ΟΙ ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ

Οι τελετές απονομής των Χρυσών Σκούφων

Οι τελετές απονομής των Χρυσών Σκούφων - Χρυσοί ΣκούφοιΕπιστέγασμα της διαδικασίας αξιολόγησης είναι κάθε χρόνο η τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων και το μεγάλο diner de gala κατά τη διάρκεια των οποίων τιμούνται τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.
Η βραδιά της απονομής σχεδιάζεται κάθε χρόνο με διαφορετικό τρόπο σε ό,τι αφορά το γαστρονομικό της concept, τον ή τους σεφ που μαγειρεύουν, την art de la table που δημιουργεί ο σκηνογράφος με τρόπο που συνάδει με το γενικότερο θέμα της τελετής και το «θεατρικό» με δημοφιλείς ηθοποιούς ή γνωστούς δημοσιογράφους που πάντα πλαισιώνει τις βραβεύσεις.
Τις τελετές απονομής έχουν τιμήσει με την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους κορυφαίοι καταξιωμένοι σεφ της Ευρώπης, δημιουργώντας και μαγειρεύοντας οι ίδιοι το ειδικό γαστρονομικό μενού της βραδιάς. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται ο Βάσκος κορυφαίος technomotional Andoni Luis Aduriz (2 αστέρια Michelin και πάντοτε στην πρώτη δεκάδα των «50 Καλύτερων Εστιατορίων του Κόσμου»), ο φευγάτος σούπερ σταρ των Άλπεων Marc Veyrat (3 αστέρια Michelin και 20/20 από το Gault et Millau), ο υπέρκομψος Βάσκος Martin Berasategui (3 αστέρια Michelin και πολλές φορές μέσα στα «50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου»), ο κορυφαίος σεφ του Μιλάνο Carlo Cracco (2 αστέρια Michelin και μέσα στα «50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου»), ο 3άστερος θρύλος της παγκόσμιας γαστρονομίας Albert Roux, η σιδηρά κυρία της γαλλικής κουζίνας Ghislaine Arabian (2 αστέρια Michelin), ο είκοσι φορές 3άστερος σταρ σεφ της Βαυαρίας Heinz Winkler, ο Μιλανέζος hot σεφ της μόδας Elio Sironi (εστιατόριο Bvlgari και τώρα executive chef στο εστιατόριο των Dsquared, Ceresio 7) και άλλοι.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι στην τελετή του 2014, το diner de gala των Χρυσών Σκούφων ήταν το επίσημο δείπνο των Υπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.
Τα γαστρονομικά concept των τελετών πολλά και διαφορετικά, όπως π.χ. το αγαπημένο menu a champagne του Μεγάλου Ναπολέοντα, το ιστορικό μενού που σερβιρίστηκε στην πρώτη θέση του Τιτανικού την τελευταία βραδιά πριν από το ναυάγιο, η φυσιολατρική μετα-κουζίνα των Άλπεων, η γαστρονομία της Αρχαίας Ελλάδας στην Κλασική Περίοδο, η technomotional κουζίνα των Βάσκων, η γαστρονομία της ευεξίας και της ζωτικότητας κ.ά.
Η βραδιά της απονομής των Χρυσών Σκούφων είναι ένα μεγάλο πολιτιστικό και κοσμικό γεγονός για τη χώρα, στο οποίο παρευρίσκονται σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, των επιχειρήσεων, των μέσων επικοινωνίας. Η τελετή απονομής καλύπτεται κάθε χρόνο από όλα τα ΜΜΕ (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικά κανάλια).
Εκτός όμως από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και τους Έλληνες δημοσιογράφους, την τελετή έχουν τιμήσει με την παρουσία τους μεγάλα ονόματα της διεθνούς γαστρονομικής δημοσιογραφίας από διάφορες χώρες της Ευρώπης, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Κίνα.
Τα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας παραδίδουν κάθε χρονιά σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας, όπως υπουργοί, δήμαρχοι, διακεκριμένοι καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι.
Όπως είναι λοιπόν αναμενόμενο, οι προσκλήσεις για τις τελετές απονομής είναι περιζήτητες από εκατοντάδες Αθηναίους που θέλουν να ζήσουν από κοντά αυτή την εκδήλωση, να χειροκροτήσουν, να δοκιμάσουν τα πιάτα των προσκεκλημένων σεφ και να μάθουν πρώτοι ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.
Και είναι ιδιαίτερα συγκινητικό για τους ανθρώπους που απαρτίζουν την επιτροπή αξιολόγησης και βαθμολόγησης των εστιατορίων να παρακολουθούν, στην κορύφωση της βραδιάς, το χαμόγελο να διαδέχεται την αγωνία στα πρόσωπα των υποψηφίων που διακρίθηκαν, αντανακλώντας την ευτυχία και την ικανοποίηση για την επιτυχία τους.

Στιγμιότυπα από τις βραβεύσεις 1994 - 2018

Βράβευση από τους πρώτους Χρυσούς Σκούφους του 1994. Ο Διονύσης Κούκης παραδίδει το βραβείο του στον Άρη Τσανακλίδη για το «Melrose», το τρίτο καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας. - Χρυσοί Σκούφοι

Βράβευση από τους πρώτους Χρυσούς Σκούφους του 1994. Ο Διονύσης Κούκης παραδίδει το βραβείο του στον Άρη Τσανακλίδη για το «Melrose», το τρίτο καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας.

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος βραβεύει το τέταρτο καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας, το «Βαρούλκο» και τον Λευτέρη Λαζάρου, το 1994. - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος βραβεύει το τέταρτο καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας, το «Βαρούλκο» και τον Λευτέρη Λαζάρου, το 1994.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος βραβεύει το καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας για το 1995, το «Bajazzo» και τον chef και ιδιοκτήτη του, Κλάους Φόγιερμπαχ. - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος βραβεύει το καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας για το 1995, το «Bajazzo» και τον chef και ιδιοκτήτη του, Κλάους Φόγιερμπαχ.

