ΟΙ ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ

Οι τελετές απονομής των Χρυσών Σκούφων

Οι τελετές απονομής των Χρυσών Σκούφων - Χρυσοί ΣκούφοιΕπιστέγασμα της διαδικασίας αξιολόγησης είναι κάθε χρόνο η τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων και το μεγάλο diner de gala κατά τη διάρκεια των οποίων τιμούνται τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.
Η βραδιά της απονομής σχεδιάζεται κάθε χρόνο με διαφορετικό τρόπο σε ό,τι αφορά το γαστρονομικό της concept, τον ή τους σεφ που μαγειρεύουν, την art de la table που δημιουργεί ο σκηνογράφος με τρόπο που συνάδει με το γενικότερο θέμα της τελετής και το «θεατρικό» με δημοφιλείς ηθοποιούς ή γνωστούς δημοσιογράφους που πάντα πλαισιώνει τις βραβεύσεις.
Τις τελετές απονομής έχουν τιμήσει με την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους κορυφαίοι καταξιωμένοι σεφ της Ευρώπης, δημιουργώντας και μαγειρεύοντας οι ίδιοι το ειδικό γαστρονομικό μενού της βραδιάς. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται ο Βάσκος κορυφαίος technomotional Andoni Luis Aduriz (2 αστέρια Michelin και πάντοτε στην πρώτη δεκάδα των «50 Καλύτερων Εστιατορίων του Κόσμου»), ο φευγάτος σούπερ σταρ των Άλπεων Marc Veyrat (3 αστέρια Michelin και 20/20 από το Gault et Millau), ο υπέρκομψος Βάσκος Martin Berasategui (3 αστέρια Michelin και πολλές φορές μέσα στα «50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου»), ο κορυφαίος σεφ του Μιλάνο Carlo Cracco (2 αστέρια Michelin και μέσα στα «50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου»), ο 3άστερος θρύλος της παγκόσμιας γαστρονομίας Albert Roux, η σιδηρά κυρία της γαλλικής κουζίνας Ghislaine Arabian (2 αστέρια Michelin), ο είκοσι φορές 3άστερος σταρ σεφ της Βαυαρίας Heinz Winkler, ο Μιλανέζος hot σεφ της μόδας Elio Sironi (εστιατόριο Bvlgari και τώρα executive chef στο εστιατόριο των Dsquared, Ceresio 7) και άλλοι.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι στην τελετή του 2014, το diner de gala των Χρυσών Σκούφων ήταν το επίσημο δείπνο των Υπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.
Τα γαστρονομικά concept των τελετών πολλά και διαφορετικά, όπως π.χ. το αγαπημένο menu a champagne του Μεγάλου Ναπολέοντα, το ιστορικό μενού που σερβιρίστηκε στην πρώτη θέση του Τιτανικού την τελευταία βραδιά πριν από το ναυάγιο, η φυσιολατρική μετα-κουζίνα των Άλπεων, η γαστρονομία της Αρχαίας Ελλάδας στην Κλασική Περίοδο, η technomotional κουζίνα των Βάσκων, η γαστρονομία της ευεξίας και της ζωτικότητας κ.ά.
Η βραδιά της απονομής των Χρυσών Σκούφων είναι ένα μεγάλο πολιτιστικό και κοσμικό γεγονός για τη χώρα, στο οποίο παρευρίσκονται σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, των επιχειρήσεων, των μέσων επικοινωνίας. Η τελετή απονομής καλύπτεται κάθε χρόνο από όλα τα ΜΜΕ (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικά κανάλια).
Εκτός όμως από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και τους Έλληνες δημοσιογράφους, την τελετή έχουν τιμήσει με την παρουσία τους μεγάλα ονόματα της διεθνούς γαστρονομικής δημοσιογραφίας από διάφορες χώρες της Ευρώπης, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Κίνα.
Τα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας παραδίδουν κάθε χρονιά σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας, όπως υπουργοί, δήμαρχοι, διακεκριμένοι καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι.
Όπως είναι λοιπόν αναμενόμενο, οι προσκλήσεις για τις τελετές απονομής είναι περιζήτητες από εκατοντάδες Αθηναίους που θέλουν να ζήσουν από κοντά αυτή την εκδήλωση, να χειροκροτήσουν, να δοκιμάσουν τα πιάτα των προσκεκλημένων σεφ και να μάθουν πρώτοι ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.
Και είναι ιδιαίτερα συγκινητικό για τους ανθρώπους που απαρτίζουν την επιτροπή αξιολόγησης και βαθμολόγησης των εστιατορίων να παρακολουθούν, στην κορύφωση της βραδιάς, το χαμόγελο να διαδέχεται την αγωνία στα πρόσωπα των υποψηφίων που διακρίθηκαν, αντανακλώντας την ευτυχία και την ικανοποίηση για την επιτυχία τους.

Στιγμιότυπα από τις βραβεύσεις 1994 - 2023

 • Βράβευση από τους πρώτους Χρυσούς Σκούφους του 1994. Ο Διονύσης Κούκης παραδίδει το βραβείο του στον Άρη Τσανακλίδη για το «Melrose», το τρίτο καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας.

  Βράβευση από τους πρώτους Χρυσούς Σκούφους του 1994. Ο Διονύσης Κούκης παραδίδει το βραβείο του στον Άρη Τσανακλίδη για το «Melrose», το τρίτο καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας.

 • Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος βραβεύει το τέταρτο καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας, το «Βαρούλκο» και τον Λευτέρη Λαζάρου, το 1994.

  Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος βραβεύει το τέταρτο καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας, το «Βαρούλκο» και τον Λευτέρη Λαζάρου, το 1994.

 • Ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος βραβεύει το καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας για το 1995, το «Bajazzo» και τον chef και ιδιοκτήτη του, Κλάους Φόγιερμπαχ.

  Ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος βραβεύει το καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας για το 1995, το «Bajazzo» και τον chef και ιδιοκτήτη του, Κλάους Φόγιερμπαχ.

 • Η Τάνια Τσανακλίδου φωτογραφίζεται δίπλα στον αδελφό της Άρη Τσανακλίδη, chef του «Melrose», που μόλις έχει βραβευθεί ως το τρίτο καλύτερο εστιατόριο του 1995.

  Η Τάνια Τσανακλίδου φωτογραφίζεται δίπλα στον αδελφό της Άρη Τσανακλίδη, chef του «Melrose», που μόλις έχει βραβευθεί ως το τρίτο καλύτερο εστιατόριο του 1995.

 • Ο καθηγητής Κώστας Ζουράρις βραβεύει τη «Ρένα της Φτελιάς», τη μοναδική εκπροσώπηση της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας το 1995.

  Ο καθηγητής Κώστας Ζουράρις βραβεύει τη «Ρένα της Φτελιάς», τη μοναδική εκπροσώπηση της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας το 1995.

