ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γευστικά νέα με αέρα Μυκόνου

Από -
«Archipelagos» - Χρυσοί Σκούφοι
«Archipelagos»

Στις γαστρονομικές προτάσεις του νησιού, οι ελληνικές γεύσεις φαίνονται να κερδίζουν όλο και περισσότερο χώρο, όπως διαπιστώσαμε στο πρόσφατο ρεπορτάζ μας.

«Μέσα Ιουνίου θα είμαστε έτοιμοι», μας λέει ο Γιώργος Στυλιανουδάκης, όταν συναντιόμαστε στο νέο πεδίο δράσης του, το Καλό Λιβάδι, όπου η Μύκονος θα υποδεχτεί δύο από τις πιο σημαντικές αφίξεις της χρονιάς. Ηχηρό opening στο νησί, το «Blue Marlin» έρχεται κατευθείαν από την Ίμπιζα για να πάρει τη θέση του περσινού «Lohan», φιλοδοξώντας με τα κυριακάτικα πάρτι του να αποτελέσει ανταγωνιστικό πόλο στην κυριαρχία του «Scorpios», ενώ στα μετόπισθεν θα ξεδιπλωθεί μια νέα ξενοδοχειακή πρόταση με την υπογραφή της Marriott. Τα δύο συγκροτήματα του «Aegon Mykonos», μέλους της Autograph Collection, θα αναπτυχθούν εκατέρωθεν του δρόμου προς την παραλία, αριθμώντας περί τα 80 δωμάτια και τα δύο, με δύο εστιατόρια, στα οποία ο Στυλιανουδάκης θα κρατήσει ψηλά τον πήχη του fine dining, παρουσιάζοντας αναβαθμισμένες τις επιρροές του από την κυκλαδίτικη κουζίνα.

Στις γαστρονομικές προτάσεις του νησιού, οι ελληνικές γεύσεις φαίνονται να κερδίζουν όλο και περισσότερο χώρο, με το «Archipelagos» να υποδέχεται τον Γιώργο Γραμματικόπουλο από το «Cuvée» της Κω και τον Γιώργο Βενιέρη να έχει ετοιμάσει φέτος διπλό «χτύπημα», και μάλιστα σε δύο απόμερα σημεία του νησιού. Στον ήσυχο Καλαφάτη υπογράφει το μενού στο «Veranda» του ξενοδοχείου «La Residence», όπου ο chef de cuisine Χρήστος Γλωσσίδης, με τον Κωνσταντίνο Συμεωνίδη στα επιδόρπια, παρουσιάζει ελληνικές γεύσεις με ασιατικά hacks, όπως το dim sum κακαβιά ή το αρνάκι σε σάλτσα raspberry και κίμτσι αλλά και μελιτζανοσαλάτα με passion fruit, χαβιάρι και πόρτο.

O Γιώργος Βενιέρης (στο κέντρο), ο οποίος επιμελείται το μενού του «La Veranda», με τον chef de cuisine Χρήστο Γλωσσίδη και τον chef patissier Κωνσταντίνο Συμεωνίδη
O Γιώργος Βενιέρης (στο κέντρο), ο οποίος επιμελείται το μενού του «La Veranda», με τον chef de cuisine Χρήστο Γλωσσίδη και τον chef patissier Κωνσταντίνο Συμεωνίδη

Στον δε Άγιο Στέφανο, ο Μίλτος Κώτσης παρουσιάζει ένα μενού φουλ της ελληνικότητας στο εστιατόριο «Kapari» του ξενοδοχείου «Princess of Mykonos», ξανά υπό την επιμέλεια του Βενιέρη, του οποίου η υπογραφή είναι εμφανής στον βαθιάς νοστιμάδας μουσακά με τσακιστή πατάτα, καπνιστή μελιτζάνα, μοσχαράκι ραγού και αφρό μπεσαμέλ.

Λίγο πιο κάτω, το «Rocabella» επανέρχεται άκρως ανανεωμένο σε χώρους αλλά και προτάσεις φαγητού, με τον Μιχάλη Κίκη να υπογράφει την κάρτα ελληνικού fine dining, την οποία υλοποιεί με υψηλή τεχνική ο Παναγιώτης Ζαφείρης, με πιάτα όπως η Αθηναϊκή συναγρίδας με μαγιονέζα αχινού και χυμό καρότου και passion fruit.