Η Τάνια Τσανακλίδου φωτογραφίζεται δίπλα στον αδελφό της Άρη Τσανακλίδη, chef του «Melrose», που μόλις έχει βραβευθεί ως το τρίτο καλύτερο εστιατόριο του 1995. - Χρυσοί Σκούφοι

Η Τάνια Τσανακλίδου φωτογραφίζεται δίπλα στον αδελφό της Άρη Τσανακλίδη, chef του «Melrose», που μόλις έχει βραβευθεί ως το τρίτο καλύτερο εστιατόριο του 1995.

Ο καθηγητής Κώστας Ζουράρις βραβεύει τη «Ρένα της Φτελιάς», τη μοναδική εκπροσώπηση της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας το 1995. - Χρυσοί Σκούφοι

Ο καθηγητής Κώστας Ζουράρις βραβεύει τη «Ρένα της Φτελιάς», τη μοναδική εκπροσώπηση της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας το 1995.

Ισοβαθμία στην τρίτη θέση για την καλύτερη ελληνική κουζίνα του 1996. Μιχάλης Κουμπιάδης(στο κέντρο) για τα «Κιούπια» και Τίμος Πετρίδης για την «Καλλίστη»  παραλαμβάνουν τα βραβεία τους από τον Σπύρο Κοκοτό, Πρόεδρο του ΣΕΤΕ. - Χρυσοί Σκούφοι

Ισοβαθμία στην τρίτη θέση για την καλύτερη ελληνική κουζίνα του 1996. Μιχάλης Κουμπιάδης(στο κέντρο) για τα «Κιούπια» και Τίμος Πετρίδης για την «Καλλίστη» παραλαμβάνουν τα βραβεία τους από τον Σπύρο Κοκοτό, Πρόεδρο του ΣΕΤΕ.

Τα τρία πρώτα βραβεία για το 1997, «Boschetto»(3ο), «Bajazzo»(1ο), «Vardis»(2ο). - Χρυσοί Σκούφοι

Τα τρία πρώτα βραβεία για το 1997, «Boschetto»(3ο), «Bajazzo»(1ο), «Vardis»(2ο).

Ένατο καλύτερο εστιατόριο για το 1998 είναι το «L’ Abreuvoir». Η Κλαίρη και ο Σπύρος Κώτσης παραλαμβάνουν το βραβείο τους από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Grecotel, Νίκο Δασκαλαντωνάκη. - Χρυσοί Σκούφοι

Ένατο καλύτερο εστιατόριο για το 1998 είναι το «L’ Abreuvoir». Η Κλαίρη και ο Σπύρος Κώτσης παραλαμβάνουν το βραβείο τους από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Grecotel, Νίκο Δασκαλαντωνάκη.

Καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας για το 1998 ανακηρύσσεται το «Vardis» που παίρνει την πρωτοκαθεδρία από το «Bajazzo» μετά από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια. - Χρυσοί Σκούφοι

Καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας για το 1998 ανακηρύσσεται το «Vardis» που παίρνει την πρωτοκαθεδρία από το «Bajazzo» μετά από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια.

Ο Κώστας Τσίγκας βραβεύεται ως ο πιο ταλαντούχος πρωτοεμφανιζόμενος chef, από τον πρόεδρο του Chef’s club, Τάσο Τόλη (1998) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Κώστας Τσίγκας βραβεύεται ως ο πιο ταλαντούχος πρωτοεμφανιζόμενος chef, από τον πρόεδρο του Chef’s club, Τάσο Τόλη (1998)

Ειδικό βραβείο στις καλύτερες λίστες κρασιών του 2000. Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Ζάχος Χατζηφωτίου απονέμει τα βραβεία στους Σπύρο Πανά για το «Central», Ιβάν Οταβιάνι για το «Sale e Pepe», Απόστολο Τραστέλη για τη «Σπονδή» και Νικολαΐδου για το «Mezzo-Mezzo». - Χρυσοί Σκούφοι

Ειδικό βραβείο στις καλύτερες λίστες κρασιών του 2000. Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Ζάχος Χατζηφωτίου απονέμει τα βραβεία στους Σπύρο Πανά για το «Central», Ιβάν Οταβιάνι για το «Sale e Pepe», Απόστολο Τραστέλη για τη «Σπονδή» και Νικολαΐδου για το «Mezzo-Mezzo».

Ο Λευτέρης Λαζάρου βραβεύεται στην τρίτη καλύτερη θέση από την εκδότρια του «Αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και τον Γιώργο Μαρίνο (2000) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Λευτέρης Λαζάρου βραβεύεται στην τρίτη καλύτερη θέση από την εκδότρια του «Αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και τον Γιώργο Μαρίνο (2000)

Ο Λεωνίδας Γουλανδρής του «Kiku» παραλαμβάνει το έβδομο βραβείο του 2000 από τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα. - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Λεωνίδας Γουλανδρής του «Kiku» παραλαμβάνει το έβδομο βραβείο του 2000 από τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Το τέταρτο βραβείο του 2000 για το «Αριστερά-Δεξιά» παραλαμβάνουν από τον Στέλιο Μάινα, η Γεωργία Παπαϊωάννου και ο Δημήτρης Λίτινας. - Χρυσοί Σκούφοι

Το τέταρτο βραβείο του 2000 για το «Αριστερά-Δεξιά» παραλαμβάνουν από τον Στέλιο Μάινα, η Γεωργία Παπαϊωάννου και ο Δημήτρης Λίτινας.

Ο πιο ταλαντούχος πρωτοεμφανιζόμενος chef του 2000 είναι ο Γιάννης Γκελντής. Το βραβείο απονέμουν οι Φίλιππος Σοφιανός, Φώτης Σεργουλόπουλος και η Ρίκα Βαγιάννη. - Χρυσοί Σκούφοι

Ο πιο ταλαντούχος πρωτοεμφανιζόμενος chef του 2000 είναι ο Γιάννης Γκελντής. Το βραβείο απονέμουν οι Φίλιππος Σοφιανός, Φώτης Σεργουλόπουλος και η Ρίκα Βαγιάννη.