 • Ισοβαθμία στην τρίτη θέση για την καλύτερη ελληνική κουζίνα του 1996. Μιχάλης Κουμπιάδης(στο κέντρο) για τα «Κιούπια» και Τίμος Πετρίδης για την «Καλλίστη» παραλαμβάνουν τα βραβεία τους από τον Σπύρο Κοκοτό, Πρόεδρο του ΣΕΤΕ.

  Ισοβαθμία στην τρίτη θέση για την καλύτερη ελληνική κουζίνα του 1996. Μιχάλης Κουμπιάδης(στο κέντρο) για τα «Κιούπια» και Τίμος Πετρίδης για την «Καλλίστη» παραλαμβάνουν τα βραβεία τους από τον Σπύρο Κοκοτό, Πρόεδρο του ΣΕΤΕ.

 • Τα τρία πρώτα βραβεία για το 1997, «Boschetto»(3ο), «Bajazzo»(1ο), «Vardis»(2ο).

  Τα τρία πρώτα βραβεία για το 1997, «Boschetto»(3ο), «Bajazzo»(1ο), «Vardis»(2ο).

 • Ένατο καλύτερο εστιατόριο για το 1998 είναι το «L’ Abreuvoir». Η Κλαίρη και ο Σπύρος Κώτσης παραλαμβάνουν το βραβείο τους από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Grecotel, Νίκο Δασκαλαντωνάκη.

  Ένατο καλύτερο εστιατόριο για το 1998 είναι το «L’ Abreuvoir». Η Κλαίρη και ο Σπύρος Κώτσης παραλαμβάνουν το βραβείο τους από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Grecotel, Νίκο Δασκαλαντωνάκη.

 • Καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας για το 1998 ανακηρύσσεται το «Vardis» που παίρνει την πρωτοκαθεδρία από το «Bajazzo» μετά από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια.

  Καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας για το 1998 ανακηρύσσεται το «Vardis» που παίρνει την πρωτοκαθεδρία από το «Bajazzo» μετά από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια.

 • Ο Κώστας Τσίγκας βραβεύεται ως ο πιο ταλαντούχος πρωτοεμφανιζόμενος chef, από τον πρόεδρο του Chef’s club, Τάσο Τόλη (1998)

  Ο Κώστας Τσίγκας βραβεύεται ως ο πιο ταλαντούχος πρωτοεμφανιζόμενος chef, από τον πρόεδρο του Chef’s club, Τάσο Τόλη (1998)

 • Ειδικό βραβείο στις καλύτερες λίστες κρασιών του 2000. Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Ζάχος Χατζηφωτίου απονέμει τα βραβεία στους Σπύρο Πανά για το «Central», Ιβάν Οταβιάνι για το «Sale e Pepe», Απόστολο Τραστέλη για τη «Σπονδή» και Νικολαΐδου για το «Mezzo-Mezzo».

  Ειδικό βραβείο στις καλύτερες λίστες κρασιών του 2000. Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Ζάχος Χατζηφωτίου απονέμει τα βραβεία στους Σπύρο Πανά για το «Central», Ιβάν Οταβιάνι για το «Sale e Pepe», Απόστολο Τραστέλη για τη «Σπονδή» και Νικολαΐδου για το «Mezzo-Mezzo».

 • Ο Λευτέρης Λαζάρου βραβεύεται στην τρίτη καλύτερη θέση από την εκδότρια του «Αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και τον Γιώργο Μαρίνο (2000)

  Ο Λευτέρης Λαζάρου βραβεύεται στην τρίτη καλύτερη θέση από την εκδότρια του «Αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και τον Γιώργο Μαρίνο (2000)

 • Ο Λεωνίδας Γουλανδρής του «Kiku» παραλαμβάνει το έβδομο βραβείο του 2000 από τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

  Ο Λεωνίδας Γουλανδρής του «Kiku» παραλαμβάνει το έβδομο βραβείο του 2000 από τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

 • Το τέταρτο βραβείο του 2000 για το «Αριστερά-Δεξιά» παραλαμβάνουν από τον Στέλιο Μάινα, η Γεωργία Παπαϊωάννου και ο Δημήτρης Λίτινας.

  Το τέταρτο βραβείο του 2000 για το «Αριστερά-Δεξιά» παραλαμβάνουν από τον Στέλιο Μάινα, η Γεωργία Παπαϊωάννου και ο Δημήτρης Λίτινας.

 • Ο πιο ταλαντούχος πρωτοεμφανιζόμενος chef του 2000 είναι ο Γιάννης Γκελντής. Το βραβείο απονέμουν οι Φίλιππος Σοφιανός, Φώτης Σεργουλόπουλος και η Ρίκα Βαγιάννη.

  Ο πιο ταλαντούχος πρωτοεμφανιζόμενος chef του 2000 είναι ο Γιάννης Γκελντής. Το βραβείο απονέμουν οι Φίλιππος Σοφιανός, Φώτης Σεργουλόπουλος και η Ρίκα Βαγιάννη.

 • «Beau Brummel», Τάνια Κουρτίδου και Κριστόφ Κλεσιέν παραλαμβάνουν το τρίτο βραβείο του 2001 από την Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

  «Beau Brummel», Τάνια Κουρτίδου και Κριστόφ Κλεσιέν παραλαμβάνουν το τρίτο βραβείο του 2001 από την Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

 • Ο Στέλιος Κούλογλου παραδίδει το έκτο βραβείο του 2002 στον Λευτέρη Λαζάρου.

  Ο Στέλιος Κούλογλου παραδίδει το έκτο βραβείο του 2002 στον Λευτέρη Λαζάρου.

 • Ως καλύτερο εστιατόριο του 2003 βραβεύεται η «Σπονδή» από τη Δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη. Ο ιδιοκτήτης Απόστολος Τραστέλης, οι σεφ Jaques Chibois και Jerome Serres, ανάμεσα στους Χρήστο Θεοδώρου, υφυπουργό Ανάπτυξης, Ντόρα Μπακογιάννη και Άννη Ηλιοπούλου.

  Ως καλύτερο εστιατόριο του 2003 βραβεύεται η «Σπονδή» από τη Δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη. Ο ιδιοκτήτης Απόστολος Τραστέλης, οι σεφ Jaques Chibois και Jerome Serres, ανάμεσα στους Χρήστο Θεοδώρου, υφυπουργό Ανάπτυξης, Ντόρα Μπακογιάννη και Άννη Ηλιοπούλου.

 • Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το «Αθήρι» και τον Αλέξανδρο Καρδάση από τον Παύλο Τσίμα (2006)

  Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το «Αθήρι» και τον Αλέξανδρο Καρδάση από τον Παύλο Τσίμα (2006)

 • Δεύτερο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2006 είναι το «Etrusco» της Κέρκυρας. Ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος βραβεύει τον Έκτορα Μποτρίνι.

