ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

4 γκουρμέ πρόσωπα του Χρύσανθου Καραμολέγκου

Από -
4 γκουρμέ πρόσωπα του Χρύσανθου Καραμολέγκου - Χρυσοί Σκούφοι

Όταν ο χαρισματικός σεφ κεντάει στο Costa Navarino.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος είναι ένας από τους πιο πληθωρικούς, χαρισματικούς, ιδιόμορφους Έλληνες σεφ, που από την πρώτη μπουκιά καταλαβαίνεις την απολαυστική υπογραφή της κουζίνας τους. Οι δημιουργίες του έχουν βαθειά ελληνική ψυχή και στροβιλίζονται σ ένα απόλυτα πετυχημένο fusion με υλικά απ΄όλη τη Μεσόγειο. Από πέρυσι ο Χρύσανθος ξεκίνησε μια πολυεπίπεδη συνεργασία με το Costa Navarino σε τέσσερις γευστικούς χώρους παρουσιάζοντας τέσσερα διαφορετικά πρόσωπα, που φέτος έχει αναπτύξει ακόμη παραπάνω. Διάλεξα λοιπόν τέσσερα πιάτα του, ένα από κάθε εστιατόριο, που ζωγραφίζουν την πολύπλευρη μαγειρική του Χρύσανθου.

Στο «KOOC - Taverna Secrets» λοιπόν έφαγα έναν ροφό ποσαρισμένο άκουσον – άκουσον σε σέρυ Tio Peppe και φύκια, που μου έφυγε η ψυχή. Το γουλιά και συχώριο ζουμί του είναι βαθύ γλυκό ιώδιο, ειδικά σαν βουτάς μέσα του φέτα ψωμί με urcinado, μια φανταστική μαγιονέζα αχινού.

Στο «Barbouni» χάρηκα έναν σούπερ conceptual μοντερνισμό, ήτοι πεντανόστιμο ταρτάρ τόνου ζυμωμένο με πληγούρι και μαυροσούσαμο, στο στυλ που Τούρκοι και Λιβανέζοι φτιάχνουν ωμό κεφτέ αρνιού με πληγούρι και μπαχάρια.

Στην «Souvlakerie» γεύτηκα ένα από τα πιο ζουμερά και μυρωδάτα σουβλάκια κοτόπουλο που μοσχοβολάει μυρωδικά του βουνού και σερβίρεται με γήινη μπαμπαγανούζ μελιτζανοσαλάτα και σάλτσα κεφίρ με δυόσμο.

Τέλος στο «Kafeneio» σε καθηλώνει ένας αλλοιώτικος νηστίσιμος μπακλαβάς που τα φύλλα του έχουν ταχίνι και είναι γεμιστός με ξερά σύκα, χουρμάδες, σταφίδες και φυστίκι Αιγίνης. Σπεύσατε να απολαύσετε πριν κλείσουν.

© Φωτογραφιών: Δημήτρης Αντωνόπουλος