«Beau Brummel», Τάνια Κουρτίδου και Κριστόφ Κλεσιέν παραλαμβάνουν το τρίτο βραβείο του 2001 από την Κωνσταντίνα Μιχαήλ. - Χρυσοί Σκούφοι

«Beau Brummel», Τάνια Κουρτίδου και Κριστόφ Κλεσιέν παραλαμβάνουν το τρίτο βραβείο του 2001 από την Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

Ο Στέλιος Κούλογλου παραδίδει το έκτο βραβείο του 2002 στον Λευτέρη Λαζάρου. - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Στέλιος Κούλογλου παραδίδει το έκτο βραβείο του 2002 στον Λευτέρη Λαζάρου.

Ως καλύτερο εστιατόριο του 2003 βραβεύεται η «Σπονδή» από τη Δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη. Ο ιδιοκτήτης Απόστολος Τραστέλης, οι σεφ Jaques Chibois και Jerome Serres, ανάμεσα στους Χρήστο Θεοδώρου, υφυπουργό Ανάπτυξης, Ντόρα Μπακογιάννη και Άννη Ηλιοπούλου. - Χρυσοί Σκούφοι

Ως καλύτερο εστιατόριο του 2003 βραβεύεται η «Σπονδή» από τη Δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη. Ο ιδιοκτήτης Απόστολος Τραστέλης, οι σεφ Jaques Chibois και Jerome Serres, ανάμεσα στους Χρήστο Θεοδώρου, υφυπουργό Ανάπτυξης, Ντόρα Μπακογιάννη και Άννη Ηλιοπούλου.

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το «Αθήρι» και τον Αλέξανδρο Καρδάση από τον Παύλο Τσίμα (2006) - Χρυσοί Σκούφοι

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το «Αθήρι» και τον Αλέξανδρο Καρδάση από τον Παύλο Τσίμα (2006)

Δεύτερο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2006 είναι το «Etrusco» της Κέρκυρας. Ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος βραβεύει τον Έκτορα Μποτρίνι. - Χρυσοί Σκούφοι

Δεύτερο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2006 είναι το «Etrusco» της Κέρκυρας. Ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος βραβεύει τον Έκτορα Μποτρίνι.

Από αριστερά, ο πρόεδρος του Diners Club International στην Ελλάδα Χρήστος Βασιλειάδης έχει βραβεύσει με το Βραβείο Δημιουργικότητας τους ζαχαροπλάστες της «Σπονδής» Giles Marchal και Vincent Doidy με τον παρουσιαστή της βραδιάς Γιώργο Καραμίχο (2007) - Χρυσοί Σκούφοι

Από αριστερά, ο πρόεδρος του Diners Club International στην Ελλάδα Χρήστος Βασιλειάδης έχει βραβεύσει με το Βραβείο Δημιουργικότητας τους ζαχαροπλάστες της «Σπονδής» Giles Marchal και Vincent Doidy με τον παρουσιαστή της βραδιάς Γιώργο Καραμίχο (2007)

Ο Βλάντο Τουμπίν παραλαμβάνει Χρυσό Σκούφο από τον βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (2008) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Βλάντο Τουμπίν παραλαμβάνει Χρυσό Σκούφο από τον βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (2008)

Ο Χριστόφορος Πέσκιας, εμβληματική προσωπικότητα στην ανάπτυξη της Νέας Ελληνικής Κουζίνας, βραβεύεται ως «Σεφ της Χρονιάς» υπό το άγρυπνο βλέμμα του πρεσβευτή του ΜΕΤΑΧΑ Νίκου Αλιάγα (2009) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Χριστόφορος Πέσκιας, εμβληματική προσωπικότητα στην ανάπτυξη της Νέας Ελληνικής Κουζίνας, βραβεύεται ως «Σεφ της Χρονιάς» υπό το άγρυπνο βλέμμα του πρεσβευτή του ΜΕΤΑΧΑ Νίκου Αλιάγα (2009)

Ο Απόστολος Τραστέλης με το Πρώτο Βραβείο Υψηλής Γαστρονομίας που κερδίζει η «Σπονδή» και δίπλα του ο σεφ του εστιατορίου Arnaud Bignon, και ο Διονύσης Κούκης (2009) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Απόστολος Τραστέλης με το Πρώτο Βραβείο Υψηλής Γαστρονομίας που κερδίζει η «Σπονδή» και δίπλα του ο σεφ του εστιατορίου Arnaud Bignon, και ο Διονύσης Κούκης (2009)

Ο Έκτορας Μποτρίνι με βραβείο για την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής για το «ArtO2» στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στον Μηνά Μαυρικάκη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και τον Ηλία Μαμαλάκη (2011) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Έκτορας Μποτρίνι με βραβείο για την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής για το «ArtO2» στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στον Μηνά Μαυρικάκη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και τον Ηλία Μαμαλάκη (2011)

Πανευτυχής ο Λευτέρης Λαζάρου που μόλις έχει παραλάβει το βραβείο για το καλύτερο εστιατόριο Ελληνικής Κουζίνας από την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου. Δεξιά ο Διονύσης Κούκης (2012) - Χρυσοί Σκούφοι

Πανευτυχής ο Λευτέρης Λαζάρου που μόλις έχει παραλάβει το βραβείο για το καλύτερο εστιατόριο Ελληνικής Κουζίνας από την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου. Δεξιά ο Διονύσης Κούκης (2012)

Ο Απόστολος Τραστέλης από τη «Σπονδή» με το βραβείο του καλύτερου εστιατορίου της Ελλάδας και δίπλα του η εκδότρια του «Αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και ο Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης (2012) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Απόστολος Τραστέλης από τη «Σπονδή» με το βραβείο του καλύτερου εστιατορίου της Ελλάδας και δίπλα του η εκδότρια του «Αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και ο Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης (2012)

Οι σεφ Γιώργος Βενιέρης του «Electra» και ο Αθηναγόρας Κωστάκος του «Bill & Coo» με βραβεία Ελληνικής Κουζίνας ανά χείρας (2012) - Χρυσοί Σκούφοι

