη µε lingonberryDark chocolate truffles with reindeer blood & lingonberry sugar● Absolut Elyx signature serve: Garden of ElyxMignardisesΠαστίλιες του Dr Henderson -σου με βύνη καπνισμένη σε τύρφη -σοκολατάκια με αλμυρή καραμέλαDr Henderson’s pastilles • peated barley choux bun • salted caramel chocolate● Nespresso Exclusive Selection Nepal Lamjung● Nespresso Exclusive Selection Kilimanjaro Peaberry Τα πιάτα του δείπνου συνοδεύουν το ελαφρώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό S.Pellegrino και το μη ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό Αcqua Panna.Συμπράττει ο executive chef της «Μεγάλης Βρεταννίας» Σωτήρης Ευαγγέλου με την μπριγάδα του. 2016 Δείτε το video × Björn Frantzén Ξεν. Μεγάλη Βρεταννία - 21 Μαρτίου 2016 Concept: Η nouvelle vague της σκανδιναβικής κουζίνας Είναι ένας από τους σταρ της σουηδικής γαστρονομίας, βραβευμένος με 2 αστέρια Michelin και το ομώνυμο εστιατόριό του βρίσκεται σταθερά από το 2011 μέσα στα 50 καλύτερα του κόσμου. Βασικός εκφραστής της nouvelle vague της σύγχρονης nordic cuisine, εκφράζει καλλιτεχνικά ένα γαστρονομικό μινιμαλισμό, βασισμένο σε εξαιρετικές πρώτες ύλες. Για τους Χρυσούς Σκούφους του 2016 δημιούργησε ένα μενού, βασισμένο σε παραδοσιακές σπεσιαλιτέ της σουηδικής γαστρονομίας που τις "μετέφρασε" με τον δικό του ανάλαφρο γκουρμέ στυλ. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2016 «Μακαρόν» από µήλο και cranberry, κρέµα από συκώτι πάπιας και κότας, κάρδαµοApple & cranberry “macaron” with creamy birds’ liver & cress● Absolut Elyx On The Rock, served over hand-chipped ice Βασιλικό καβούρι ποσέ µε µπύρα και άνηθο, µπισκ από καβούριPoached king crab with beer & dill, crab bisque● Absolut Elyx On The Rock, served over hand-chipped ice Μπακαλιάρος «Ο Πειρασµός του Janson» µε χαβιάρι kalix vendace, σάλτσα λευκού κρασιού µε χυµό παλαιωµένης αντσούγιας, καραµελωµένα κρεµµύδια και σχοινόπρασοCod “Janson’s Temptation”, kalix vendace roe, sauce vin blanc flavoured with preserved anchovy juice, caramelized onions & chives● Château Julia Chardonnay 2015 Domaine Costa Lazaridi Ελάφι ράτσας Fallow µε τρούφα, ζωµός - πουρές - σαλάτα λάχανου, τσιπς kaleFallow deer with truffles & cabbage, dried kale● Domaine Costa Lazaridi Syrah 2013 Κρέµα γλυκόριζας µε µαύρα φραγκοστάφυλα και βατόµουρα, παντζάρια ποσέ & 100 y.o. balsamicoWhipped liquorice mousse with blackberries, blackcurrants, poached beetroots & 100 y.o. Balsamico Τρούφες µαύρης σοκολάτας µε αίµα ταράνδου και ζάχαρη αρωµατισµένη µε lingonberryDark chocolate truffles with reindeer blood & lingonberry sugar● Absolut Elyx signature serve: Garden of Elyx Τα πιάτα του δείπνου συνοδεύονται από το ελαφρώς ανθρακούχο φυσικό µεταλλικό νερό S.Pellegrino και το µη ανθρακούχο φυσικό µεταλλικό νερό Αcqua Panna. Συµπράττει ο executive chef της «Μεγάλης Βρεταννίας» Σωτήρης Ευαγγέλου µε την µπριγάδα του. 2015 Δείτε το video × Αθηναγόρας Κωστάκος Αλέξανδρος Τσιοτίνης Μιχάλης Νουρλόγλου Παναγιώτης Γιακαλής Γκίκας Ξενάκης Ευγένιος Βαρδακαστάνης Ξεν. Μεγάλη Βρεταννία - 20 Απριλίου 2015 Concept: Δημιουργική, ανανεωμένη, νέα ελληνική Κουζίνα Αθηναγόρας Κωστάκος, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Μιχάλης Νουρλόγλου, Παναγιώτης Γιακαλής, Γκίκας Ξενάκης, Ευγένιος Βαρδακαστάνης, μια νεανική dream team βραβευμένων από τους Χρυσούς Σκούφους σεφ μαγειρεύουν το νέο ανανεωτικό πνεύμα που πνέει σήμερα στην ελληνική κουζίνα και ενθουσιάζουν. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2015 Amuse Bouche – «Τα γεμιστά των παιδικών μου χρόνων», Σπανακόπιτα «αλλιώς», «Κοτόπουλο» με πατάτες στο φούρνο Αθηναγόρας Κωστάκος● Ωδή Πανός Brut Σπυρόπουλου Σαρδέλες μαρινάτες, κινόα, σάλτσα αμπελόφυλλο, αφρός λεμονιού yuzu Αλέξανδρος Τσιοτίνης● Μαλαγουζιά Αντωνόπουλου 2014 Ορτύκι ψημένο σε 2 χρόνους, κουσκουσάκι με κυδώνι, φουντούκι, «χιόνι» από ξύγαλο Μιχάλης Νουρλόγλου● Santorini Nykteri Reserve 2012 Santo Wines Μπακαλιάρος, ελαφριά κρέμα σκόρδου-ταραμά, μαρμελάδα ντομάτας, σάλτσα από λεμόνι και μάραθο Παναγιώτης Γιακαλής● Château Julia Chardonnay 2014 Domaine Costa Lazaridi Σιγοψημένο αρνάκι, κρέμα καρότου, αγκινάρα τουρσί Γκίκας Ξενάκης● Grande Reserve Naoussa Boutari 2007 Σφαίρα λευκής σοκολάτας, σορμπέ γιαούρτι, σος βατόμουρου – τριαντάφυλλου, καραμελωμένο πέταλο τριαντάφυλλου Ευγένιος Βαρδακαστάνης● Samos Vin Doux ΕΟΣ Σάμου Συμπράττει ο executive chef της «Μεγάλης Βρεταννίας» Σωτήρης Ευαγγέλου με την μπριγάδα του. 2014 Δείτε το video × Απόστολος Αλτάνης Λευτέρης Λαζάρου Έκτoρας Μποτρίνι Νίκος Πουλιάσης Νίκος Ρούσσος Γεωργιάννα Χιλιαδάκη Ξεν. Μεγάλη Βρεταννία - 10 Μαρτίου 2014 Concept: Νέα Μεταμοντέρνα Ελληνική Κουζίνα Μεγάλη στιγμή στην ιστορία του θεσμού, καθώς το επίσημο δείπνο της τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων αποτελεί ταυτοχρόνως την επίσημη δεξίωση της συνάντησης κορυφής των υπουργών Τουρισμού της Ευρώπης στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. Έξι σεφ 5 βραβευμένων εστιατορίων («Alfredo’s», «Etrusco», «Funky Gourmet», «Βαρούλκο», «Κουκούμαβλος» κέντησαν μεταμοντέρνες σπεσιαλιτέ νέας ελληνικής κουζίνας. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2014 Κουλούρι και κρητικό ανθόγαλα / Ψωμί και ελαιόλαδο Moria Elea DeluxeKoulouri bread and Cretan buttermilk / Bread and "Moria Elea Deluxe" olive oil Χωριάτικη σαλάτα Γεωργιάννα Χιλιαδάκη & Νίκος ΡούσσοςGreek salad sorbet by Georgianna Hiliadaki & Nikos Roussos Λαχανοντολμάς με γαρίδες, αβγολέμονο Λευτέρης ΛαζάρουGabbage dolma stuffed with prawns, egg-lemon sauce by Lefteris Lazarou● Κτήμα Σπυρόπουλου 2012, ΟΠΑΠ Μαντίνεια Φασολάδα, ταραμάς, ταρτάρ μπακαλιάρου Νίκος ΠουλιάσηςFassolada (bean soup) purée, tarama, cod tartare by Nikos Pouliasis● Ακακίες Κυρ-Γιάννη 2013, ΟΠΑΠ Αμύνταιο Κερκυραϊκό σοφρίτο, αέρας μαϊντανού, ζελέ ξιδιού Έκτωρ ΜποτρίνιCorfiot sofrito, parsley air, vinegar jelly by Ektoras Botrini● Καλή Ρίζα Κυρ-Γιάννη 2011, ΟΠΑΠ Αμύνταιο Γλυκό τζατζίκι Έκτωρ ΜποτρίνιSweet tzatziki by Ektoras Botrini● Grand Cru ΕΟΣ Σάμου 2012, ΟΠΕ Σάμος Καρυδόπιτα, παγωτό ρυζιού, κρέμα ρυζόγαλου, κρύσταλλοι κανέλας, κουμκουάτ Απόστολος ΑλτάνηςWalnut cake, rice ice-cream, rice-milk pudding, cinnamon crystals, kumquat by Apostolos Altanis● Vinsanto Γαβαλά 2005, ΠΟΠ Σαντορίνη Καφές METAXA 12 Αστέρων Συμπράττει ο executive chef της «Μεγάλης Βρεταννίας» Σωτήρης Ευαγγέλου με την μπριγάδα του. 2013 Δείτε το video × Έκτoρας Μποτρίνι Λευτέρης Λαζάρου Νίκος Πουλιάσης Γεωργιάννα Χιλιαδάκη Νίκος Ρούσσος Αντώνης Πετρέλης Δόξης Μπεκρής Ξεν. Μεγάλη Βρεταννία - 11 Μαρτίου 2013 Concept: Ζωντανό ψηφιδωτό ελληνικών γεύσεων Μια πολύ διαφορετική πρόταση για τη δεξίωση της τελετής απονομής με έξι διακεκριμένα ελληνικά εστιατόρια να μας ιντριγκάρουν με τις εξαιρετικές σπεσιαλιτέ τους. «Etrusco», «Βαρούλκο», «Funky Gourmet», «Old Mill», «Κουκούμαβλος» και «Costa Navarino» εξέπληξαν τους καλεσμένους με τις ευφάνταστες προτάσεις τους: γλαστράκια μεταμορφωμένα σε μίνι κήπους, γλειφιτζούρια τζατζικιού καρφωμένα σε κεφτέδες, κελύφη αβγών γεμισμένα με καγιανά και αβγοτάραχο, γρανίτες με τη γεύση αυθεντικής χωριάτικης σαλάτας, άνθη λουλουδιών πάνω σε ψάρια, χταπόδια πάνω σε μπισκότα· αληθινή πανδαισία χαρούμενης γαστρονομίας. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2013 ● Κρέμα παραδοσιακού καγιανά με αβγοτάραχο Μεσολογγίου Τρικαλινός● Χταπόδι Καλλιμάνης στιφάδο με μελιτζάνες σε μπισκότο ελιάς και σταφίδας● Λουκουμάκι διαφορετικό Λευτέρης Λαζάρου ● Κερκυραϊκή παστιτσάδα 2013● Ταξίδι γύρω από το σοφρίτο● New style συκομαϊδαΈκτορας Μποτρίνι ● Χωριάτικη σαλάτα● Παστίτσιο● Γαλακτομπούρεκο στους -196oCΓεωργιάννα Χιλιαδάκη-Νίκος Ρούσσος ● Κεφτεδάκι σε κρούστα από σουσάμι, ζωμό από Bloody Mary ούζου, γλειφιτζούρι τζατζικιού με τζίντζερ και σέλερι● Φάβα Σαντορίνης, μους από άγρια κάππαρη του νησιού και καπνιστό χέλι, σάλτσα άγουρου ακτινίδιου και καβουρδισμένα αμύγδαλα● Παγωτό καϊμάκι, σιρόπι ξιδιού από κόκκινο κρασί και κάρδαμοΝίκος Πουλιάσης ● Φιλέτο ροφού σε σελινόριζα αρωματισμένη με ούζο, σάλτσα αχινού και τσιπς σέλινου● Ζωμός από ουρά μόσχου με κρητική μυζήθρα και αρωματικά● Μους ανθότυρου με crumble από φιστίκι Αιγίνης και confit πορτοκαλιούΑντώνης Πετρέλης ● Μεσσηνιακός μπαξές● Γουρουνοπούλα με πορτοκάλι και σταφίδα● Γλυκιά Μεσσηνία με λαλάγγιαΔόξης Μπεκρής 2012 Δείτε το video × Σωτήρης Ευαγγέλου Ξεν. Μεγάλη Βρεταννία - 2 Απριλίου 2012 Concept: Εμβληματικές ντελικατέσεν της Ελλάδας Ο επικεφαλής σεφ της «Μεγάλης Βρεταννίας» Σωτήρης Ευαγγέλου εντυπωσίασε τους πάντες με το μοναδικό γευστικό ελληνικό πανόραμα που έστησε, παρουσιάζοντας μ’ ένα μοναδικό τρόπο ελληνικές ντελικατέσεν. Ανάμεσά τους οι τοπικές σπεσιαλιτέ ήταν από τα πολύ δυνατά χαρτιά (λ.χ. γίδα καπαμά με κρεμμύδια και ντομάτα – όπως το συνηθίζουν στη Θεσσαλία) όπως και οι ωραίες ιδέες για το πώς αγαπημένες λιχουδιές της ταβέρνας γίνονται ποπ γαστρονομικοί αστέρες για κοσμικές δεξιώσεις. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2012 Station 1 - Ψάρια Λαυράκι ταρτάρ με κόλιανδρο και εσπεριδοειδή Τσιπούρα καρπάτσιο με φύκια Φρέσκο αυγοτάραχο με ξερά σύκα Χταπόδι καρπάτσιο με λαδόξυδο και μπούκοβο Station 2 - Θαλασσινά Κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες Πιλάφι με σαφράν και μύδια Station 3 - Ζυμαρικά Κόκορας με χυλοπίτες Ραβιόλι με κατσικίσιο τυρί και μανιτάρια Station 4 - Κρεατικά Γεμιστό αρνάκι με ρύζι, συκωτάκια, κρεμμυδάκι φρέσκο και άνηθο Ψητό μοσχάρι με σιναπόσπορο, μέλι και θυμάρι Station 5 – Τα Κλασσικά μας Παστίτσιο Μουσακάς Γεμιστά Χορτόπιτα Station 6 Καπουτσίνο τραχανά με αφρό φέτας Φασολάδα με αφρό καρότου και σέλινου Γίγαντες σουβλάκι με μαϊντανό και κρεμμυδάκι Φασουλονταβάς με λουκάνικα Σαντορινιά φάβα με καπνιστό τσίρο Μυλοκόπι με