  Δεύτερο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2006 είναι το «Etrusco» της Κέρκυρας. Ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος βραβεύει τον Έκτορα Μποτρίνι.

 • Από αριστερά, ο πρόεδρος του Diners Club International στην Ελλάδα Χρήστος Βασιλειάδης έχει βραβεύσει με το Βραβείο Δημιουργικότητας τους ζαχαροπλάστες της «Σπονδής» Giles Marchal και Vincent Doidy με τον παρουσιαστή της βραδιάς Γιώργο Καραμίχο (2007)

  Από αριστερά, ο πρόεδρος του Diners Club International στην Ελλάδα Χρήστος Βασιλειάδης έχει βραβεύσει με το Βραβείο Δημιουργικότητας τους ζαχαροπλάστες της «Σπονδής» Giles Marchal και Vincent Doidy με τον παρουσιαστή της βραδιάς Γιώργο Καραμίχο (2007)

 • Ο Βλάντο Τουμπίν παραλαμβάνει Χρυσό Σκούφο από τον βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (2008)

  Ο Βλάντο Τουμπίν παραλαμβάνει Χρυσό Σκούφο από τον βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (2008)

 • Ο Χριστόφορος Πέσκιας, εμβληματική προσωπικότητα στην ανάπτυξη της Νέας Ελληνικής Κουζίνας, βραβεύεται ως «Σεφ της Χρονιάς» υπό το άγρυπνο βλέμμα του πρεσβευτή του ΜΕΤΑΧΑ Νίκου Αλιάγα (2009)

  Ο Χριστόφορος Πέσκιας, εμβληματική προσωπικότητα στην ανάπτυξη της Νέας Ελληνικής Κουζίνας, βραβεύεται ως «Σεφ της Χρονιάς» υπό το άγρυπνο βλέμμα του πρεσβευτή του ΜΕΤΑΧΑ Νίκου Αλιάγα (2009)

 • Ο Απόστολος Τραστέλης με το Πρώτο Βραβείο Υψηλής Γαστρονομίας που κερδίζει η «Σπονδή» και δίπλα του ο σεφ του εστιατορίου Arnaud Bignon, και ο Διονύσης Κούκης (2009)

  Ο Απόστολος Τραστέλης με το Πρώτο Βραβείο Υψηλής Γαστρονομίας που κερδίζει η «Σπονδή» και δίπλα του ο σεφ του εστιατορίου Arnaud Bignon, και ο Διονύσης Κούκης (2009)

 • Ο Έκτορας Μποτρίνι με βραβείο για την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής για το «ArtO2» στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στον Μηνά Μαυρικάκη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και τον Ηλία Μαμαλάκη (2011)

  Ο Έκτορας Μποτρίνι με βραβείο για την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής για το «ArtO2» στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στον Μηνά Μαυρικάκη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και τον Ηλία Μαμαλάκη (2011)

 • Πανευτυχής ο Λευτέρης Λαζάρου που μόλις έχει παραλάβει το βραβείο για το καλύτερο εστιατόριο Ελληνικής Κουζίνας από την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου. Δεξιά ο Διονύσης Κούκης (2012)

  Πανευτυχής ο Λευτέρης Λαζάρου που μόλις έχει παραλάβει το βραβείο για το καλύτερο εστιατόριο Ελληνικής Κουζίνας από την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου. Δεξιά ο Διονύσης Κούκης (2012)

 • Ο Απόστολος Τραστέλης από τη «Σπονδή» με το βραβείο του καλύτερου εστιατορίου της Ελλάδας και δίπλα του η εκδότρια του «Αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και ο Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης (2012)

  Ο Απόστολος Τραστέλης από τη «Σπονδή» με το βραβείο του καλύτερου εστιατορίου της Ελλάδας και δίπλα του η εκδότρια του «Αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και ο Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης (2012)

 • Οι σεφ Γιώργος Βενιέρης του «Electra» και ο Αθηναγόρας Κωστάκος του «Bill & Coo» με βραβεία Ελληνικής Κουζίνας ανά χείρας (2012)

  Οι σεφ Γιώργος Βενιέρης του «Electra» και ο Αθηναγόρας Κωστάκος του «Bill & Coo» με βραβεία Ελληνικής Κουζίνας ανά χείρας (2012)

 • Η Κρήτη βραβεύεται! Ανάμεσα στους Ορέστη Ανδρεαδάκη και Δημήτρη Αντωνόπουλο οι Γιώργος και Παναγιώτης Γιατρομανωλάκης από το εστιατόριο «Λεβέντης», ο brand strategist Πήτερ Οικονομίδης, ο σεφ Αντώνης Πατρέλης και ο Ηλίας Κοκοτός από το εστιατόριο «Old Mill» (2013)

  Η Κρήτη βραβεύεται! Ανάμεσα στους Ορέστη Ανδρεαδάκη και Δημήτρη Αντωνόπουλο οι Γιώργος και Παναγιώτης Γιατρομανωλάκης από το εστιατόριο «Λεβέντης», ο brand strategist Πήτερ Οικονομίδης, ο σεφ Αντώνης Πατρέλης και ο Ηλίας Κοκοτός από το εστιατόριο «Old Mill» (2013)

 • Η βράβευση των νησιών: εξ αριστερών, ο παρουσιαστής της βραδιάς Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο Δημήτρης Μαυρίκος («Μαυρίκος», Ρόδος), Δημήτρης Λαζάρου («Saltsa», Σαντορίνη), Αθηναγόρας Κωστάκος («Bill & Coo», Μύκονος), Μάρκος Ανδρόνικος και Γιώργος Βενιέρης («Lady Finger», Μύκονος) Νίκος Μπούκης («Σελήνη», Σαντορίνη), Χάρης Ψαρούδας (DIAGEO) και ο έτερος των παρουσιαστών και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής Δημήτρης Αντωνόπουλος (2013)

  Η βράβευση των νησιών: εξ αριστερών, ο παρουσιαστής της βραδιάς Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο Δημήτρης Μαυρίκος («Μαυρίκος», Ρόδος), Δημήτρης Λαζάρου («Saltsa», Σαντορίνη), Αθηναγόρας Κωστάκος («Bill & Coo», Μύκονος), Μάρκος Ανδρόνικος και Γιώργος Βενιέρης («Lady Finger», Μύκονος) Νίκος Μπούκης («Σελήνη», Σαντορίνη), Χάρης Ψαρούδας (DIAGEO) και ο έτερος των παρουσιαστών και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής Δημήτρης Αντωνόπουλος (2013)

 • Τιμώμενος για τη συμβολή και την επιμονή του στην ανάδειξη των τοπικών πρώτων υλών, ο σεφ της «Μεγάλης Βρεταννίας» Σωτήρης Ευαγγέλου, με τον πρόεδρο της γευσιγνωστικής επιτροπής Διονύση Κούκη και τους παρουσιαστές της βραδιάς Ορέστη Ανδρεαδάκη και Δημήτρη Αντωνόπουλο (2013)