Οι σεφ Γιώργος Βενιέρης του «Electra» και ο Αθηναγόρας Κωστάκος του «Bill & Coo» με βραβεία Ελληνικής Κουζίνας ανά χείρας (2012)

Η Κρήτη βραβεύεται! Ανάμεσα στους Ορέστη Ανδρεαδάκη και Δημήτρη Αντωνόπουλο οι Γιώργος και Παναγιώτης Γιατρομανωλάκης από το εστιατόριο «Λεβέντης», ο brand strategist Πήτερ Οικονομίδης, ο σεφ Αντώνης Πατρέλης και ο Ηλίας Κοκοτός από το εστιατόριο «Old Mill» (2013) - Χρυσοί Σκούφοι

Η Κρήτη βραβεύεται! Ανάμεσα στους Ορέστη Ανδρεαδάκη και Δημήτρη Αντωνόπουλο οι Γιώργος και Παναγιώτης Γιατρομανωλάκης από το εστιατόριο «Λεβέντης», ο brand strategist Πήτερ Οικονομίδης, ο σεφ Αντώνης Πατρέλης και ο Ηλίας Κοκοτός από το εστιατόριο «Old Mill» (2013)

Η βράβευση των νησιών: εξ αριστερών, ο παρουσιαστής της βραδιάς Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο Δημήτρης Μαυρίκος («Μαυρίκος», Ρόδος), Δημήτρης Λαζάρου («Saltsa», Σαντορίνη), Αθηναγόρας Κωστάκος («Bill & Coo», Μύκονος), Μάρκος Ανδρόνικος και Γιώργος Βενιέρης («Lady Finger», Μύκονος) Νίκος Μπούκης («Σελήνη», Σαντορίνη), Χάρης Ψαρούδας (DIAGEO) και ο έτερος των παρουσιαστών και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής Δημήτρης Αντωνόπουλος (2013) - Χρυσοί Σκούφοι

Η βράβευση των νησιών: εξ αριστερών, ο παρουσιαστής της βραδιάς Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο Δημήτρης Μαυρίκος («Μαυρίκος», Ρόδος), Δημήτρης Λαζάρου («Saltsa», Σαντορίνη), Αθηναγόρας Κωστάκος («Bill & Coo», Μύκονος), Μάρκος Ανδρόνικος και Γιώργος Βενιέρης («Lady Finger», Μύκονος) Νίκος Μπούκης («Σελήνη», Σαντορίνη), Χάρης Ψαρούδας (DIAGEO) και ο έτερος των παρουσιαστών και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής Δημήτρης Αντωνόπουλος (2013)

Τιμώμενος για τη συμβολή και την επιμονή του στην ανάδειξη των τοπικών πρώτων υλών, ο σεφ της «Μεγάλης Βρεταννίας» Σωτήρης Ευαγγέλου, με τον πρόεδρο της γευσιγνωστικής επιτροπής Διονύση Κούκη και τους παρουσιαστές της βραδιάς Ορέστη Ανδρεαδάκη και Δημήτρη Αντωνόπουλο (2013) - Χρυσοί Σκούφοι

Τιμώμενος για τη συμβολή και την επιμονή του στην ανάδειξη των τοπικών πρώτων υλών, ο σεφ της «Μεγάλης Βρεταννίας» Σωτήρης Ευαγγέλου, με τον πρόεδρο της γευσιγνωστικής επιτροπής Διονύση Κούκη και τους παρουσιαστές της βραδιάς Ορέστη Ανδρεαδάκη και Δημήτρη Αντωνόπουλο (2013)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Hellas Γιάννης Πετούλης δίνει το βραβείο για το «Calypso» στον Ηλία Κοκοτό έχοντας δίπλα του τον σεφ του εστιατορίου Αλέξανδρο Τσιοτίνη (2013) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Hellas Γιάννης Πετούλης δίνει το βραβείο για το «Calypso» στον Ηλία Κοκοτό έχοντας δίπλα του τον σεφ του εστιατορίου Αλέξανδρο Τσιοτίνη (2013)

Ο Νίκος Λιάπης από το «Hytra», οι Νίκος Ρούσσος και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη του «Funky Gourmet», ο πρώην υπουργός Τουρισμού Νίκος Σκουλάς, η Τζούλια Ρίφενσταλ και Ερβέ Προνζάτο από το «Squirrel», με τον Δημήτρη Αντωνόπουλο (2013) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Νίκος Λιάπης από το «Hytra», οι Νίκος Ρούσσος και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη του «Funky Gourmet», ο πρώην υπουργός Τουρισμού Νίκος Σκουλάς, η Τζούλια Ρίφενσταλ και Ερβέ Προνζάτο από το «Squirrel», με τον Δημήτρη Αντωνόπουλο (2013)

Ο Έκτορας Μποτρίνι παραλαμβάνει το βραβείο του από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΤ Χριστόφορο Καπαρουνάκη και το «Etrusco» ανακηρύσσεται το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2013. Αριστερά του ο Δημήτρης Αντωνόπουλος (2013) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Έκτορας Μποτρίνι παραλαμβάνει το βραβείο του από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΤ Χριστόφορο Καπαρουνάκη και το «Etrusco» ανακηρύσσεται το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2013. Αριστερά του ο Δημήτρης Αντωνόπουλος (2013)

Ο Διονύσης Κούκης, πρόεδρος της γευσιγνωστικής επιτροπής των Χρυσών Σκούφων, βραβεύει το εστιατόριο «Matsuhisa Athens» και ο ιδιοκτήτης του Τάσος Ιωαννίδης παραλαμβάνει το βραβείο (2014) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Διονύσης Κούκης, πρόεδρος της γευσιγνωστικής επιτροπής των Χρυσών Σκούφων, βραβεύει το εστιατόριο «Matsuhisa Athens» και ο ιδιοκτήτης του Τάσος Ιωαννίδης παραλαμβάνει το βραβείο (2014)

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη παραδίδει Χρυσό Σκούφο στον Έκτορα Μποτρίνι (2014) - Χρυσοί Σκούφοι

