ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο «Κουκούμαβλος» γιορτάζει τα 30 του χρόνια με επετειακό μενού

Από -
Ο «Κουκούμαβλος» γιορτάζει τα 30 του χρόνια με επετειακό μενού - Χρυσοί Σκούφοι

Τριάντα χρόνια συμπληρώνει φέτος το εμβληματικό εστιατόριο της Σαντορίνης, και ο πολυβραβευμένος σεφ Νίκος Πουλιάσης το γιορτάζει δεόντος. Ένα πλήρως ανανεωμένο και άκρως δημιουργικό μενού με έντονες ποιητικές αναφορές θα ταξιδέψει παλιούς και νέους οπαδούς της μαξιμαλιστικής κουζίνας του «Κουκούμαβλου», στη διαδρομή ενός εκ των επιδραστικότερων εστιατορίων των Κυκλάδων.


Με ιδέες από την κουζίνα του Αιγαίου και συνταγές εμπνευσμένες από υλικά εξαιρετικής ποιότητας, πιάτα όπως το Απέραντο Γαλάζιο (φιλέτο συναγρίδας σε κρούστα μοχίτο, με αγκινάρες Ιερουσαλήμ, passion fruit, ταραμά τρούφας και νιφάδες σαλαμιού) ή το Ξύπνημα από Όνειρο (φιλέτο αστακού με λευκή σοκολάτα, λάιμ, τζίντζερ, πράσινο μήλο και χαβιάρι χρυσής ρέγγας) υπογραμμίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μενού, ενώ επιλογές όπως το Ένας Έλληνας στη Γαλλία (φουά γκρα με σταφύλι, παντζάρι, λικέρ τεντούρα, ούζο και φύλλα δάφνης) ή οι Παιδικές Αναμνήσεις Απ’ την Κέρκυρα (βοδινό φιλέτο «σοφρίτο» με καλοκαιρινή τρούφα, kale και χαλβά σιμιγδαλιού) αποδίδουν την νοσταλγική του διάθεση.



Η φάβα Σαντορίνης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο με διαφορετική συνταγή, συναντά την 30η έκδοσή της στο φετινό μενού, το καταΐφι με χλωρό τυρί Σαντορίνης θα προσφέρει ένα οδοιπορικό στις γεύσεις του νησιού, ενώ τους τολμηρούς συνδυασμούς χαρακτηριστικών ελληνικών προϊόντων με πασίγνωστες διεθνείς γεύσεις, που χαρακτηρίζουν πάντα τις κοσμοπολίτικες προτάσεις του «Κουκούμαβλου», θα συνοδεύει η σταθερά εξαιρετική wine list, που προσθέτει τα αρώματά της στις αποστομωτικές βίστες της ατμοσφαιρικής σάλας και της βεράντας προς την Καλντέρα και τα Φηρά.