  Τιμώμενος για τη συμβολή και την επιμονή του στην ανάδειξη των τοπικών πρώτων υλών, ο σεφ της «Μεγάλης Βρεταννίας» Σωτήρης Ευαγγέλου, με τον πρόεδρο της γευσιγνωστικής επιτροπής Διονύση Κούκη και τους παρουσιαστές της βραδιάς Ορέστη Ανδρεαδάκη και Δημήτρη Αντωνόπουλο (2013)

 • Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Hellas Γιάννης Πετούλης δίνει το βραβείο για το «Calypso» στον Ηλία Κοκοτό έχοντας δίπλα του τον σεφ του εστιατορίου Αλέξανδρο Τσιοτίνη (2013)

  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Hellas Γιάννης Πετούλης δίνει το βραβείο για το «Calypso» στον Ηλία Κοκοτό έχοντας δίπλα του τον σεφ του εστιατορίου Αλέξανδρο Τσιοτίνη (2013)

 • Ο Νίκος Λιάπης από το «Hytra», οι Νίκος Ρούσσος και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη του «Funky Gourmet», ο πρώην υπουργός Τουρισμού Νίκος Σκουλάς, η Τζούλια Ρίφενσταλ και Ερβέ Προνζάτο από το «Squirrel», με τον Δημήτρη Αντωνόπουλο (2013)

  Ο Νίκος Λιάπης από το «Hytra», οι Νίκος Ρούσσος και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη του «Funky Gourmet», ο πρώην υπουργός Τουρισμού Νίκος Σκουλάς, η Τζούλια Ρίφενσταλ και Ερβέ Προνζάτο από το «Squirrel», με τον Δημήτρη Αντωνόπουλο (2013)

 • Ο Έκτορας Μποτρίνι παραλαμβάνει το βραβείο του από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΤ Χριστόφορο Καπαρουνάκη και το «Etrusco» ανακηρύσσεται το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2013. Αριστερά του ο Δημήτρης Αντωνόπουλος (2013)

  Ο Έκτορας Μποτρίνι παραλαμβάνει το βραβείο του από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΤ Χριστόφορο Καπαρουνάκη και το «Etrusco» ανακηρύσσεται το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2013. Αριστερά του ο Δημήτρης Αντωνόπουλος (2013)

 • Ο Διονύσης Κούκης, πρόεδρος της γευσιγνωστικής επιτροπής των Χρυσών Σκούφων, βραβεύει το εστιατόριο «Matsuhisa Athens» και ο ιδιοκτήτης του Τάσος Ιωαννίδης παραλαμβάνει το βραβείο (2014)

  Ο Διονύσης Κούκης, πρόεδρος της γευσιγνωστικής επιτροπής των Χρυσών Σκούφων, βραβεύει το εστιατόριο «Matsuhisa Athens» και ο ιδιοκτήτης του Τάσος Ιωαννίδης παραλαμβάνει το βραβείο (2014)

 • Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη παραδίδει Χρυσό Σκούφο στον Έκτορα Μποτρίνι (2014)

  Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη παραδίδει Χρυσό Σκούφο στον Έκτορα Μποτρίνι (2014)

 • Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας της Ουγγαρίας Istvan Komoroczki έδωσε στη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και στον Νίκο Ρούσσο Χρυσό Σκούφο για το «Funky Gourmet» (2014)

  Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας της Ουγγαρίας Istvan Komoroczki έδωσε στη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και στον Νίκο Ρούσσο Χρυσό Σκούφο για το «Funky Gourmet» (2014)

 • Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης βραβεύει –τι άλλο;– εστιατόρια της πόλης του: «Tudor Hall» με σεφ τον Σωτήρη Ευαγγέλου και «Abovo» με σεφ τον Μιχάλη Νουρλόγλου και ιδιοκτήτη τον Νικόλα Γερολυμάτο (2014)

  Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης βραβεύει –τι άλλο;– εστιατόρια της πόλης του: «Tudor Hall» με σεφ τον Σωτήρη Ευαγγέλου και «Abovo» με σεφ τον Μιχάλη Νουρλόγλου και ιδιοκτήτη τον Νικόλα Γερολυμάτο (2014)

 • Για πρώτη φορά στην ιστορία των Χρυσών Σκούφων δυο εστιατόρια βρέθηκαν στην κορυφή. Η εκδότρια του «α» Άννη Ηλιοπούλου απένειμε τα βραβεία των καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας στους Έκτορα Μποτρίνι («Etrusco») και Νίκο Ρούσσο και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη («Funky Gourmet») που βραβεύτηκαν με 16,5/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους. Δεξιά ο συμπαρουσιαστής της βραδιάς και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής Δημήτρης Αντωνόπουλος. (2015)

  Για πρώτη φορά στην ιστορία των Χρυσών Σκούφων δυο εστιατόρια βρέθηκαν στην κορυφή. Η εκδότρια του «α» Άννη Ηλιοπούλου απένειμε τα βραβεία των καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας στους Έκτορα Μποτρίνι («Etrusco») και Νίκο Ρούσσο και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη («Funky Gourmet») που βραβεύτηκαν με 16,5/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους. Δεξιά ο συμπαρουσιαστής της βραδιάς και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής Δημήτρης Αντωνόπουλος. (2015)

 • «Η γαστρονομία αποτελεί βασικό συστατικό του πολιτισμού της πόλης μας» δήλωσε η δημοτική σύμβουλος Αθήνας κι εκπρόσωπος του δημάρχου Αθηναίων Πόπη Διαμαντάκου (δεξιά) απονέμοντας τα βραβεία στα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύτηκαν με 15,5/20 και έναν Χρυσό Σκούφο. Από αριστερά: Τάσος Ιωαννίδης («Matsuhisha Athens»), Βασίλης Παπαθεοδώρου (σεφ «Matsuhisha Athens»), ο Olivier Campanha με τη σύζυγό του («F+W by Olivier Campanha»), Σωτήρης Ευαγγέλου (executive chef «Μεγάλη Βρεταννία»), Γρηγόρης Λιασίδης (υποδιευθυντής «Μεγάλη Βρεταννία»). (2015)

  «Η γαστρονομία αποτελεί βασικό συστατικό του πολιτισμού της πόλης μας» δήλωσε η δημοτική σύμβουλος Αθήνας κι εκπρόσωπος του δημάρχου Αθηναίων Πόπη Διαμαντάκου (δεξιά) απονέμοντας τα βραβεία στα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύτηκαν με 15,5/20 και έναν Χρυσό Σκούφο. Από αριστερά: Τάσος Ιωαννίδης («Matsuhisha Athens»), Βασίλης Παπαθεοδώρου (σεφ «Matsuhisha Athens»), ο Olivier Campanha με τη σύζυγό του («F+W by Olivier Campanha»), Σωτήρης Ευαγγέλου (executive chef «Μεγάλη Βρεταννία»), Γρηγόρης Λιασίδης (υποδιευθυντής «Μεγάλη Βρεταννία»). (2015)

 • Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης (δεξιά) απονέμει τα βραβεία στα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με 15,5/20 στην Μύκονο ευχαριστώντας το αθηνόραμα για την σημαντική δουλειά που έχει κάνει πάνω στην υπόθεση της ελληνικής γαστρονομίας. Από αριστερά: Θεοδώσης Κακούτης (ιδιοκτήτης «Bill & Coo»), Αθηναγόρας Κωστάκος (σεφ «Bill & Coo»), Τόνι Βρατσάνος (Head sushi chef «Matsuhisha Mykonos»), Τάσος Ιωαννίδης (ιδιοκτήτης «Matsuhisha Mykonos») (2015)

  Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης (δεξιά) απονέμει τα βραβεία στα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με 15,5/20 στην Μύκονο ευχαριστώντας το αθηνόραμα για την σημαντική δουλειά που έχει κάνει πάνω στην υπόθεση της ελληνικής γαστρονομίας. Από αριστερά: Θεοδώσης Κακούτης (ιδιοκτήτης «Bill & Coo»), Αθηναγόρας Κωστάκος (σεφ «Bill & Coo»), Τόνι Βρατσάνος (Head sushi chef «Matsuhisha Mykonos»), Τάσος Ιωαννίδης (ιδιοκτήτης «Matsuhisha Mykonos») (2015)

 • Η απονομή στα δύο κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη: Έκτορας Μποτρίνι («Εtrusco»), Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος «Funky Gourmet»). Μαζί τους ο Ορέστης Ανδρεαδάκης (2016)

  Η απονομή στα δύο κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη: Έκτορας Μποτρίνι («Εtrusco»), Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος «Funky Gourmet»). Μαζί τους ο Ορέστης Ανδρεαδάκης (2016)

 • Ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος έκανε την απονομή στα εστιατόρια που συγκέντρωσαν βαθμολογία 16/20 και έναν Χρυσό Σκούφο, το «Botrini's» του Έκτορα Μποτρίνι και το «Varoulko Seaside» του Λευτέρη Λαζάρου. Μαζί τους ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο Άκης Σακελλαρίου και ο Στέλιος Μάινας (2016)

  Ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος έκανε την απονομή στα εστιατόρια που συγκέντρωσαν βαθμολογία 16/20 και έναν Χρυσό Σκούφο, το «Botrini's» του Έκτορα Μποτρίνι και το «Varoulko Seaside» του Λευτέρη Λαζάρου. Μαζί τους ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο Άκης Σακελλαρίου και ο Στέλιος Μάινας (2016)

 • Ο Διονύσης Κούκης ανατρέχει 43 χρόνια πίσω, στο Παρίσι του 1973, και στην ιδέα του να δημιουργήσει το «αθηνόραμα», πράγμα που έκανε τρία χρόνια αργότερα (2016)

  Ο Διονύσης Κούκης ανατρέχει 43 χρόνια πίσω, στο Παρίσι του 1973, και στην ιδέα του να δημιουργήσει το «αθηνόραμα», πράγμα που έκανε τρία χρόνια αργότερα (2016)

 • Ο Bjοrn Frantzen, οι δύο sous chefs του και η ομάδα των σεφ της «Μεγάλης Βρεταννίας» χειροκροτούνται από τους προσκεκλημένους στο τέλος του δείπνου. Μαζί τους ο γαστρονομικός συντάκτης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Αντωνόπουλος (2016)

  Ο Bjοrn Frantzen, οι δύο sous chefs του και η ομάδα των σεφ της «Μεγάλης Βρεταννίας» χειροκροτούνται από τους προσκεκλημένους στο τέλος του δείπνου. Μαζί τους ο γαστρονομικός συντάκτης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Αντωνόπουλος (2016)

 • Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου παραλαμβάνει το βραβείο του «Tudor Hall» (15,5/20 και ένας Χρυσός Σκούφος) από τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο (2016)

  Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου παραλαμβάνει το βραβείο του «Tudor Hall» (15,5/20 και ένας Χρυσός Σκούφος) από τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο (2016)

 • Η απονομή στα δύο κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας (16,5/20 και δύο Χρυσοί Σκούφοι) από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Ο Έκτορας Μποτρίνι («Εtrusco») ανάμεσα στους Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκο Ρούσσο («Funky Gourmet») μαζί με τους παρουσιαστές της βραδιάς Φώτη Σεργουλόπουλο και Δημήτρη Αντωνόπουλο (2017)

  Η απονομή στα δύο κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας (16,5/20 και δύο Χρυσοί Σκούφοι) από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Ο Έκτορας Μποτρίνι («Εtrusco») ανάμεσα στους Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκο Ρούσσο («Funky Gourmet») μαζί με τους παρουσιαστές της βραδιάς Φώτη Σεργουλόπουλο και Δημήτρη Αντωνόπουλο (2017)

 • Ο ιδιοκτήτης του «Pelagos Seaside Restaurant» της Ιεράπετρας Αλέξης Τζωρτζάκης και η σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου με το Βραβείο Κοινού ανά χείρας (2017)

  Ο ιδιοκτήτης του «Pelagos Seaside Restaurant» της Ιεράπετρας Αλέξης Τζωρτζάκης και η σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου με το Βραβείο Κοινού ανά χείρας (2017)

 • Η βραδιά έκλεισε πανηγυρικά με τον Δημήτρη Αντωνόπουλο να καλεί στη σκηνή τον guest chef Isaac McHale και την ομάδα του αλλά και την πολυπληθή μπριγάδα του Σωτήρη Ευαγγέλου στη «Μεγάλη Βρεταννία», με επικεφαλής τους σεφ Αστέριο Κουστούδη και Αλέξανδρο Κοσκινά (2017)

  Η βραδιά έκλεισε πανηγυρικά με τον Δημήτρη Αντωνόπουλο να καλεί στη σκηνή τον guest chef Isaac McHale και την ομάδα του αλλά και την πολυπληθή μπριγάδα του Σωτήρη Ευαγγέλου στη «Μεγάλη Βρεταννία», με επικεφαλής τους σεφ Αστέριο Κουστούδη και Αλέξανδρο Κοσκινά (2017)

 • Η απονομή στο κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας (17/20 και δύο Χρυσοί Σκούφοι) «Εtrusco» από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Το βραβείο παρέλαβε ο σεφ/ιδιοκτήτης Έκτορας Μποτρίνι μαζί με τον sous chef Νίκο Μπίλλη. Μαζί τους οι παρουσιαστές της βραδιάς Ναταλία Δραγούμη και Δημήτρης Αντωνόπουλος (2018)