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη παραδίδει Χρυσό Σκούφο στον Έκτορα Μποτρίνι (2014)

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας της Ουγγαρίας Istvan Komoroczki έδωσε στη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και στον Νίκο Ρούσσο Χρυσό Σκούφο για το «Funky Gourmet» (2014) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας της Ουγγαρίας Istvan Komoroczki έδωσε στη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και στον Νίκο Ρούσσο Χρυσό Σκούφο για το «Funky Gourmet» (2014)

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης βραβεύει –τι άλλο;– εστιατόρια της πόλης του: «Tudor Hall» με σεφ τον Σωτήρη Ευαγγέλου και «Abovo» με σεφ τον Μιχάλη Νουρλόγλου και ιδιοκτήτη τον Νικόλα Γερολυμάτο (2014) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης βραβεύει –τι άλλο;– εστιατόρια της πόλης του: «Tudor Hall» με σεφ τον Σωτήρη Ευαγγέλου και «Abovo» με σεφ τον Μιχάλη Νουρλόγλου και ιδιοκτήτη τον Νικόλα Γερολυμάτο (2014)

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Χρυσών Σκούφων δυο εστιατόρια βρέθηκαν στην κορυφή. Η εκδότρια του «α» Άννη Ηλιοπούλου απένειμε τα βραβεία των καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας στους Έκτορα Μποτρίνι («Etrusco») και Νίκο Ρούσσο και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη («Funky Gourmet») που βραβεύτηκαν με 16,5/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους. Δεξιά ο συμπαρουσιαστής της βραδιάς και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής Δημήτρης Αντωνόπουλος. (2015) - Χρυσοί Σκούφοι

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Χρυσών Σκούφων δυο εστιατόρια βρέθηκαν στην κορυφή. Η εκδότρια του «α» Άννη Ηλιοπούλου απένειμε τα βραβεία των καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας στους Έκτορα Μποτρίνι («Etrusco») και Νίκο Ρούσσο και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη («Funky Gourmet») που βραβεύτηκαν με 16,5/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους. Δεξιά ο συμπαρουσιαστής της βραδιάς και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής Δημήτρης Αντωνόπουλος. (2015)

«Η γαστρονομία αποτελεί βασικό συστατικό του πολιτισμού της πόλης μας» δήλωσε η δημοτική σύμβουλος Αθήνας κι εκπρόσωπος του δημάρχου Αθηναίων Πόπη Διαμαντάκου (δεξιά) απονέμοντας τα βραβεία στα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύτηκαν με 15,5/20 και έναν Χρυσό Σκούφο. Από αριστερά: Τάσος Ιωαννίδης («Matsuhisha Athens»), Βασίλης Παπαθεοδώρου (σεφ «Matsuhisha Athens»), ο Olivier Campanha με τη σύζυγό του («F+W by Olivier Campanha»), Σωτήρης Ευαγγέλου (executive chef «Μεγάλη Βρεταννία»), Γρηγόρης Λιασίδης (υποδιευθυντής «Μεγάλη Βρεταννία»). (2015) - Χρυσοί Σκούφοι

«Η γαστρονομία αποτελεί βασικό συστατικό του πολιτισμού της πόλης μας» δήλωσε η δημοτική σύμβουλος Αθήνας κι εκπρόσωπος του δημάρχου Αθηναίων Πόπη Διαμαντάκου (δεξιά) απονέμοντας τα βραβεία στα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύτηκαν με 15,5/20 και έναν Χρυσό Σκούφο. Από αριστερά: Τάσος Ιωαννίδης («Matsuhisha Athens»), Βασίλης Παπαθεοδώρου (σεφ «Matsuhisha Athens»), ο Olivier Campanha με τη σύζυγό του («F+W by Olivier Campanha»), Σωτήρης Ευαγγέλου (executive chef «Μεγάλη Βρεταννία»), Γρηγόρης Λιασίδης (υποδιευθυντής «Μεγάλη Βρεταννία»). (2015)

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης (δεξιά) απονέμει τα βραβεία στα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με 15,5/20 στην Μύκονο ευχαριστώντας το αθηνόραμα για την σημαντική δουλειά που έχει κάνει πάνω στην υπόθεση της ελληνικής γαστρονομίας. Από αριστερά: Θεοδώσης Κακούτης (ιδιοκτήτης «Bill & Coo»), Αθηναγόρας Κωστάκος (σεφ «Bill & Coo»), Τόνι Βρατσάνος (Head sushi chef «Matsuhisha Mykonos»), Τάσος Ιωαννίδης (ιδιοκτήτης «Matsuhisha Mykonos») (2015) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης (δεξιά) απονέμει τα βραβεία στα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με 15,5/20 στην Μύκονο ευχαριστώντας το αθηνόραμα για την σημαντική δουλειά που έχει κάνει πάνω στην υπόθεση της ελληνικής γαστρονομίας. Από αριστερά: Θεοδώσης Κακούτης (ιδιοκτήτης «Bill & Coo»), Αθηναγόρας Κωστάκος (σεφ «Bill & Coo»), Τόνι Βρατσάνος (Head sushi chef «Matsuhisha Mykonos»), Τάσος Ιωαννίδης (ιδιοκτήτης «Matsuhisha Mykonos») (2015)

Η απονομή στα δύο κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη: Έκτορας Μποτρίνι («Εtrusco»), Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος «Funky Gourmet»). Μαζί τους ο Ορέστης Ανδρεαδάκης (2016) - Χρυσοί Σκούφοι

Η απονομή στα δύο κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη: Έκτορας Μποτρίνι («Εtrusco»), Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος «Funky Gourmet»). Μαζί τους ο Ορέστης Ανδρεαδάκης (2016)

Ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος έκανε την απονομή στα εστιατόρια που συγκέντρωσαν βαθμολογία 16/20 και έναν Χρυσό Σκούφο, το «Botrini's» του Έκτορα Μποτρίνι και το «Varoulko Seaside» του Λευτέρη Λαζάρου. Μαζί τους ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο Άκης Σακελλαρίου και ο Στέλιος Μάινας (2016) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος έκανε την απονομή στα εστιατόρια που συγκέντρωσαν βαθμολογία 16/20 και έναν Χρυσό Σκούφο, το «Botrini's» του Έκτορα Μποτρίνι και το «Varoulko Seaside» του Λευτέρη Λαζάρου. Μαζί τους ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο Άκης Σακελλαρίου και ο Στέλιος Μάινας (2016)

Ο Διονύσης Κούκης ανατρέχει 43 χρόνια πίσω, στο Παρίσι του 1973, και στην ιδέα του να δημιουργήσει το «αθηνόραμα», πράγμα που έκανε τρία χρόνια αργότερα (2016) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Διονύσης Κούκης ανατρέχει 43 χρόνια πίσω, στο Παρίσι του 1973, και στην ιδέα του να δημιουργήσει το «αθηνόραμα», πράγμα που έκανε τρία χρόνια αργότερα (2016)

Ο Bjοrn Frantzen, οι δύο sous chefs του και η ομάδα των σεφ της «Μεγάλης Βρεταννίας» χειροκροτούνται από τους προσκεκλημένους στο τέλος του δείπνου. Μαζί τους ο γαστρονομικός συντάκτης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Αντωνόπουλος (2016) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Bjοrn Frantzen, οι δύο sous chefs του και η ομάδα των σεφ της «Μεγάλης Βρεταννίας» χειροκροτούνται από τους προσκεκλημένους στο τέλος του δείπνου. Μαζί τους ο γαστρονομικός συντάκτης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Αντωνόπουλος (2016)

Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου παραλαμβάνει το βραβείο του «Tudor Hall» (15,5/20 και ένας Χρυσός Σκούφος) από τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο (2016) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου παραλαμβάνει το βραβείο του «Tudor Hall» (15,5/20 και ένας Χρυσός Σκούφος) από τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο (2016)

Η απονομή στα δύο κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας (16,5/20 και δύο Χρυσοί Σκούφοι) από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Ο Έκτορας Μποτρίνι («Εtrusco») ανάμεσα στους Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκο Ρούσσο («Funky Gourmet») μαζί με τους παρουσιαστές της βραδιάς Φώτη Σεργουλόπουλο και Δημήτρη Αντωνόπουλο (2017) - Χρυσοί Σκούφοι

Η απονομή στα δύο κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας (16,5/20 και δύο Χρυσοί Σκούφοι) από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Ο Έκτορας Μποτρίνι («Εtrusco») ανάμεσα στους Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκο Ρούσσο («Funky Gourmet») μαζί με τους παρουσιαστές της βραδιάς Φώτη Σεργουλόπουλο και Δημήτρη Αντωνόπουλο (2017)

Ο ιδιοκτήτης του «Pelagos Seaside Restaurant» της Ιεράπετρας Αλέξης Τζωρτζάκης και η σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου με το Βραβείο Κοινού ανά χείρας (2017) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο ιδιοκτήτης του «Pelagos Seaside Restaurant» της Ιεράπετρας Αλέξης Τζωρτζάκης και η σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου με το Βραβείο Κοινού ανά χείρας (2017)

Η βραδιά έκλεισε πανηγυρικά με τον Δημήτρη Αντωνόπουλο να καλεί στη σκηνή τον guest chef Isaac McHale και την ομάδα του αλλά και την πολυπληθή μπριγάδα του Σωτήρη Ευαγγέλου στη «Μεγάλη Βρεταννία», με επικεφαλής τους σεφ Αστέριο Κουστούδη και Αλέξανδρο Κοσκινά (2017) - Χρυσοί Σκούφοι

Η βραδιά έκλεισε πανηγυρικά με τον Δημήτρη Αντωνόπουλο να καλεί στη σκηνή τον guest chef Isaac McHale και την ομάδα του αλλά και την πολυπληθή μπριγάδα του Σωτήρη Ευαγγέλου στη «Μεγάλη Βρεταννία», με επικεφαλής τους σεφ Αστέριο Κουστούδη και Αλέξανδρο Κοσκινά (2017)

Η απονομή στο κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας (17/20 και δύο Χρυσοί Σκούφοι) «Εtrusco» από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Το βραβείο παρέλαβε ο σεφ/ιδιοκτήτης Έκτορας Μποτρίνι μαζί με τον sous chef Νίκο Μπίλλη. Μαζί τους οι παρουσιαστές της βραδιάς Ναταλία Δραγούμη και Δημήτρης Αντωνόπουλος (2018) - Χρυσοί Σκούφοι

Η απονομή στο κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας (17/20 και δύο Χρυσοί Σκούφοι) «Εtrusco» από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Το βραβείο παρέλαβε ο σεφ/ιδιοκτήτης Έκτορας Μποτρίνι μαζί με τον sous chef Νίκο Μπίλλη. Μαζί τους οι παρουσιαστές της βραδιάς Ναταλία Δραγούμη και Δημήτρης Αντωνόπουλος (2018)

Δεύτερο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας το «Funky Gourmet» με 16,5/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους. Ο σεφ/συνιδιοκτήτης Νίκος Ρούσσος παρέλαβε το βραβείο από την αντιδήμαρχο Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου. (2018) - Χρυσοί Σκούφοι

Δεύτερο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας το «Funky Gourmet» με 16,5/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους. Ο σεφ/συνιδιοκτήτης Νίκος Ρούσσος παρέλαβε το βραβείο από την αντιδήμαρχο Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου. (2018)

Τα εστιατόρια της Χαλκιδικής που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15,5/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. O Νίκος Μαργαρίτης (διευθυντής του «Ekies All Senses Resort») και η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου (ιδιοκτήτρια του «Ekies All Senses Resort») για το «Treehouse», o σεφ Έκτορας Μποτρίνι και η Γεωργία Δώδου, διευθύντρια επικοινωνίας του «Sani Resort» για το «Fresco», o Βασίλης Μουρατίδης για το «Squirrel» και ο διακεκριμένος Βρετανός δημοσιογράφος (BBC, Food Network UK κ.ά.) Jonathan Phang που έκανε την απονομή (2018) - Χρυσοί Σκούφοι

