ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο τριάστερος Τhomas Bühner για δύο βραδιές στη «Σπονδή»

Από -
Ο τριάστερος Τhomas Bühner για δύο βραδιές στη «Σπονδή»  - Χρυσοί Σκούφοι

Ένα πολύ ενδιαφέρον τετ α τετ με την avant-garde κουζίνα ενός κορυφαίου Γερμανού σεφ μας επιφυλάσσει στις 10 και 11/2 το εστιατόριο του Παγκρατίου.

Από το βορειοδυτικό κομμάτι της Γερμανίας έρχεται ο επόμενος καλεσμένος της «Σπονδής». Ο Thomas Bühner, επικεφαλής του εστιατορίου «La Vie» στο Osnabrück, ο οποίος έχει κερδίσει από το 2012 μια θέση στο team των στεφανωμένων με τρία αστέρια Μichelin σεφ του πλανήτη, θα βρεθεί για δυο ημέρες στην Αθήνα. Wagyu ξηρής ωρίμανσης τριάντα ημερών με κονσομέ από μπακαλιάρο, χταπόδι με σάλτσα αγριόχοιρου, κίμτσι και μήλο, αφρός πατάτας με παγωτό κολοκύθα-κάρι και περιστέρι étouffée με καπνό κέδρου και καραμελωμένο χυμό κολοκύθας είναι κάποιες από τις «συνθέσεις» που θα σερβιριστούν στις 10 και 11/2 στο εστιατόριο του Παγκρατίου, αντανακλώντας την προσωπική φιλοσοφία του Bühner.

Το «συνθέσεις» δεν το λέω τυχαία^ ο ίδιος παρομοιάζει τα πιάτα του με μουσικά όργανα: «άλλοτε ακούγεται το βιολί, άλλοτε ένα όμποε, αλλά τα δυνατά συναισθήματα βγαίνουν στο κρεσέντο όταν παίζει όλη η ορχήστρα». Το ειδικό μενού των δύο βραδιών προσφέρεται στην προνομιακή τιμή των € 120, στo πλαίσιο τoυ φετινού Dine Athens. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, όποτε όσοι ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε καλύτερα μια εξαιρετικά αρμονική, σοφιστικέ κουζίνα που αν αγαπά κάτι περισσότερο από όλα, είναι η καθαρότητα των φυσικών αρωμάτων, θα πρέπει να βιαστείτε. Κρατήσεις στο 2107520658.