ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοίγουν οι κρατήσεις στο νέο «Noma»

Από -
René Redzepi  - Χρυσοί Σκούφοι
René Redzepi

Το ανακηρυγμένο 4 φορές καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο ξανανοίγει μετά από ένα χρόνο σε νέο πόστο στην Κοπεγχάγη.

Ανοίγουν σήμερα 16/11 οι κρατήσεις για το νέο «Noma» που ανοίγει πολύ κοντά στο παληό και απ΄ ότι φαίνεται όλη ομάδα του René Redzepi είναι εξιταρισμένη από την καινούργια μορφή που παίρνει το εστιατόριο που εχει ανακηρυχτεί ήδη 4 φορές ως το καλύτερο του κόσμου. Παρ ότι δεν θα αλλάξει το στυλ του, ο Redzepi ταξίδεψε πολύ στη Σκανδιναβία για να φορτώσει νέα ερεθίσματα και έμπνευση.

Το καινούργιο εστιατόριο πιο κοντά στην εξοχή, στις παρυφές τις Κοπεγχάγης, θα έχει 40 θέσεις και ειδικά στην αρχή μετά από κλείσιμο ενός ολόκληρου χρόνου αναμένεται να δίνει χαμός! Θα μπορεί να κλείνει κανείς τραπέζια 2, 4, 6 και 8 ατόμων, η την πριβέ σάλα για μεγαλύτερες παρέες. Το 10% των θέσεων θα διατίθενται σε φοιτητές που θα πληρώνουν το μισό ποσό από τους υπόλοιπους. Προπληρώνοντας το κόστος του γεύματος αρχικά θα ανοίξουν κρατήσεις για το διάστημα 15 Φεβρουαρίου – 29 Απριλίου 2018 στο www.noma.dk/reservations/ . Υιοθετώντας μια πλήρη εποχικότητα, τα μενού του «Noma» θα ακολουθούν 3 εποχές. Το χειμώνα και την άνοιξη θα γιορτάζουν τα ψάρια και τα θαλασσινά που αυτή την περίοδο βρίσκονται στα καλύτερά τους.

Από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου το μενού γίνεται vegetarian εστιάζοντας στα φρούτα και τα λαχανικά που θα προέρχονται από τον «αστικό κήπο» του εστιατορίου και το μάζεμα άγριας τροφής στα δάση και τις παραλίες. Από το φθινόπωρο μέχρι και τον Ιανουάριο στην κουζίνα δεσπόζει το κρέας – εκτρεφόμενο και κυνήγι. Σ όλο τον κόσμο περιμένουν πως και πως το καινούργιο δείγμα γραφής του Redzepi που θα είναι σίγουρα εμπειρία, οπότε σπεύσατε…