Τα εστιατόρια της Χαλκιδικής που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15,5/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. O Νίκος Μαργαρίτης (διευθυντής του «Ekies All Senses Resort») και η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου (ιδιοκτήτρια του «Ekies All Senses Resort») για το «Treehouse», o σεφ Έκτορας Μποτρίνι και η Γεωργία Δώδου, διευθύντρια επικοινωνίας του «Sani Resort» για το «Fresco», o Βασίλης Μουρατίδης για το «Squirrel» και ο διακεκριμένος Βρετανός δημοσιογράφος (BBC, Food Network UK κ.ά.) Jonathan Phang που έκανε την απονομή (2018)

Τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15/20 κι έναν Χρυσό Σκούφο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Παναγιώτης Χριστοφόρου και o σεφ Απόστολος Αλτάνης για το «Alfredo’s Grand Dining», η Γεωργία Δώδου, διευθύντρια επικοινωνίας του «Sani Resort» – για το «Ντομάτα», και ο διευθυντής του «Sani Asterias» Kevin Kainz και ο σεφ Ντέμης Κοκκινίδης για το «Water Restaurant». Τα βραβεία απένειμε o Φώτης Σιαδήμας, Spirit Marketing Manager της Coca Cola 3 Eψιλον (εκπροσωπώντας το single malt whisky Macallan) (2018) - Χρυσοί Σκούφοι

Τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15/20 κι έναν Χρυσό Σκούφο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Παναγιώτης Χριστοφόρου και o σεφ Απόστολος Αλτάνης για το «Alfredo’s Grand Dining», η Γεωργία Δώδου, διευθύντρια επικοινωνίας του «Sani Resort» – για το «Ντομάτα», και ο διευθυντής του «Sani Asterias» Kevin Kainz και ο σεφ Ντέμης Κοκκινίδης για το «Water Restaurant». Τα βραβεία απένειμε o Φώτης Σιαδήμας, Spirit Marketing Manager της Coca Cola 3 Eψιλον (εκπροσωπώντας το single malt whisky Macallan) (2018)

Γιώργος Παπαζαχαρίας, Γιώργος Κατάρας, Θάνος Φέσκος, Μιχάλης Παπαφίλης, Φίλιππος Χρονόπουλος: οι πέντε Έλληνες σεφ, οι οποίοι άφησαν για λίγο τα τριάστερα εστιατόρια όπου εργάζονται και ήρθαν στην Ελλάδα ειδικά για να δημιουργήσουν το diner de gala, με τις ανθοδέσμες τους πάνω στο stage, για το τελευταίο χειροκρότημα της βραδιάς (2018) - Χρυσοί Σκούφοι

Γιώργος Παπαζαχαρίας, Γιώργος Κατάρας, Θάνος Φέσκος, Μιχάλης Παπαφίλης, Φίλιππος Χρονόπουλος: οι πέντε Έλληνες σεφ, οι οποίοι άφησαν για λίγο τα τριάστερα εστιατόρια όπου εργάζονται και ήρθαν στην Ελλάδα ειδικά για να δημιουργήσουν το diner de gala, με τις ανθοδέσμες τους πάνω στο stage, για το τελευταίο χειροκρότημα της βραδιάς (2018)

Τα εστιατόρια της Αθήνας, της Μυκόνου και της Κρήτης που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15,5/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς και ο hotel manager της «Μεγάλης Βρεταννίας» και του «King George» Γρηγόρης Λιασίδης για το «Tudor Hall», ο Κωνσταντίνος Αλεξίου, area corporate director of Food & Beverage των Matsuhisa Restaurants, και ο σεφ Νίκος Σκαμνάκης για το «Matsuhisa Mykonos», ο σεφ Δήμος Μπαλόπουλος και o Παναγιώτης Αλμυράντης, διευθυντής του «Daios Cove Luxury Resort & Villas» για το «Ocean». Μαζί τους ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος που έκανε την απονομή (2018) - Χρυσοί Σκούφοι

Τα εστιατόρια της Αθήνας, της Μυκόνου και της Κρήτης που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15,5/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς και ο hotel manager της «Μεγάλης Βρεταννίας» και του «King George» Γρηγόρης Λιασίδης για το «Tudor Hall», ο Κωνσταντίνος Αλεξίου, area corporate director of Food & Beverage των Matsuhisa Restaurants, και ο σεφ Νίκος Σκαμνάκης για το «Matsuhisa Mykonos», ο σεφ Δήμος Μπαλόπουλος και o Παναγιώτης Αλμυράντης, διευθυντής του «Daios Cove Luxury Resort & Villas» για το «Ocean». Μαζί τους ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος που έκανε την απονομή (2018)

Τα εστιατόρια της Αθήνας που συγκέντρωσαν βαθμολογία 16/20 κι έναν Χρυσό Σκούφο. Ο sous chef Νίκος Μπίλλης και ο σεφ Έκτωρ Μποτρίνι, που παρέλαβαν το βραβείο για το «Botrini’s», και ο Γιάννης Παρίκος και ο Λευτέρης Λαζάρου για το «Varoulko Seaside», με τον εκδότη του «αθηνοράματος» Δημήτρη Ηλιόπουλο (2018) - Χρυσοί Σκούφοι

Τα εστιατόρια της Αθήνας που συγκέντρωσαν βαθμολογία 16/20 κι έναν Χρυσό Σκούφο. Ο sous chef Νίκος Μπίλλης και ο σεφ Έκτωρ Μποτρίνι, που παρέλαβαν το βραβείο για το «Botrini’s», και ο Γιάννης Παρίκος και ο Λευτέρης Λαζάρου για το «Varoulko Seaside», με τον εκδότη του «αθηνοράματος» Δημήτρη Ηλιόπουλο (2018)