  Η απονομή στο κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας (17/20 και δύο Χρυσοί Σκούφοι) «Εtrusco» από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Το βραβείο παρέλαβε ο σεφ/ιδιοκτήτης Έκτορας Μποτρίνι μαζί με τον sous chef Νίκο Μπίλλη. Μαζί τους οι παρουσιαστές της βραδιάς Ναταλία Δραγούμη και Δημήτρης Αντωνόπουλος (2018)

 • Δεύτερο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας το «Funky Gourmet» με 16,5/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους. Ο σεφ/συνιδιοκτήτης Νίκος Ρούσσος παρέλαβε το βραβείο από την αντιδήμαρχο Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου. (2018)

  Δεύτερο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας το «Funky Gourmet» με 16,5/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους. Ο σεφ/συνιδιοκτήτης Νίκος Ρούσσος παρέλαβε το βραβείο από την αντιδήμαρχο Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου. (2018)

 • Γιώργος Παπαζαχαρίας, Γιώργος Κατάρας, Θάνος Φέσκος, Μιχάλης Παπαφίλης, Φίλιππος Χρονόπουλος: οι πέντε Έλληνες σεφ, οι οποίοι άφησαν για λίγο τα τριάστερα εστιατόρια όπου εργάζονται και ήρθαν στην Ελλάδα ειδικά για να δημιουργήσουν το diner de gala, με τις ανθοδέσμες τους πάνω στο stage, για το τελευταίο χειροκρότημα της βραδιάς (2018)

  Γιώργος Παπαζαχαρίας, Γιώργος Κατάρας, Θάνος Φέσκος, Μιχάλης Παπαφίλης, Φίλιππος Χρονόπουλος: οι πέντε Έλληνες σεφ, οι οποίοι άφησαν για λίγο τα τριάστερα εστιατόρια όπου εργάζονται και ήρθαν στην Ελλάδα ειδικά για να δημιουργήσουν το diner de gala, με τις ανθοδέσμες τους πάνω στο stage, για το τελευταίο χειροκρότημα της βραδιάς (2018)

 • Τα εστιατόρια της Αθήνας που συγκέντρωσαν βαθμολογία 16/20 κι έναν Χρυσό Σκούφο. Ο sous chef Νίκος Μπίλλης και ο σεφ Έκτωρ Μποτρίνι, που παρέλαβαν το βραβείο για το «Botrini’s», και ο Γιάννης Παρίκος και ο Λευτέρης Λαζάρου για το «Varoulko Seaside», με τον εκδότη του «αθηνοράματος» Δημήτρη Ηλιόπουλο (2018)

  Τα εστιατόρια της Αθήνας που συγκέντρωσαν βαθμολογία 16/20 κι έναν Χρυσό Σκούφο. Ο sous chef Νίκος Μπίλλης και ο σεφ Έκτωρ Μποτρίνι, που παρέλαβαν το βραβείο για το «Botrini’s», και ο Γιάννης Παρίκος και ο Λευτέρης Λαζάρου για το «Varoulko Seaside», με τον εκδότη του «αθηνοράματος» Δημήτρη Ηλιόπουλο (2018)

 • Η βραδιά έκλεισε πανηγυρικά, με τους πέντε σεφ που δημιούργησαν το μενού και την πολυπληθή μπριγάδα του Αστέριου Κουστούδη, με επικεφαλής τους Αλέξανδρο Κοσκινά και Δημήτρη Μπούτσαλη, πάνω στη σκηνή και κάτω από ασταμάτητο χειροκρότημα (2018)

  Η βραδιά έκλεισε πανηγυρικά, με τους πέντε σεφ που δημιούργησαν το μενού και την πολυπληθή μπριγάδα του Αστέριου Κουστούδη, με επικεφαλής τους Αλέξανδρο Κοσκινά και Δημήτρη Μπούτσαλη, πάνω στη σκηνή και κάτω από ασταμάτητο χειροκρότημα (2018)

 • Η βραδιά έκλεισε πανηγυρικά, με τoν Scabin και την εξαιρετική, πολυπληθή ομάδα της «Μεγάλης Βρεταννίας» να αποσπούν το πιο θερμό χειροκρότημα. (2019)

  Η βραδιά έκλεισε πανηγυρικά, με τoν Scabin και την εξαιρετική, πολυπληθή ομάδα της «Μεγάλης Βρεταννίας» να αποσπούν το πιο θερμό χειροκρότημα. (2019)

 • Οι παρουσιαστές της βραδιάς και πρωταγωνιστές της επιτυχημένης παράστασης «Το Δείπνο», Κατερίνα Λέχου, Στέλιος Μάινας, Γιώργος Κοτανίδης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος και Κατερίνα Μισιχρόνη, μας έδωσαν τις απαραίτητες... οδηγίες χρήσης για το μενού του dîner de gala. (2019)

  Οι παρουσιαστές της βραδιάς και πρωταγωνιστές της επιτυχημένης παράστασης «Το Δείπνο», Κατερίνα Λέχου, Στέλιος Μάινας, Γιώργος Κοτανίδης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος και Κατερίνα Μισιχρόνη, μας έδωσαν τις απαραίτητες... οδηγίες χρήσης για το μενού του dîner de gala. (2019)

 • Ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος απένειμε ειδικό βραβείο στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο για την ανάδειξη του Νοτίου Αιγαίου σε «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» και τις προσπάθειές του για τη διεθνή αναγνώριση της ελληνικής κουζίνας. (2019)

  Ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος απένειμε ειδικό βραβείο στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο για την ανάδειξη του Νοτίου Αιγαίου σε «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» και τις προσπάθειές του για τη διεθνή αναγνώριση της ελληνικής κουζίνας. (2019)

 • Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά απένειμε το βραβείο για το κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας, το «Etrusco» (17/20 και δύο Χρυσοί Σκούφοι), στον Έκτορα Μποτρίνι και τον Νίκο Μπίλλη, σεφ/ιδιοκτήτη και sous chef αντίστοιχα. Μαζί τους οι συμπαρουσιαστές της βραδιάς Γιώργος Κοτανίδης και Κατερίνα Μισιχρόνη. (2019)

  Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά απένειμε το βραβείο για το κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας, το «Etrusco» (17/20 και δύο Χρυσοί Σκούφοι), στον Έκτορα Μποτρίνι και τον Νίκο Μπίλλη, σεφ/ιδιοκτήτη και sous chef αντίστοιχα. Μαζί τους οι συμπαρουσιαστές της βραδιάς Γιώργος Κοτανίδης και Κατερίνα Μισιχρόνη. (2019)

 • Ο Αστέριος Κουστούδης και ο Davide Scabin συνεργάστηκαν εξαιρετικά και αποθεώθηκαν. (2019)

  Ο Αστέριος Κουστούδης και ο Davide Scabin συνεργάστηκαν εξαιρετικά και αποθεώθηκαν. (2019)