άγρια χόρτα αυγολέμονο Μαρίδα και γαύρος τηγανιτά σε χωνάκι Χταποδοκεφτέδες Ταραμοκεφτέδες Τηγανιτό καλαμάρι με αφρό πατάτας Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με ανθότυρο και αφρό από ξύδι Αρνί σουβλάκι με πίτα και τζατζίκι Κεμπάπ με πίττα, γιαούρτι και πάπρικα Τηγανιτή γλώσσα μοσχαρίσια με κάπαρη Κουνελάκι με πουρέ από κρεμμύδια (στιφάδο) Μοσχαράκι κοκκινιστό πουρέ μελιτζάνας Κεντρικό station 7 Τυριά και αλλαντικά από όλη την Ελλάδα (από 8 είδη το καθένα) Συνοδεύονται από κριτσίνια, παξιμάδια, πίκλες, ελιές, ξερά φρούτα κλπ. Station 8 - Γλυκά «Μαλλί της γριάς» (ζωντανή παρουσίαση) Ζεστό λουκούμι τριαντάφυλλο Καρυδόπιτα Ραβανί Γαλακτομπούρεκο φλογέρα Μυζοθροπιτάκια με μέλι και σουσάμι (ζωντανή παρουσίαση) Γαλατόπιτα Βερίκοκα με κρέμα τυριού και φιστίκι Αιγίνης Βανίλια υποβρύχιο σε μαστιχόνερο Ρυζόγαλο Παστέλι με ξηρούς καρπούς και σουσάμι Παγωτά με γεύσεις χαλβά, γιαούρτι, λουκούμι και καϊμάκι 2011 Δείτε το video × Martin Berasategui Ξεν. Μεγάλη Βρεταννία - 21 Μαρτίου 2011 Concept: Τα signature πιάτα του Berasategui Εμβληματική μορφή της πόλης των gourmet, του Σαν Σεμπαστιάν, με 3 αστέρια Michelin (το πρώτο το πήρε το 1986 σε ηλικία μόλις 26 ετών), ο διάσημος Βάσκος σεφ συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της χώρας του και το ομώνυμο ρεστοράν του πλασάρεται επί σειρά ετών στα Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου. Ενθουσίασε τους προσκεκλημένους μας με τα πιάτα του και ιδιαίτερα με το καραμελωμένο μιλφέιγ με καπνιστό χέλι και φουαγκρά. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2011 Τραγανά στρείδια, σαλάτα γκρέιπφρουτ και καρύδια, «χαβιάρι» εσπεριδοειδώνOstra crujiente con ansalada de pomelo y nueces, caviar citrico● BIOS 5 – Lager 5 δημητριακών Καραμελωμένο mille-feuille με καπνιστό χέλι, φουαγκρά, κρέμα μικρών κρεμμυδιών και ξινόμηλαMilhojas caramelizado de anguila ahumada, foie-gras, cebolleta y manzana verde●Erdinger – Weiss Σολομός «Keia» ελαφρά καπνιστός, παγωμένο σέλινο, πούδρα με φουντούκι, καφέ, βανίλιαSalmon "Keia" ligeramente ahumando con algas, polvo de frutos secos, café y vainilla● Duvel – Golden Ale Μάγουλα από μοσχαράκι γάλακτος, φρέσκα ζυμαρικά με μανιτάρια και κρεμμυδάκια, κρέμα τρούφαςCarrillera de ternera de leche con un hueso de pasta fresca cubierta con setas al cebollino, pequeños toques de una crema trufada● McFarland – Red Ale Παγωτό καρύδα, γρανίτα με ρούμι, κορδέλα και ζελέ καρότου, πινελιά από παντζάριCoco helado con ron granizado, lascas de zanahoria, brochazo de remolacha● Κοκτέιλ McFarland Lux Ο εσπρέσο που κλείνει το δείπνο είναι Buondi Limited Edition και το νερό που συνοδεύει τη βραδιά είναι Aqua Panna και S. Pellegrino Συνεργάζονται ο Έκτορας Μποτρίνι με την ομάδα του και ο executive chef Bertrand Valegeas με την ομάδα της «Μεγάλης Βρεταννίας» 2010 Δείτε το video × Carlo Cracco Ξεν. Μεγάλη Βρεταννία - 15 Μαρτίου 2010 Concept: Τετραγωνίζοντας το... αβγό ή το μυστήριο της ορχιδέας! Ο σεφ του καλύτερου ristorante του Μιλάνου με 23 αστέρια Michelin και δύο φορές μέσα στα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου, ο Carlo Cracco, ήρθε στην Αθήνα για να τιμήσει τους δικούς μας καλύτερους. Στον αφρό της avant-garde γαστρονομίας και πατώντας γερά στις ρίζες της ιταλικής παράδοσης, παρουσίασε ένα μενού γεμάτο εκπλήξεις και μυστηριώδη εδέσματα. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2010 Απεριτίφ METAXA & Tonic Τσιπς αποξηραμένων λαχανικώνLegumi desydratati● Floara di Munte 2006 κατώγι Αβέρωφ Crème brûlée ελαιόλαδου, ορχιδέα στον ατμόCrema all'olio bruciata con orchidea al vapour● The MACALLAN Mist Γαρίδες μαριναρισμένες σε bitter και ξίδι ρυζιού, μαϊντανός και λευκό ραπάνι Gamberi rossi canditi con bitter e aceto di riso, prezzemolo e rapa bianche● The MACALLAN Mist «Σπαγκέτι» από κρόκο αβγού, aglio – olio – peperoncino Spaghetti di tuorlo d' uovo con aglio, olio e peperocncino● The MACALLAN Imperial Μοσχάρι με κάππαρη και γλυκόριζα Vitello con caperri e liquirizia Vitello con capperi e liquirizia● Craft Pilsner beer Κροκέτες σοκολάτας, chinotto και χαβιάρι Crocchette di cioccolato fondente, chinotto e caviale● The MACALLAN Master’s Edition Perfect Serve Εσπρέσο Buondi Limited Edition Νερό Acqua Panna, S. Pellegrino Συνεργάζονται ο executive chef Bertrand Valegeas και η ομάδα της «Μεγάλης Βρεταννίας» 2009 Δείτε το video × Heinz Winkler Ledra Marriott - 31 Μαρτίου 2009 Concept: Η γαστρονομία της ζωτικότητας Βραβευμένος 21 φορές με 3 αστέρια Michelin, ο πιονέρος της γκουρμέ ελαφράδας και της γαστρονομίας της ζωτικότητας Heinz Winkler ήρθε από το ρομαντικό Μόναχο για να μας αποδείξει ότι η υψηλή γαστρονομία και η σωματική ευεξία μπορούν να συνυπάρχουν εις σάρκαν μίαν. Χέλμουτ Κολ, Τζιάνι Ανιέλι, Μπρουκ Σιλντς, Ζαν-Πολ Μπελμοντό, Σοφία και Χουάν Κάρλος είναι μερικές μόνο από τις διασημότητες που έχουν ενθουσιαστεί με τη μοναδική κουζίνα του. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2009 Απεριτίφ METAXA & Tonic Κρέμα αρακά με φουντούκια, Αβοκάντο με «σπαγκέτι», Ρίζα ταρό Cream of peas with hazelnut, Avocado with phyllo spaghetti, Taro root● Κτήμα Σπυρόπουλου Astala 2008 Κρέμα κολοκύθας Cream soup of pumpkin● Αβέρωφ Traminer 2008 Χτένια σοτέ με ουασάμπι και παντζάρι Panfried scallops with wasabi and beet root● Σιγάλα Σαντορίνη 2008 Ελάφι σε «σουφλέ» μπαχαρικών, σος τζούνιπερ μπέρις Saddle of venison "soufflé" in a spicy coat on juniper sauce● Κυρ Γιάννη Δυο Ελιές 2006 Κρέπες με κρέμα πορτοκάλι Crepes stuffed with orange liqueur cream and oranges● Samos Anthemis 2003 Ντιζεστίφ The MACALLAN Masters’ Edition Εσπρέσο Taf Hacienda San Pedro Puerto Pico Πούρο Σοκολάτας / Chocolate cigar Συνεργάζονται ο executive chef Herbert Damboeck και η ομάδα του LEDRA MARRIOTT 2008 Δείτε το video × Romolo Giordano Pierre Herme Αίγλη Ζαππείου - 1 Απριλίου 2008 Concept: Αγαπημένες σπεσιαλιτέ κορυφαίων πολιτικών. Μια δυνατή συνάντηση κορυφής με τον αγαπημένο σεφ των Ευρωπαίων πολιτικών Romolo Giordano από την ιταλική Ριβιέρα και τον καλύτερο ζαχαροπλάστη του κόσμου τον Γάλλο Pierre Hermé στη σκιά της Ακρόπολης. Από τη μια αγαπημένα πιάτα των Ζακ Σιράκ, Τόνι Μπλερ, Σάντρο Περτίνι και πάπα Ιωάννη-Παύλου Β΄ και από την άλλη η haute couture υψηλής ζαχαροπλαστικής τέχνης. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2008 Apéritif ● Don Julio Margarita ● Don Julio Honey ● Don Julio Reposado straight Σαλάτα φρέσκου κόκκινου τόνου με soya sauce σε φωλιά καταϊφιούInsalata di tonno in salsa all asoia nel nido di pasta kataifi Καρπάτσιο βακαλάου με σαλάτα φρέσκιας αγκινάρας και σάλτσα ελιάςCarpaccio di baccala con insalata di cacriofi e salsa di olive Αλιάδα «Brandacujun» με βακαλάο Stoccafisso mantecato «Brandacujun»● Veuve Clicquot Yellow Label Brut Calamaretti σοτέ με δεντρολίβανο, βελουτέ από κολοκυθάκια-τρομπέτες Calamaretti saltati al rosmarino su vellutata di zucchine trombette● Veuve Clicquot Yellow Label Brut Πράσινα pansotti γεμιστά με κόκκινες γαρίδες του San Remo και κολοκυθάκια-τρομπέτες σε σάλτσα βασιλικού και φρέσκιας ντομάτας Pansotti verdi ripieni di gamberi rossi del Marc Ligure a zucchine trombette con salsa di pomodoro fresco e basilico● Veuve Clicquot Vintage Réserve 2002 Cappon Magro με αστακό, ψάρια, θαλασσινά και λαχανικά, salsa verde ● Veuve Clicquot Rose Réserve 2002 «Rouge et Noir» by Pierre Hermé introduced by Kayak Καραμελωμένο φεγιετέ, τραγανά κόκκινα φρούτα σε balsamico, φύλλα μαύρης σοκολάτας με ανθό αλατιού, σοκολατένια σαντιγί και βατόμουρα ● Chimay Blue Trappist Digestif Don Julio Anejo Gourmet Espresso Taf Captain Cook Hawaii Κουβανέζικα Πούρα ● Montecristo Edmundo ● Montecristo Petit Edmundo Specialty Cigarettes Davidoff Super Premium Line Black & White Συνεργάζονται ο σεφ Δημήτρης Τόγιας και η ομάδα της Αίγλης 2007 Δείτε το video × Andoni Luis Aduriz Αίγλη Ζαππείου - 16 Απριλίου 2007 Concept: Technomotional feeling and tasting Το πιο ελπιδοφόρο ταλέντο της ισπανικής γαστρονομικής σκηνής που ακτινοβολεί στο Σαν Σεμπαστιάν με 2 αστέρια Michelin και συστηματικό πλασάρισμα του «Mugaritz» στο top-10 των Καλύτερων Εστιατορίων του Κόσμου, ήρθε να μαγειρέψει στους Χρυσούς Σκούφους και να μας καταπλήξει. Ο καλλιτέχνης της technomotion γαστρονομίας Andoni Luis Aduriz κέρδισε θερμό χειροκρότημα με τη ραφινάτη, προχωρημένη, σοφιστικέ και ουμανιστική μαγειρική του. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2007 Apéritif: Dewar’s Whisky Cocktails Απαλά νιόκι από τυρί Idiazábal σε ζωμό παστού ιβηρικού χοιρινού· κοντράστ λαχανικών Ñoquis mantecosos de queso de Idiazábal, empapados en un caldo de salazones de cedro iberico. Contrastes vegetales.● Παπαϊωάννου Ασύρτικο Βαρέλι 2003 Κους-κους από αμάραντο, σε ζωμό σαρδέλας, ουρές καραβίδας, τρυφερά φύλλα βοτάνων A modo de pasta, amaranto quisado con un caldo de sardinas, guarnecido con colas de cigalitas y hojas tiernas del huerto● Duvel Golden Ale Beer Καλαμάρι ψητό σε «κληματόβεργες», φυτικό «λαρδί», κρέμα καλαμαριών «begihandi»Chipiron asado a la brasa de sarmientos acompanado de tocino vegetal y una crema reducida de «begihandi»● Κτήμα Παυλίδη Chardonnay 2005 Αρνί μαγειρεμένο για 30 ώρες, καραμελωμένες ρίζες σε αλμυρό μέλι ulmaria, «γη» από μαστίχα Paletilla de cordero cocinada burante 30 horas, acompanada de tuberculos glaceados con «una miel no dulce» de ulmaria y arenas de mastica● Κτήμα Μερκούρη 2004 Καραμελωμένο γλυκό ψωμί βουτηγμένο σε αυγό, παγωτό από πρόβειο γάλα με γάλα συκιάςTorrija empapada en nata y yema de huevo, tostada a la sartén y caramelizada. Crema helada elaborada con leche de higos● Skinos Mastiha Spirit DigestifDewar’s 12 Years Old Espresso Danesi Vintage Havana CigarsH. Upmann Petit Coronas 1998, San Cristobal La Punta 2001 Συνεργάζονται ο σεφ Δημήτρης Τόγιας και η ομάδα της Αίγλης 2006 Δείτε το video × Χρύσανθος Καραμολέγκος Λευτέρης Λαζάρου Έκτoρας Μποτρίνι Χριστόφορος Πέσκιας Πολυχώρος Αθηναΐς - 3 Απριλίου 2006 Concept: Η ελληνική κουζίνα στον 21o αιώνα Ο τολμηρός δημιουργός του ελληνομεσογειακού fusion Χρύσανθος Καραμολέγκος, ο σταρ της ελληνικής θαλασσινής κουζίνας Λευτέρης Λαζάρου, ο ρηξικέλευθος αλχημιστής Έκτωρ Μποτρίνι και ο δυναμικός conceptual-ίστας Χριστόφορος Πέσκιας ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας για την τελετή απονομής ένα πολυσύνθετο μενού με καινοφανείς συνδυασμούς, ευρηματικά concepts και νεωτεριστικές παραλλαγές της παράδοσης που εντυπωσίασε. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2006 ApéritifMartini, Bombay Sapphire Gin Σουπιά με ταραμοσαλάτα Ταραμάς με ψητή κολοκύθα, μελάνι σουπιάς, μπισκότο κανέλας, ζελέ λεμόνι-πορτοκάλι ● Grey Goose Vodka Παραλλαγές στον τραχανά Βελουτέ τραχανά με μαστίχα, αφρός κόκκινου τραχανά, κεφτεδάκια χταποδιού σε λεμονόχαρτο ● Οία βαρέλι Σαντορίνη Σιγάλας 2005 Πεσκανδρίτσα με αντσούγια και πράσινες ελιές Ψητή πεσκανδρίτσα σε σάλτσα αντσούγιας με πράσινες ελιές, πέστο ντομάτας με σουσάμι ● Duvel Golden Ale Beer Κρέας με μελιτζάνες Χοιρινή παντσέτα και αρνάκι, μελιτζάνα και σάλτσα με μέλι, τζίντζερ, καυτερή πιπεριά, κύμινο, λεμόνι ● Νεμέα Δρυόπη 2003 Παγωτό ταχίνι με παστέλι μαύρου σουσαμιού Γρανίτα μελιού, κρεμ ανγκλέζ με θυμάρι, ζελέ γλυκού κρασιού από τις Ηράκλειες Στήλες ● Skinos Mastiha Spirit Digestif Dewar’s Special Reserve 12 years old Πούρα Trinidad Reyes Partagas Serie P No 2 Το μενού δημιουργούν από κοινού οι σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος, Λευτέρης Λαζάρου, Έκτωρ Μποτρίνι, Χριστόφορος Πέσκιας, αποκλειστικά για την απονομή των «Χρυσών Σκούφων 2006» Συνεργάζονται ο σεφ Γιάννης Στανίτσας και η ομάδα της Αθηναΐδας 2005 Δείτε το video × Elio Sironi Πολυχώρος Αθηναΐς - 4 Απριλίου 2005 Concept: Ερωτισμός και γαστρονομία Το «Bvlgari», το πιο hot εστιατόριο του Μιλάνου εκείνη τη χρονιά, ήρθε στην Αθήνα και ο επικεφαλής σεφ του ο φιλέλληνας Elio Sironi μας αποπλάνησε με τις αισθησιακές σπεσιαλιτέ του σ’ ένα μενού γεμάτο υπονοούμενα, χιούμορ και παιχνίδια ηδονής. Ριζότο με βανίλια και λεμόνι, τραγανιστό γουρουνόπουλο με καυτερή πιπεριά, «άσχημα αλλά ωραία» cantucci με αμύγδαλα και άλλες ερεθιστικές σπεσιαλιτέ μας πήραν το μυαλό… Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2005 Welcome finger food Campari Moonlight, Campari French Kiss, Campari Soda Το ελιξίριο του ElioElio's Elisir Bollito οστρακόδερμων σε «καρυκευμένο νερό» πράσινη σάλτσα και αυγοτάραχο και Tagliata τόνου με ελαιόλαδο προβενσάλ από φασολάκια, αυγό ορτυκιού Bollito di crostacei in aqua speziatasalsa verde e bottergaTagliata di tonno all olio di olivaprovenzale di fagiolini, uova di quaglia● Κτήμα Τσέλεπου Chardonnay 2004 Ριζότο «βανίλια & λεμόνι» μυρωδικά & πεκορίνο Risotto "Vaniglia e limone"erbe fini e pecorino mezzano● Σιγάλας Βαρέλι Σαντορίνη ΟΠΑΠ 2004 Γουρουνόπουλο τραγανιστό, μέλι & καυτερή πιπεριά ποικιλία λαχανικών, γιαούρτι & δυόσμος Maialino croccante, miele e peperoncinopinzimonio di ortaggi, yogurt a menta● Moët & Chandon Brut Impérial Rosé Ζεστό τιραμισού, άνθη πορτοκαλιάς και αλμυρή καραμέλα με κρασί Marsala και Σοκολάτα «απρόβλεπτη» Tiramisu caldo, fior di aranciocaramello salato as MarsalaeCioccolato all' improvviso● Σιγάλας Vinsanto ΟΠΑΠ 2002 Petit-fours – Café «Άσχημα, αλλά ωραία», cantucci με αμύγδαλαBrutti ma buoni, cantucci alle mandorle Digestif ● Glenfiddich Ancient Reserve 18 Years Old Πούρα ● El Rey del Mundo Choix Supreme ● Diplomaticos No 5 Executive chef Adelio Sironi / Bulgari Hotel. Συνεργάζονται ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας και η ομάδα της Αθηναΐδας 2004 Δείτε το video × Γιάννης Μπαξεβάνης Ξεν. Μεγάλη Βρεταννία - 27 Απριλίου 2004 Concept: Μεταμοντέρνες γεύσεις Αρχαίας Ελλάδας Για την ολυμπιακή χρονιά του 2004 οι Χρυσοί Σκούφοι ανασκάπτουν αρχαία κείμενα, μπαίνουν στο μυαλό του Αρχέστρατου, συμμετέχουν σε γενναιόδωρα συμπόσια, συντονίζονται με την αισθητική των γαστρονόμων της αρχαίας Ελλάδας και με επικεφαλής τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη μεταφράζουν με μεταμοντέρνο τρόπο τα αρχαία εδέσματα. Πιάτα σαν το λάχανο με οξύμελι, το χέλι σε φύλλο συκιάς, ή ο βλωμός όρνιθος με μολόχα πυροδότησαν δεκάδες ενδιαφέρουσες συζητήσεις στα τραπέζια για τη δημιουργικότητα των αρχαίων Ελλήνων στη γαστρονομία. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2004 Προδόρπιο Ψωμί χαρουπιού με ελαιόλαδο και χοντρό αλάτιΛάχανο με οξύμελι, του Αθηναίου ΜνησίθεουΓαρίδες με μέλι και γάρο, από το δείπνο του ΦιλόξενουΒλωμός όρνιθος με μολόχαΆγριες βρούβες με ψητό ροφό● Tanqueray Dry Martini ● Tanqueray Breeze ● Tanqueray and Tonic (TNT) Δόρπος Ζωμός από καπνιστά κολοκύθια και μανιτάρια με αφρό ασπαράγωνΕρέβινθοι με ρόδια και έμβαμμα ξυνήθρας● Σιγάλας Βαρέλι Σαντορίνη 2003 Χέλι σε φύλλο συκιάς, έμβαμμα από το ζωμό του με σύκα και τραγανά κρεμμύδια● Grand Reserve Νάουσσα Μπουτάρη 1998 Σορμπέ ελαιοκιτρίου (κυρίως λαδολέμονο)Οβελός στον άργιλο(μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, περιστέρι, ψημένα με φύλλα άγριας κυνάρας και φρέσκια ρίγανη, σφραγισμένα σε «αγγείο» από άργιλο, και πλιγούρι με βότανα)● Grand Reserve Νάουσσα Μπουτάρη 1998 Επιδόρπιο Ξερά σύκα με ξηρούς καρπούς, καραμέλα από οξύμελι, κρέμα ανθότυρου με δεντρολίβανο, σησαμούς● Άνθεμις 1998 ΕΟΣ Σάμος Digestif Cardhu Malt Whisky Πούρο Vegas Robaina Famosos ● Montecristo No 5 Executive chef Γιάννης Μπαξεβάνης. Συνεργάζονται ο σεφ Ernst Frank και η ομάδα της Μεγάλης Βρεταννίας. 2003 Δείτε το video × Marc Veyrat Αίγλη Ζαππείου - 31 Μαρτίου 2003 Concept: Καλλιτεχνική εξτραβαγκάντσα των Άλπεων Ο εξαντρίκ αλχημιστής των Άλπεων Marc Veyrat μαγείρεψε σε μια βραδιά κορυφαίας γαστρονομικής εμβέλειας έχοντας τιμηθεί δύο φορές με 3 αστέρια Michelin για τα δύο εστιατόριά του και έχοντας αποσπάσει, για πρώτη φορά στην ιστορία του γαστρονομικού οδηγού Gault Millau, τη μυθική βαθμολογία του 20/20. Η αρτίστικη κουζίνα του άφησε άφωνους τους πάντες και πολλοί θυμούνται ακόμη την ένεση άγριας οξαλίδας σε αβγό α λα κοκ που έβαλε στο μενού του. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2003 Ορεκτική μπουκιά / Amuse boucheΑυγό α λα κοκ και μπρουιγιέ, ένεση άγριας οξαλίδας και αφρός μοσχοκάρυδου Oeuf coque, brouillé, piqûze d'oxalis sauvage, écume de muscade● Champagne Moët & Chandon Brut Impérial Πρώτο πιάτο / EntréeΛησμονημένα λαχανικά, ψημένα σε κρούστα αργίλου – φλούδας ελάτου, και μαύρη τρούφα της Σαβοΐας (χωρίς βούτυρο και κρέμα) Legumes oublies d'hier, cuits en terre d'argile, écorcé d' epicéa, truffes des Savoies (sans beurre ni crème)● Κτήμα Παυλίδη 2002 Τ.Ο. Δράμας (Sauvignon – Ασύρτικο) Ψάρι / PoissonFera από τη λίμνη του Annecy ελαφρά τηγανισμένο, σος benoite urbaine (άρωμα μανιταριών cèpe και γαρίφαλου)Fera du lac d' Annecy juste poêlée, benoîte urbaine (arôme de cèpe et de girofle)● Κτήμα Παυλίδη 2002 Τ.Ο. Δράμας (Sauvignon – Ασύρτικο) Έκπληξη στο κέντρο / Coup du milieuΚρέμα λειχήνων και "αφρός από αφρό"Ecume de lichems et mousse de mousse Κρέας / ViandeΜοσχαράκι γάλακτος τηγανισμένο χωρίς λάδι, σάλτσα σικορέ-καφέ, τηγανητή πολέντα με παρμεζάνα Mignon de veau poêlée a sec, chicorée, café de torrefié, frites de polenta piquées au parmesan● Κτήμα Παπαϊωάννου-Παλαιά Κλήματα 1999 Ο.Π.Α.Π. Νεμέα (Αγιωργίτικο) Επιδόρπιο / DessertΜιλφέιγ με άσπρη σοκολάτα αρωματισμένη με κακουλέ, και αφρό μαύρης σοκολάτας, ζελέ από φρούτα του πάθους Millefeuille de chocolat blanc à la cardamome, écume de chocolat noir,, gelée de passion● Άνθεμις 1977 Ο.Π.Ε. Σάμος (Μοσχάτο Λευκό) Digestif Fine de Cognac Hennesy ΠούραPartagas Serie D No. 4 / Montecristo No. 5 Συνεργάζονται ο σεφ Ζαν-Λουί Καψαλάς και η ομάδα της «Αίγλης». Επιλογή κρασιών από τη γευσιγνωστική ομάδα του περιοδικού «Αθηνόραμα» 2002 Δείτε το video × Albert Roux Αίγλη Ζαππείου - 18 Φεβρουαρίου 2002 Concept: Υψηλή κλασική γαλλική κουζίνα Ένας ζωντανός μύθος της διεθνούς γαστρονομίας που έχει συνδέσει το όνομά του με τα 3 αστέρια Michelin των περίφημων «Le Gavroche» και «Waterside Inn» στο Λονδίνο, ήταν στις 18 Φεβρουαρίου 2002 παρών στην Αθήνα για να γοητεύσει τον κόσμο με την υψηλή κλασική γαλλική κουζίνα του και με το μοναδικό του χιούμορ. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2002 Ορεκτικές μπουκιές και σαμπάνια Amuse-bouches at champagne● Moet & Chandon Brut Imperial Σαλάτα με σπαράγγια, τρούφες, παρμεζάνα Salade s'asperges blanches aux truffes et parmesan● Chardonnay Ήδυσμα Δρυός 2000, Τέχνη Οίνου Σύνθεση με φρούτα της θάλασσας Petite blanquette de fruits de mer● Κτήμα Γεροβασιλείου 2001, Ευάγγελος Γεροβασιλείου Αρνάκι από τα Πυρηναία ψητό στους χυμούς του Ρύζι με σαφράν, timbale με γλυκάδια και λαχανικά a la Nicoise Agneau roti des Pyrenees dans son jus Riz saffrane, timbale de ris d'agneau a la Nicoise● Μετόχι ’97, Ευάγγελος Τσάνταλης α.ε. Πέντε signature desserts του «Le Gavroche»:Τάρτα με λεμόνι / Τρούφα με σοκολάτα / Allumettes με αμύγδαλα / Gateau εσπεριδοειδών με σαμπάνια / Παγωτό αμυγδάλου με σάλτσα σοκολάτας Assiette Gavroche:Tarte au citron/Truffe au chocolat/Allumettes aus amandes/Gateau d'agrumes au champagne/Glace amandine sauce au chocolat● Samos Nectar 2000, ΕΟΣ Σάμου Καφές και μικρά γλυκάCafe et petit fours Digestif Fine de Cognac Hennessy Πούρα Punch-Punch Sancho Panza Bachelleres Συνεργάζονται ο σεφ Ζαν-Λουί Καψαλάς και η ομάδα της «Αίγλης». Επιλογή κρασιών από τη γευσιγνωστική ομάδα του περιοδικού Αθηνόραμα 2001 Δείτε το video × Ghislaine Arabian Αίγλη Ζαππείου - 6 Μαρτίου 2001 Concept: Haute cuisine à la bière Μια κορυφαία σεφ, βραβευμένη με 2 αστέρια Michelin, ήρθε από το Παρίσι στην Αθήνα για να τιμήσει μαζί μας την αφρόκρεμα της γαστρονομίας στην Ελλάδα. Η «σιδηρά κυρία» της γαλλικής κουζίνας που την μπολιάζει όμως με τις βελγικές επιρροές της καταγωγής της ήταν από το 2010 ως το 2014 κριτής του δημοφιλούς τηλεοπτικού διαγωνισμού Top Chef στη Γαλλία. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2001 Flûte de Champagne● Louis Roederer Brut Premier Κρέμα από kippers, ζελέ πουλερικών με χαιρέφυλλο και χαβιάρι οσιέτραCrème prise de kippers, gelée de volaille au cerfeuil et caviar oscietre● Πλαγιές Αη Λιά Βαρέλι ’98 Παπαϊωάννου Turbot ψητό με μπίρα παλαίωσης, τηγανητά κρεμμύδια και σπανάκι meunièreTurbot rôti à la bière de garde, oignons frits et meunière d'épinards● Πλαγιές Αη Λιά Βαρέλι ’98 Παπαϊωάννου Στήθος πάπιας ψητό με μπαχαρικά, ελαφριά σάλτσα με «Ελιξίριο της Αμβέρσας»Magret de canard rôti aux épices, jus léger à l'Exilir d'Anvers● Syrah ’98 κτήμα Πόρτο Καρράς Κώνος με κρέμα σοκολάτας, μους λάιμ και μυρωδάτο χυμό από pain d’ épices με πορτοκάλιCône de crème fondante au chocolat mousse au citron vert et jus de pain d'épices à l'orange● Samos Grand Cru 2000 ΕΟΣ Σάμου Καφές / μικρά γλυκάCafé / mignardisesDigestifRon Puro Cubano Havana Club Añejo 7 AñosΠούραPunch – Punch Macanudo Petit Corona 2000 Δείτε το video × Hans Laurentius Hilton - 14 Μαρτίου 2000 Concept: Ταξίδι στις γεύσεις του 20ού αιώνα Διατρέχουμε τον 20ό αιώνα κάνοντας στάση στους σημαντικότερους σταθμούς της παγκόσμιας γεύσης. Μεταφερόμαστε στο κλίμα διαφορετικών εποχών, χορεύουμε τις μουσικές τους, ξαναζούμε το lifestyle τους και απολαμβάνουμε τις πιο χαρακτηριστικές τους γεύσεις. 1900, 1950, 1970, 1980, 1990 και 21ος αιώνας παίρνουν σάρκα και οστά στο πιάτο μας με την καθοδήγηση του executive chef του «Hilton» Hans Laurentius. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2000 1900Κοχύλια Saint Jaques a la Parisienne με πατάτες duchesse και μαύρη τρούφαAuguste Escoffier● Mumm Cordon Rouge 1950 ΧάμπουργκερAmerican Nation● Coca Cola 1970 Αρνάκι γεμιστό με αστακό και σάλτσα ελληνικού καφέKlaus Feuerbach ● Πλαγιές Αη-Λιά Βαρέλι 1980 Χοιρινό Ταντούρι με κάριHans Laurentius ● Ραψάνη Επιλεγμένη 1995 – Ευάγγελος Τσάνταλης Α.Ε. 1990 Κουσκούς με κατσικάκι και λαχανικάHans Laurentius● Ράμνιστα ’96, Κτήμα Κυρ-Γιάννη 21ος αιώνας Μους τζίντζερ με γιαπωνέζικα φύκια, σάλτσα σοκολάτας με τσίλι και κάρι, καραμελωμένοι χουρμάδες και μπανάνεςΧρύσανθος Καραμολέγκος● La Spinetta ΠΟΥΡΑ ● Cuesta Rey No 5 ● Cuesta Rey Robusto● Bacardi 8 Años Executive Chef: Hans Laurentius 1999 Δείτε το video × Hans Laurentius Hilton - 23 Μαρτίου 1999 Concept: Το τελευταίο δείπνο της πρώτης θέσης του Τιτανικού Με νωπό ακόμη το σουξέ του «Τιτανικού» στον κινηματογράφο, οι Χρυσοί Σκούφοι επεφύλαξαν μια απολαυστική έκπληξη στο diner de gala της τελευταίας χρονιάς του αιώνα. Στη διάρκεια ενός πρωτότυπου μουσικοχορευτικού σόου, σερβιρίστηκε το τελευταίο δείπνο της πρώτης θέσης του Τιτανικού με όλο το τελετουργικό των 9 πιάτων και την αστραφτερή διαδικασία του silver service. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 1999 FIRST COURSECanapes a l' AmiralΚαναπέ με Γαρίδα, σε Χυμό Λάιμ και Βούτυρο Γαρίδας ● Champagne Moet & Chandon Brut ImperialSECOND COURSEConsome OlgaΚονσομέ με Χτένια και Ψιλοκομμένα Λαχανικά ● Sherry Fino MatadorTHIRD COURSEPoached Salmon with Mousseline SauceΣολομός Ποσέ με Σος Μουσελίν ● Chablis Chateau de Maligny 1997 (J. Durup)FOURTH COURSEFilets Mignons LiliΦιλέτο Μινιόν με Φουαγκρά και Σος Μαδέρα ● Chateau Laroque St. Emilion 1994FIFTH COURSEPunch RomaineΣορμπέ Σαμπάνια-ΠορτοκάλιSIXTH COURSECalvados-Glazed Roast Duckling with AppleasauceΠάπια με Καλβαντός και Πουρέ από Μήλο ● Cotes du Rhone «Parallele 45» 1997 (P. Jaboulet)SEVENTH COURSEAsparagus Salad with Champagne-Saffron VinaigretteΣαλάτα με Σπαράγγια, σε Βινεγκρέτ Σαμπάνιας και ΣαφράνEIGHTH COURSEWaldorf PuddingΠουτίγκα με Ξηρούς Καρπούς και ΦρούταChocolate Painted Eclairs with French Vanilla CreamΕκλέρ με Σοκολάτα, γεμισμένα με Κρέμα Βανίλιας ● Port Ruby SandemanNINETH COURSEAssorted Fresh Fruits and CheesesΠοικιλία από Φρέσκα Φρούτα και Τυριά ● Port Ruby Sandeman● Champagne Moet & Chandon Brut ImperialΚαφέςΠούρα Davidoff No 3, Davidoff Grand Cru No 2 1998 Δείτε το video × Ζαν ντε Γκριγιό Χρύσανθος Καραμολέγκος Λευτέρης Λαζάρου Χριστόφορος Πέσκιας Κώστας Τσίγκας Ξεν. Μεγάλη Βρεταννία - 17 Μαρτίου 1998 Concept: Διαχρονική ελληνική γαστρονομία Πέντε βραβευμένοι από τους Χρυσούς Σκούφους σεφ καλλιτεχνούν όλοι μαζί για πρώτη φορά. Οι Γιάννης Γκρυγιωνάκης / Jean de Grylleau («Πεντελικόν»), Χρύσανθος Καραμολέγκος («Βιτρίνα»), Λευτέρης Λαζάρου («Βαρούλκο»), Χριστόφορος Πέσκιας («Rock ‘n’ Roll»), Κώστας Τσίγκας («Αγροτικόν») μαγειρεύουν ιδέες της Ελλάδας. Καταργούν το χρόνο, απλώνοντας τη γαστρονομική τους έμπνευση από τα συμπόσια των αρχαίων χρόνων μέχρι τους τοπικούς ιδιωματισμούς του σήμερα. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 1998 Χέλι καπνισμένο με λιαστή ντομάτα πάνω σε σαλάτα από βρούβα, ξινόμηλο, σέλερι και ξηρούς καρπούς● Πλαγιές Αη Λιά – βαρέλι, 1996, Ασύρτικο Παπαϊωάννου Λαβράκι με σάλτσα Μαυροδάφνης και ζαφοράς● Gewurztraminer, 1996 Μπουτάρη Σύκο σε κρασί με κατσικίσιο τυρί● Grand Prix demi-sec, φυσικός αφρώδης οίνος, Αθήρι Emery Ελληνορωμαϊκή πάπια με μέλι και ξίδι● Cava Tsantalis, 1992 Ξινόμαυρο – Cabernet Sauvignon Τσάνταλη ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ: Αναρόπιτα με φιστίκι Αιγίνης και κρέμα από χαλβά Καρυδάτο με σάλτσα κανέλας Κρέμα από μαντολάτο Ζακύνθου με καραμέλα και αμύγδαλο Μπακλαβάς με πιπέρι, σύκο, σταφίδες και ξηρούς καρπούς Κρασί: Samos Grand Cru Παραγωγός: Ε.Ο.Σ.Σ. Γαστρονομική δημιουργία από τους σεφ: Γιάννη Γκρυλιωνάκη, Χρύσανθο Καραμολέγκο, Λευτέρη Λαζάρου, Χριστόφορο Πέσκια, Κώστα Τσίγκα 1997 Δείτε το video × Γιάννης Τζελέπης Γκάζι - 13 Απριλίου 1997 Concept: Η γεύση της μουσικής Στην τελετή απονομής του ‘97 ήταν η μουσική που άνοιξε το δρόμο στη γεύση με ποικίλους δημιουργικούς τρόπους. Η λάτιν ταίριαξε με σεβίτσε, η τζαζ της Νέας Ορλεάνης με κουζίνα Cajun, η έντεχνη ελληνική μουσική με αρνάκι με αγκινάρες και το rock ‘n’ roll του Elvis με ποπ παγωτό. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 1997 CEVICHE – LATINΓαρίδες, Χτένια & Σφυρίδα μαριναρισμένα σε λεμόνι, τσίλι & φρέσκο κόλιανδρο NEW ORLEANS BAND – JAZZΣυμφωνία Κοτόπουλου με καραβίδες σωτέ Πιπέρι καγιέν & κίτρινη κολοκύθα ΓΡΑΝΙΤΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ Νο 3με πέρλες φραγκοστάφυλλο ΝΕΚΤΑΡ ΑΡΝΙΟΥ – ΕΝΤΕΧΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗΑρνάκι καρέ στο χυμό του με καρδιές αγκινάρας & πατάτες κυδωνάτες Η ΚΙΘΑΡΑ ΤΟΥ ELVIS – ROCK N’ ROLLΠαγωτό σε 4 χορδές από μάνγκο, φράουλα βανίλια & σοκολάτα Κουλί εξωτικών φρούτων & βατόμουρου ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣΚαφές ΚΡΑΣΙΑ● Σαντορίνη ΟΠΑΠ 1996 Αμπελώνες Ηλιόπουλου● «Αμέθυστος» 1996 Ροζέ Ξηρός Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη● Château Carras 1994, Πλαγιές Μελίτωνα ΟΠΑΠ● Samos Grand Cru, Σάμος ΟΠΕ CHEF DE CUISINE: Γ. ΤΖΕΛΕΠΗΣ CHEF PATISSIER: Ν. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 1995 Δείτε το video × Κλάους Φόγιερμπαχ Στεφάν ντε Μικέλις Άρης Τσανακλίδης Ξεν. Μεγάλη Βρεταννία - 20 Φεβρουαρίου 1995 Concept: Δημιουργίες μεσογειακής κουζίνας Ακολουθώντας την ισχυρότατη γαστρονομική τάση εκείνης της χρονιάς, τρεις κορυφαίοι σεφ δημιουργούν ένα ευρηματικό μενού με σπεσιαλιτέ μεσογειακής κουζίνας που εκφράζει ένα μοναδικό συνδυασμό υγιεινής διατροφής και γαστριμαργικής απόλαυσης. Πιάτα σαν τις γαρίδες με ανθότυρο και σάλτσα μανταρίνι, παλαμίδα του Βοσπόρου σε κρούστα μαροκινών μπαχαρικών ή παγωτό με φρέσκα βότανα, αχλάδι και μαστίχα, απέσπασαν θερμό χειροκρότημα. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 1995 Καραβίδες με ανθότυρο και σάλτσα μανταρίνι● ΡΟΜΠΟΛΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 1994, Γιαννηκώστας Μεταξάς Λευκή παλαμίδα Βοσπόρου με μαροκινή κρούστα μπαχαρικών με πιπεριές και κάπαρη● FONTANELLE 1991, Castello Banfi Γρανίτα από ξυνόμαυρο Αρνάκι γεμιστό με μωσαϊκό λαχανικών● ΝΑΟΥΣΑ GRANDE RESERVE 1989, Μπουτάρης Παγωτό με φρέσκα βότανα, αχλάδι και κρέμα μαστίχας● MOSCATO D’ ASTI, “BRIC LA PASSOT” 1994, Rivetti Καφές ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΡΟΔΙΤΗ, Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος Γαστρονομική δημιουργία: Κλάους Φόγιερμπαχ – Στεφάν ντε Μικέλις – Άρης Τσανακλίδης 1994 Δείτε το video × Joseph Thuet Πεντελικόν - 24 Ιανουαρίου 1994 Concept: menu Napoleon Bonaparte Η πρώτη τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων ήταν ιδιαιτέρως εορταστική και χαρούμενη. Ο σεφ του ρεστοράν «Trianon» ήρθε από την Καμπανία ειδικά για την εκδήλωση με ένα μενού που το είχε γευτεί στο Epernay ο Ναπολέων Βοναπάρτης το 1807. Ένα ξεχωριστό menu degustation 8 πιάτων υψηλής γαλλικής κουζίνας που συνοδεύτηκε μόνο με σαμπάνια. Προβολή Μενού του Dinner de Gala Δείτε το video × MENOY ΑΠΟΝΟΜΗΣ 1994 Ορεκτικές μπουκιές Ψηφιδωτό από σολομό και χτένια με χαβιάρι σεβρούγκα πάνω σε ζελέ σαμπάνιας Brut Impérial Μπισκ αστακού με σαμπάνια Brut Impérial Φιλέτο από καλκάνι παρμεντιέ σως σαμπάνια Brut Impérial και τρούφες Γρανίτα με βατόμουρα Καρέ αρνιού “Napoléon Bonaparte” Ποικιλία εκλεκτών τυριών Επιδόρπιο Καμπανίας “Paul Chandon de Briailles” Πετί φουρ Καφές CHAMPAGNE: CUVEE DOM PERIGNON 1985 Καθιέρωσε τη σχολή του χρονολογημένου καμπανίτη. Λεπτή, πολύπλοκη σε μια πολύ καλή χρονιά BRUT IMPERIAL Εκφράζει τέλεια το στυλ Moet et Chandon: Αρμονία, ισορροπία, φινέτσα BRUT IMPERIAL ROSE 1988 Αρωματικός πλούτος, πυκνή γεύση WHITE STAR Ντελικάτη, ισορροπημένη, ταιριαστή με τα γλυκά