Το βραβείο της Μυκόνου γιορτάζουν ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς, ο executive chef του «Matsuhisa Mykonos» Νίκος Σκαμνάκης, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο area corporate director of Food & Beverage των Matsuhisa Restaurants Κωνσταντίνος Αλεξίου, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα και ο αντιδήμαρχος Μυκόνου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου (2018) - Χρυσοί Σκούφοι

Το βραβείο της Μυκόνου γιορτάζουν ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς, ο executive chef του «Matsuhisa Mykonos» Νίκος Σκαμνάκης, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο area corporate director of Food & Beverage των Matsuhisa Restaurants Κωνσταντίνος Αλεξίου, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα και ο αντιδήμαρχος Μυκόνου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου (2018)

Τρία εστιατόρια στη Σαντορίνη συγκέντρωσαν βαθμολογία 15/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, σεφ και ο ιδιοκτήτης της «Σελήνης», ο Νίκος Πουλιάσης, σεφ-ιδιοκτήτης του «Κουκούμαβλου», o Γιώργος Φιλιππίδης, γενικός διευθυντής της Andronis Luxury Hotels, και ο Παύλος Κυριάκης, σεφ του «Lycabettus Restaurant». Μαζί τους η γενική διευθύντρια της Συνέργεια Α.Ε., αποκλειστικής αντιπροσώπου στην Ελλάδα της Nespresso Professional, Ελένη Μιχοπούλου που απένειμε τα βραβεία (2018) - Χρυσοί Σκούφοι

Τρία εστιατόρια στη Σαντορίνη συγκέντρωσαν βαθμολογία 15/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, σεφ και ο ιδιοκτήτης της «Σελήνης», ο Νίκος Πουλιάσης, σεφ-ιδιοκτήτης του «Κουκούμαβλου», o Γιώργος Φιλιππίδης, γενικός διευθυντής της Andronis Luxury Hotels, και ο Παύλος Κυριάκης, σεφ του «Lycabettus Restaurant». Μαζί τους η γενική διευθύντρια της Συνέργεια Α.Ε., αποκλειστικής αντιπροσώπου στην Ελλάδα της Nespresso Professional, Ελένη Μιχοπούλου που απένειμε τα βραβεία (2018)

Η βραδιά έκλεισε πανηγυρικά, με τους πέντε σεφ που δημιούργησαν το μενού και την πολυπληθή μπριγάδα του Αστέριου Κουστούδη, με επικεφαλής τους Αλέξανδρο Κοσκινά και Δημήτρη Μπούτσαλη, πάνω στη σκηνή και κάτω από ασταμάτητο χειροκρότημα (2018) - Χρυσοί Σκούφοι

Η βραδιά έκλεισε πανηγυρικά, με τους πέντε σεφ που δημιούργησαν το μενού και την πολυπληθή μπριγάδα του Αστέριου Κουστούδη, με επικεφαλής τους Αλέξανδρο Κοσκινά και Δημήτρη Μπούτσαλη, πάνω στη σκηνή και κάτω από ασταμάτητο χειροκρότημα (2018)

Τα εστιατόρια της Κρήτης και της Ρόδου που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Ηλίας Κοκοτός των Elounda Hotels and Resorts για το «Calypso», o διευθυντής του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» Θανάσης Τουγουντζόγλου και ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης για το «Noble Gourmet Restaurant». Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας απένειμε τα βραβεία. Μαζί τους οι παρουσιαστές της βραδιάς (2018) - Χρυσοί Σκούφοι

Τα εστιατόρια της Κρήτης και της Ρόδου που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Ηλίας Κοκοτός των Elounda Hotels and Resorts για το «Calypso», o διευθυντής του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» Θανάσης Τουγουντζόγλου και ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης για το «Noble Gourmet Restaurant». Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας απένειμε τα βραβεία. Μαζί τους οι παρουσιαστές της βραδιάς (2018)

Τα βραβεία για τα εστιατόρια της Αθήνας που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Παναγιώτης Γιακαλής και ο Θοδωρής Αγιοστρατίτης, σεφ και συνιδιοκτήτης αντίστοιχα του «Patio», ο Αστέριος Κουστούδης, executive chef του «GB Roof Garden», η Ηριάννα Ιωάννου, μετρ του «CTC», και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, συνιδιοκτήτης και σεφ του «CTC», ο f&b manager του «InterContinental» Γιάννης Πέρας και ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου για το «Premiere». Τα βραβεία απένειμε ο Business Executive officer της Nestlle Waters Hellas Δημήτρης Χανιόγλου (2018) - Χρυσοί Σκούφοι

Τα βραβεία για τα εστιατόρια της Αθήνας που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Παναγιώτης Γιακαλής και ο Θοδωρής Αγιοστρατίτης, σεφ και συνιδιοκτήτης αντίστοιχα του «Patio», ο Αστέριος Κουστούδης, executive chef του «GB Roof Garden», η Ηριάννα Ιωάννου, μετρ του «CTC», και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, συνιδιοκτήτης και σεφ του «CTC», ο f&b manager του «InterContinental» Γιάννης Πέρας και ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου για το «Premiere». Τα βραβεία απένειμε ο Business Executive officer της Nestlle Waters Hellas Δημήτρης Χανιόγλου (2018)

Ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Γιάννης Παρίκος παρέλαβαν το Βραβείο Κοινού 2018 για το «Varoulko Seaside». Το βραβείο απένειμε, εκπροσωπώντας την μπίρα Kaiser Pilsner, ο διευθυντής Marketing της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Νίκος Μιχαλόπουλος και ο τυχερός αναγνώστης του «α» Στέλιος Πούλιας που κέρδισε στο σχετικό διαγωνισμό (2018) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Γιάννης Παρίκος παρέλαβαν το Βραβείο Κοινού 2018 για το «Varoulko Seaside». Το βραβείο απένειμε, εκπροσωπώντας την μπίρα Kaiser Pilsner, ο διευθυντής Marketing της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Νίκος Μιχαλόπουλος και ο τυχερός αναγνώστης του «α» Στέλιος Πούλιας που κέρδισε στο σχετικό διαγωνισμό (2018)