 • O δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τίμησε τον κορυφαίο σεφ Mauro Colagreco με το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών. (2020)

  O δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τίμησε τον κορυφαίο σεφ Mauro Colagreco με το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών. (2020)

 • Η Σαντορίνη αναδείχθηκε το πιο χρυσοσκουφάτο νησί της Ελλάδας. Τα βραβεία τους παρέλαβαν οι Τάσος Στεφάτος, σεφ του «Elements Restaurant», Μάρκος Χαϊδεμένος και Βασίλης Ρούσσος, ιδιοκτήτης και σεφ του «Petra», Νίκος Λιάκος και Χρόνης Δαμαλάς, ιδιοκτήτης και σεφ του «Ovac», Γιώργος Δόσπρας, σεφ του «Lauda», Γιώργος Χατζηγιαννάκης και Θοδωρής Παπανικολάου, ιδιοκτήτης και σεφ του «Selene», Παύλος Κυριάκης και Γιώργος Φιλιππίδης, σεφ του «Lycabettus Restaurant» και γενικός διευθυντής της Andronis Exclusive. Την απονομή έκανε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος (2020)

  Η Σαντορίνη αναδείχθηκε το πιο χρυσοσκουφάτο νησί της Ελλάδας. Τα βραβεία τους παρέλαβαν οι Τάσος Στεφάτος, σεφ του «Elements Restaurant», Μάρκος Χαϊδεμένος και Βασίλης Ρούσσος, ιδιοκτήτης και σεφ του «Petra», Νίκος Λιάκος και Χρόνης Δαμαλάς, ιδιοκτήτης και σεφ του «Ovac», Γιώργος Δόσπρας, σεφ του «Lauda», Γιώργος Χατζηγιαννάκης και Θοδωρής Παπανικολάου, ιδιοκτήτης και σεφ του «Selene», Παύλος Κυριάκης και Γιώργος Φιλιππίδης, σεφ του «Lycabettus Restaurant» και γενικός διευθυντής της Andronis Exclusive. Την απονομή έκανε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος (2020)

 • Χρυσό Σκούφο στην Ίο έφερε το «Grandma's». Το βραβείο παρέλαβαν ο ιδιοκτήτης Μάκης Δεναξάς και ο σεφ Αλέξανδρος Λέπεσης από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρη Ζαριφόπουλο. (2020)

  Χρυσό Σκούφο στην Ίο έφερε το «Grandma's». Το βραβείο παρέλαβαν ο ιδιοκτήτης Μάκης Δεναξάς και ο σεφ Αλέξανδρος Λέπεσης από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρη Ζαριφόπουλο. (2020)

 • Χρυσό Σκούφο στην Αθήνα με βαθμό 15,5/20 παρέλαβαν οι Θωμάς Κουράκος (head chef της ζεστής κουζίνας του «Matsuhisa Athens»), Αστέριος Κουστούδης (executive chef Μεγάλης Βρεταννίας και King George, για το «Tudor Hall»), Θοδωρής Αγιοστρατίτης και Παναγιώτης Γιακαλής (ιδιοκτήτης και σεφ του «Patio»), Μιχάλης Νουρλόγλου και Γιάννης Πέρρας (σεφ του Premiere και F&B Director του Athenaeum Intercontinental) και Αλέξανδρος Κοσκινάς (σεφ του «Tudor Hall»). Την απονομή έκανε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. (2020)

  Χρυσό Σκούφο στην Αθήνα με βαθμό 15,5/20 παρέλαβαν οι Θωμάς Κουράκος (head chef της ζεστής κουζίνας του «Matsuhisa Athens»), Αστέριος Κουστούδης (executive chef Μεγάλης Βρεταννίας και King George, για το «Tudor Hall»), Θοδωρής Αγιοστρατίτης και Παναγιώτης Γιακαλής (ιδιοκτήτης και σεφ του «Patio»), Μιχάλης Νουρλόγλου και Γιάννης Πέρρας (σεφ του Premiere και F&B Director του Athenaeum Intercontinental) και Αλέξανδρος Κοσκινάς (σεφ του «Tudor Hall»). Την απονομή έκανε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. (2020)

 • Χρυσό Σκούφο στην Αθήνα με βαθμό 16/20 παρέλαβαν οι σεφ Γιάννης Παρίκος και Λευτέρης Λαζάρου για το «Varoulko Seaside» και οι σεφ Νίκος Μπίλης και Έκτορας Μποτρίνι για το «Botrini’s». Την απονομή έκανε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. (2020)

  Χρυσό Σκούφο στην Αθήνα με βαθμό 16/20 παρέλαβαν οι σεφ Γιάννης Παρίκος και Λευτέρης Λαζάρου για το «Varoulko Seaside» και οι σεφ Νίκος Μπίλης και Έκτορας Μποτρίνι για το «Botrini’s». Την απονομή έκανε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. (2020)

 • Oι ήρωες –ιστορικοί και σύγχρονοι– της γαστρονομίας, βρέθηκαν στο μικροσκόπιο του master of Ceremony της τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων 2021 Γιάννη Στάνκογλου.

  Oι ήρωες –ιστορικοί και σύγχρονοι– της γαστρονομίας, βρέθηκαν στο μικροσκόπιο του master of Ceremony της τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων 2021 Γιάννη Στάνκογλου.

 • Καλύτερο εστιατόριο της χώρας για το 2021 με δύο Χρυσούς Σκούφους και βαθμό 17/20 αναδείχθηκε και φέτος το «Etrusco» στην Κέρκυρα. Το βραβείο παρέλαβε ο σεφ-ιδιοκτήτης Έκτορας Μποτρίνι με τον σεφ Νίκο Μπίλλη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό.

  Καλύτερο εστιατόριο της χώρας για το 2021 με δύο Χρυσούς Σκούφους και βαθμό 17/20 αναδείχθηκε και φέτος το «Etrusco» στην Κέρκυρα. Το βραβείο παρέλαβε ο σεφ-ιδιοκτήτης Έκτορας Μποτρίνι με τον σεφ Νίκο Μπίλλη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό.

 • Τα συνθήματα, τα μανιφέστα και και τα ορόσημα της εξέλιξης της γαστρονομίας στο προσκήνιο της... επαναστατικής τελετής των Χρυσών Σκούφων 2021.

  Τα συνθήματα, τα μανιφέστα και και τα ορόσημα της εξέλιξης της γαστρονομίας στο προσκήνιο της... επαναστατικής τελετής των Χρυσών Σκούφων 2021.

 • Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός με τον εκδότη του «α» Δημήτρη Ηλιόπουλο (2021).

  Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός με τον εκδότη του «α» Δημήτρη Ηλιόπουλο (2021).

 • Καλύτερο εστιατόριο της χώρας με δύο Χρυσούς Σκούφους και βαθμό 17/20 αναδείχθηκε και το 2022 το «Etrusco» στην Κέρκυρα. Το βραβείο παρέλαβε ο σεφ-ιδιοκτήτης Έκτορας Μποτρίνι από τον Εκδότη του αθηνοράματος Δημήτρη Ηλιόπουλο και την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

  Καλύτερο εστιατόριο της χώρας με δύο Χρυσούς Σκούφους και βαθμό 17/20 αναδείχθηκε και το 2022 το «Etrusco» στην Κέρκυρα. Το βραβείο παρέλαβε ο σεφ-ιδιοκτήτης Έκτορας Μποτρίνι από τον Εκδότη του αθηνοράματος Δημήτρη Ηλιόπουλο και την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

 • Αστέριος Κουστούδης και Τάσος Μαντής επί το έργον στη zero food waste τελετή απονομής του 2022.

  Αστέριος Κουστούδης και Τάσος Μαντής επί το έργον στη zero food waste τελετή απονομής του 2022.

 • Με έναν Χρυσό Σκούφο και με βαθμό 16/20 το 2022 βραβεύτηκαν οι Νίκος Μπίλλης («Botrini's», Αθήνα), Βασίλης Κέρτσικωφ («Botrini's», Ξεν.«Angsana Corfu», Κέρκυρα), Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου («Treehouse», Ξεν.«Ekies All Senses Resort», Χαλκιδική), Λευτέρης Λαζάρου («Varoulko Seaside», Αθήνα) και Γιώργος Γαβρίλος («Fresco», Ξεν.«Sani Dunes - Sani Resort», Χαλκιδική). Τη βράβευση έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

  Με έναν Χρυσό Σκούφο και με βαθμό 16/20 το 2022 βραβεύτηκαν οι Νίκος Μπίλλης («Botrini's», Αθήνα), Βασίλης Κέρτσικωφ («Botrini's», Ξεν.«Angsana Corfu», Κέρκυρα), Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου («Treehouse», Ξεν.«Ekies All Senses Resort», Χαλκιδική), Λευτέρης Λαζάρου («Varoulko Seaside», Αθήνα) και Γιώργος Γαβρίλος («Fresco», Ξεν.«Sani Dunes - Sani Resort», Χαλκιδική). Τη βράβευση έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

 • Με έναν Χρυσό Σκούφο και με βαθμό 15,5/20 για την Αθήνα το 2022 βραβεύτηκαν οι Γιάννης Βλαχογιάννης («The Zillers», Ξεν.«The Zillers»), Τάσος Μαντής («Soil»), Τόνυ Βρατσάνος («Matsuhisa Athens», Ξεν.«Astir Palace») και Νίκος Λειβαδιάς & Αστέριος Κουστούδης («Tudor Hall», Ξεν.«King George»). Επιπλέον βραβεύθηκε το εστιατόριο «Σπονδή». Την απονομή έκανε η Υφυπουργός Τoυρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

  Με έναν Χρυσό Σκούφο και με βαθμό 15,5/20 για την Αθήνα το 2022 βραβεύτηκαν οι Γιάννης Βλαχογιάννης («The Zillers», Ξεν.«The Zillers»), Τάσος Μαντής («Soil»), Τόνυ Βρατσάνος («Matsuhisa Athens», Ξεν.«Astir Palace») και Νίκος Λειβαδιάς & Αστέριος Κουστούδης («Tudor Hall», Ξεν.«King George»). Επιπλέον βραβεύθηκε το εστιατόριο «Σπονδή». Την απονομή έκανε η Υφυπουργός Τoυρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

 • Οι masters of ceremony της επετειακής τελετής απονομής του 2023 Κρατερός Κατσούλης, Στέλιος Μάινας, Ναταλία Δραγούμη, Εβελίνα Παπούλια, Άκης Σακελλαρίου και Γιώργος Καραμίχος εύχονται

  Οι masters of ceremony της επετειακής τελετής απονομής του 2023 Κρατερός Κατσούλης, Στέλιος Μάινας, Ναταλία Δραγούμη, Εβελίνα Παπούλια, Άκης Σακελλαρίου και Γιώργος Καραμίχος εύχονται "Happy Birthday Χρυσοί Σκούφοι!"

 • Η Άννη Ηλιοπούλου, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής Γευσιγνωστικής Επιτροπής Χρυσών Σκούφων, απένειμε το βραβείο στο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2023, το

  Η Άννη Ηλιοπούλου, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής Γευσιγνωστικής Επιτροπής Χρυσών Σκούφων, απένειμε το βραβείο στο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2023, το "Etrusco" (17/20 και 2 Χρυσοί Σκούφοι) στους σεφ Νίκο Μπίλλη και Έκτορα Μποτρίνι.

 • Οι 11 επιδραστικότεροι σεφ της Ελλάδας, έτσι όπως τους ανέδειξαν μέσα από τη μεγάλη ψηφοφορία του

  Οι 11 επιδραστικότεροι σεφ της Ελλάδας, έτσι όπως τους ανέδειξαν μέσα από τη μεγάλη ψηφοφορία του "αθηνοράματος" οι 220 βραβευμένοι ή υποψήφιοι για Χρυσό Σκούφο σεφ των 30 χρόνων του θεσμού, δημιούργησαν το μενού της τελετής απονομής του 2023: Έκτορας Μποτρίνι, Σωτήρης Ευαγγέλου, Αθηναγόρας Κωστάκος, Τάσος Μαντής, Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Μπαξεβάνης, Χριστόφορος Πέσκιας, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Παύλος Κυριάκης, Ερβέ Προνζάτο και Θάνος Φέσκος. Μαζί τους συνέπραξε ο executive chef της Μεγάλης Βρεταννίας Αστέριος Κουστούδης.

 • Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια Χρυσοί Σκούφοι το 2023 οι τιμητικές διακρίσεις Top Notch απονεμήθηκαν σε ένα μεγάλο πάρτι με καλεσμένους όλους τους βραβευμένους των 30 χρόνων. Τα εντυπωσιακά finger food της βραδιάς ετοίμασαν οι βραβευμένοι σεφ Ζαν Σαρλ Μεταγιέ, Γιάννης Λιόκας, Παναγιώτης Γιακαλής, Μιχάλης Μάρθας και Γκίκας Ξενάκης που δικαίως πανηγυρίζουν!

  Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια Χρυσοί Σκούφοι το 2023 οι τιμητικές διακρίσεις Top Notch απονεμήθηκαν σε ένα μεγάλο πάρτι με καλεσμένους όλους τους βραβευμένους των 30 χρόνων. Τα εντυπωσιακά finger food της βραδιάς ετοίμασαν οι βραβευμένοι σεφ Ζαν Σαρλ Μεταγιέ, Γιάννης Λιόκας, Παναγιώτης Γιακαλής, Μιχάλης Μάρθας και Γκίκας Ξενάκης που δικαίως πανηγυρίζουν!